hits

Den perfekte paien?


Pai har faktisk en overraskende lang historie bde som middag og som dessert. Hvilke assosiasjoner som vekkes er derfor svrt forskjellig fra person til person, men jeg tror de fleste fler at pai er noe kjent og kjrt. Personlig er jeg mest vant med pai som en middagsrett. Jeg fyller mine paier gjerne med kylling, flte, lk og spinat. Alltid en vinner!! Etter ha sett p en tv-serie fra 2007 kalt Pushing daisies ble jeg inspirert til prve meg p en dessert pai. Serien handler forresten om en baker som kun spesialiserer seg p pai. Han har en magisk finger som kan vekke de dde, men selvsagt ikke uten konsekvenser. Denne serien er spesiell og fantastisk bde i valg av skuespillere, kostymer og rekvisitter, men det er en helt annen historie.

Paien jeg valgt lage er en eplepai med honning og karamell. Jeg forskte unng flge en oppskrift rett og slett for prve meg litt frem. Dette kan vre ganske utfordrede nr man arbeider med glutenfri bakst, men resultatet ble heldigvis vellykket.

Det du trenger:

Paideig
2 ss fiberhusk
4 ss vann
290 gr glutenfritt mel
70 gr jyttemel
200 gr smr (romtemperert)
60 gr melis
2 egg (ett til pensling av paien)

Paifyll
4 epler
Sitrondrper
1 dl hvitt sukker
dl brunt sukker
6 ss melk/flte
3 ss smr
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
3 ss honning


Start med kombinere fiberhusk og vann. Rr delene godt sammen og la blandingen st i ca. 10 minutter slik at den tykner. Kombiner s alle de trre ingrediensene i en bolle. Bruk en kjkkenmaskin for kombinere smr, fiberhuskmiksen og egget. Ha s i melblandingen litt av gangen. Typen mel man bruker kan pvirke resultatet. Hvis deigen blir for trr eller for vt kan man justere litt. Nr deigen er ferdig kan den pakkes inn i plastfolie og legges i kjleskapet.

Begynn s p fyllet til paien. Forbered en stor bolle med vann og ha i noen drper med sitron. Nr man kutter opp epleskivene kan man legge de i dette vannet for forhindre at de blir misfarget. Skjr opp eplene i fine skiver.


Kombiner de ulike typene med sukker i en dyp gryte. La dette smelte slik at det ikke er noen sukkerkorn igjen. Det lnner seg st og rre hele tiden for unng at blandingen brenner seg. Tilsett s melk/flte og smr til sukkermiksen. Vr forsiktig da dette kan sprute en del. Ha s i resten av ingrediensene. Rr hele tiden slik at alt blir godt blandet. La blandingen st over svak varme.


Ta s ut paideigen og fyll formen med deig. nsker man lage et likende design slik som jeg har gjort kan man bryte av en liten del av deigen.




Ta ut eplene av vannet og legg bitene p et rent kjkkenhndkle eller trkepapir for f bort det overfldige vannet. Plasser eplebitene i formen og hell blandingen i gryten over. Hvis nskelig lag deigdesignet og plasser dette opp paien. Pensle med et lettvispet egg.


Stek paien midt i ovnen p 180 grader i ca. 30 minutter. 




For en liten ekstra dekorativ effekt valgte jeg pynte med hjemmedyrkede ringblomster. Kronbladene er faktisk spiselige! Hvor fantastisk er ikke det!






Short translation: Is there such a thing as a perfect pie?

#pai #eplepai #epler #ringblomster #glutenfritt #hjemmelaget #nam #kos #fint #karamell #honning #pie #apple #applepie #glutenfree

4 kommentarer

REBECCA HOLDER

17.09.2016 kl.15:41

h nam. Jeg har aldri spist noe srlig pai til middag, men dessert - LETT! haha :D

Kaja

17.09.2016 kl.16:28

REBECCA HOLDER: Ja, er som jeg skrev litt forskjellig hva slags forhold folk har til akkurat pai, men jeg har funnet ut at det fungerer bde til dessert og middag ;) Ha en fin kveld ;)

Sarajaneeth

19.09.2016 kl.10:44

Ser utrolig god ut ! Jeg har faktisk bare smakt pai snn en gang i livet tror jeg? Tusen takk for oppskrift! Klar jeg m prve ☆ ha en flott dag

Kaja

19.09.2016 kl.10:48

Sarajaneeth: Bare hyggelig! Den er virkelig verdt en forsk! Hper du fr muligheten til prve ;) Takk det samme! <3

Skriv en ny kommentar

Kaja


Velkommen!

Hei! Jeg heter Kaja og er kunststudent og vintageelsker.
Oslo-jente. Eksperimenterer med stiler, innredning og samler p gamle ting. Lever livet kun i kjoler og med rde lepper.

Hper du koser deg her. Hvis du lurer p noe m du ikke nle med sprre. Du kan n meg p k-k@live.no

Siste innlegg

Arkiv