Verdens beste gulrotkake (glutenfri)

Ut i fra overskriften til dette innlegget skjønner dere kanskje at denne kaken er noe for seg selv. En utfordring med glutenfri bakst er at den ofte blir litt tørr, men denne oppskriften vil gi en kake som både er fri for gluten samt saftig og god.

Ting du trenger:
2 dl sukker
2 egg
150 gr smør
160 gr revet gulrot
3 ½ dl mel
1 ts bakepulver
1 ½ ts kanel
1 ts vaniljesukker

Glasur:
55 gr kremost (naturell)
1 ss smør
½ ts vaniljesukker
Litt sitronsaft

Dekorasjon:
Tynne skrell av gulrot

Slik gjør du:
Lag eggedosis av sukker og egg. Smelt smøret og la det kjøle seg ned. Vend så inn gulrot og smør. Mål opp riktig mengde mel og tilsett bakepulver, vaniljesukker, og kanel i melblandingen. Sikt og vend dette gradvis inn i eggmiksen.



Hell blandingen over i en smurt rund form. Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader i 40 min. Avkjøl kaken før formen fjernes.
Man kan også bruke denne oppskriften til å lage saftige muffins. Da trenger de kun å være i ovnen i 10-15 minutter.



Kombiner alle ingrediensene til glasuren. Fordel blandingen utover kaken. Bruk en potetskreller til å lage tynne stimler av gulrot. Kok disse i 2- 3 min slik at de blir lettere å forme. Rull stimlene for å gjenskap formen til en rose. Bruk resten til å kutte små blader. Hvis man ønsker det kan man også dekorere kakens side med revet gulrot.





Her ser dere det ferdige resultatet. Noen som er fristet til å prøve?

 

Short translation: Carrot cake is one of my favourites, and this recipe tastes and looks delicious! A treat that's perfect as either a dessert or an evening snack!


#glutenfri #gulrot #kremost #verdensbestekake #hjemmelaget #nam  #gulrotkake #roser #baking #homemade #muffin #kitchenaid #carrotcake

4 kommentarer

Henriette Celin

03.02.2016 kl.14:33

Mer enn fristet, jeg MÅ prøve denne! hehe.

Favoritt kaken min jo, hihi. Og den så helt nydelig ut ;3

veldig fine detaljer du lagde også :-D

Kaja

03.02.2016 kl.18:48

Henriette Celin: Ha ha gjør gjerne det :) Takk!

Ryan

03.02.2016 kl.17:26

WIll try this soon :D

Kaja

03.02.2016 kl.18:49

Ryan: Great! I can translate the recipe for you if you want :)

Skriv en ny kommentar

Kaja


Velkommen!

Hei! Jeg heter Kaja og er kunststudent og vintageelsker.
Oslo-jente bosatt på det glade Sørlandet. Eksperimenterer med stiler, innredning og samler på gamle ting. Lever livet kun i kjoler og med røde lepper.

Håper du koser deg her. Hvis du lurer på noe må du ikke nøle med å spørre. Du kan nå meg på k-k@live.no

Siste innlegg

Arkiv

hits