hits

Glutenfri hvit sjokoladekake

Fremfor det mer tradisjonelle egget valgte jeg denne psken lage en god kake i stedet. Denne er blitt en ny favoritt her i huset og vil nok bli laget flere ganger i fremtiden. Kaken ut denne gangen er en saftig hvit sjokolade kake med en fyldig og kremet topping. Selvsagt mtte den vre glutenfritt, men det gr nok fint bytte ut melet med hvetemel slik det er oppfrt i den originale oppskriften. Hvis man er sjokolade elsker slik som meg kan jeg varmt anbefale boken Smaken av sjokolade skrevet av Maxine Clark. Det er herfra jeg har hentet denne fantastiske oppskriften. Boken tilbyr et hav av forskjellige desserter bde varme og kalde som alle inneholder en eller annen form for sjokolade. Jeg har fulgt oppskriften, men gjort noen endringer for f den akkurat slik jeg nsket. La oss begynne!


Det du trenger:

Rre
100 gr hvit sjokolade
1 dl vann
175 gr smr
200 gr sukker
3 store egg, skilt, romtemperert
1 ts vaniljesukker
260 gr glutenfritt mel
1 ts bakepulver
1 dl rmme

Glasur
175 gr hvit sjokolade
350 gr naturell kremost
50 gr smr
1 ts vaniljesukker
300 gr melis

Sitronsaft



Slik gjr du:
Forvarm ovnen til 180 grader. I oppskriften anbefales det en ganske intrikat metode for klargjre formen. Frst skal den smres med smr for deretter bli kledd med bakepapir. Jeg brukte bare vanlig bakepapir som jeg klippet til. S skal det drysses med mel over overflaten. Man gjr alt dette for unng at ting brenner seg fast. Rist ut overfldig mel. Neste steg er smelte sjokoladen til rren. Dette br gjres i bolle satt over en kjele med smkokende vann hvor vsken ikke er i kontakt med vannet. Rr om mens sjokoladen smeltes.




Miks sukker og smr i en kjkkenmaskin til det blir lett og luftig. Del eggene slik at plommen og det hvite er hver for seg. Tilsett en eggeplomme om gangen og miks mellom gang. Tilsett s den smeltede sjokoladen. Ml opp riktig mengde mel, vaniljesukker og bakepulver. Bruk en metallsleiv og vend inn halvparten av melblandingen. Ha s i rmmen og resten av melet. Pisk eggehvitene til stive topper. Vend inn eggehvitene i den forrige blandingen gradvis for en luftig kake.




Hell miksen i formen som du forberedte tidligere. Stek kaken i 35 -40 min. De to gangene jeg har laget denne kaken har jeg opplevd at den blir litt for fort stekt p toppen. Begge gangene har jeg vrt ndt til dekke over kaken med et bakepapir. Dette varierer sikkert fra ovn til ovn, men det er greit flge godt med. For sjekke om kaken er ferdig kan man stikke et grillspidd eller likende inn i kaken. Fester det seg smuler eller deig p pinnen br den st litt til. La kaken kjles ned, mens du lager glasuren.








Jeg vil anbefale halvere glasurblandingen da man fr svrt mye. Smelt sjokoladen p samme mte som sist. La den blir kald. Miks inn kremost og smr til en jevn blanding. Ml opp riktig mengde melis og tilsett vaniljesukker. Rr inn melisblandingen i glasuren til den blir kremet. La den st tildekket i romtemperatur i mens du forbereder kaken. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Fr du pfrer glasuren br kaken vre helt avkjlt. Bruk en gaffel og stikk sm hull i over kakens overflate. Ha s sitronsaft og litt vann i et glass. Hell dette forsiktig og jevnt over kaken. Smr s glasuren over hele kaken. La den st i kjleskapet fr servering.


Hper dere alle har hatt en fin pske. Noen som har noen koselige planer for i dag?

Short translation: This is a new favourite cake recipe we've discovered. White Chocolate Cake. It's got an unique taste compared to traditional chocolate cake, and is a perfect sweet treat fpr anyone who loves cake, like me!

#hvitsjokolade #kake #hvitsjokoladekake #glutenfri #glutenfrikake #saftig #nydelig #baking #pskegodt #smakenavsjokolade #maxineclark #glutenfree #cake #baking #whitechocolatecake #whitechocolate

2 kommentarer

mona fjeld

08.04.2016 kl.15:50

Jeg har aldri spist hvit sjokoladekake. Er hvit sjokolade stere enn mrk?

Kaken ser god ut, men er vel en kaloribombe.?

Mona

Kaja

08.04.2016 kl.16:06

mona fjeld: Kaken er utrolig god! Kan nesten si at jeg foretrekker hvit fremfor mrk n som jeg har laget den et par ganger. Hvit sjokolade er basert p kakaosmr, fremfor kakao som mrk sjokolade har mye av. I hvit sjokolade tilsettes ogs melk, sukker og vanilje. Mange mener at denne godsaken egentlig ikke kan klassifiseres som sjokolade.

Som de fleste kaker er ikke denne akkurat sunn, men jeg har lest et sted at hvit sjokolade inneholder litt E vitamin.

Skriv en ny kommentar

Kaja


Velkommen!

Hei! Jeg heter Kaja og er kunststudent og vintageelsker.
Oslo-jente. Eksperimenterer med stiler, innredning og samler p gamle ting. Lever livet kun i kjoler og med rde lepper.

Hper du koser deg her. Hvis du lurer p noe m du ikke nle med sprre. Du kan n meg p k-k@live.no

Siste innlegg

Arkiv