hits

Glutenfri bakst med epler og hasselnøtter

Når jeg er sliten og føler at livet går meg i mot liker jeg å bake. I blant leker jeg meg med andres oppskrifter, men oftest liker jeg å lage mine egne. Jeg var så heldig å få en hel pose med fine norske epler av en venninne her forleden. Det var nettopp disse fruktene som ga meg ideen til oppskriften jeg skal dele med dere i dag. Saftige og luftige små "porsjonskaker" står på menyen.

Dette trenger du:

4 egg

3 dl sukker

120 gr smør (smeltes)

4 dl mel

1 ts bakepulver

1 ts kanel

½ ts vaniljesukker

Klype salt

1, 5 dl hasselnøtter (spar litt til å strø over toppen av baksten)

4 mellomstore epler
 

Denne oppskriften er nok til omtrent 10 mini paiformer i papir.

Slik gjør du:

  • Sett ovnen til 175 grader.
  • Ha sukker og egg i en kjøkkenmaskin og lag eggedosis.
  • Smelt smøret og hell dette sakte i eggedosisen mens maskinen kjører.
  • Sikt inn alle de tørre ingrediensene litt av gangen.
  • Hakk hasselnøttene. Sett av en liten mengde til å strø over baksten før den settes i ovnen. Tilsett de hakkede nøttene i blandingen.
  • Skrell eplene og kutt disse i biter. Ha eplene i røren.
  • Fyll formene ¾ fulle.
  • Stek nederst i ovnen i ca. 15 min.
  • Server gjerne med et dryss av melis og om ønskelig med krem eller iskrem.
     

Klikk her for å lese forrige innlegg!

Short translation: Some gluten free baking!

#glutenfri #glutenfritt #kake #baking #bakst #oppskrift #glutenfrioppskrift #cøliaki #nam #hjemmelaget #matlagning #baking #nøtter #epler #norskeepler #hasselnøtter #minipaiformer #forkle #lykt #telys

6 kommentarer

Victoria Larsen

25.11.2017 kl.15:48

Så spennende! Ser kjempe godt ut :D

Kaja

26.11.2017 kl.10:57

Victoria Larsen: Tusen takk! Skulle ønske jeg kunne sende noen kaker til alle som legger igjen en koselig kommentar <3

Trine Eidsvold Larsen

26.11.2017 kl.09:04

De ser kjempegode ut. Lurt med porsjons-kaker. Da blir det mye enklere å forsyne seg, nam, nam

Kaja

26.11.2017 kl.10:56

Trine Eidsvold Larsen: Takk! De var veldig gode.

Mona Fjeld

26.11.2017 kl.11:56

Det ser veldig godt ut, og det må lukte himmelsk.

Mona

Kaja

27.11.2017 kl.10:10

Mona Fjeld: De ble veldig gode og saftige. Dette kan jo ofte være vanskelig å få til med glutenfri bakst.

Skriv en ny kommentar

Kaja


Velkommen!

Hei! Jeg heter Kaja og er kunststudent og vintageelsker.
Oslo-jente. Eksperimenterer med stiler, innredning og samler på gamle ting. Lever livet kun i kjoler og med røde lepper.

Håper du koser deg her. Hvis du lurer på noe må du ikke nøle med å spørre. Du kan nå meg på k-k@live.no

Siste innlegg

Arkiv