hits

Glutenfri mini scones

Lager 12 - 15 avhengig av strrelsen p glasset som blir brukt

Hva du trenger:

6 dl glutenfritt mel (jeg liker blande ulike typer som rismel og jyttemel)
2 ts sukker
En klype salt
3 ts bakepulver
100 gr smr
1 egg
1,5 dl melk




Slik gjr du:

  • Tilsett alle de trre ingrediensene i en bolle. Det kan vre lurt ikke ha i alt melet med en gang. Konsistensen p deigen kan variere noe ut i fra hvilken meltype du benytter deg av.
     


 

  • Smuldre smret i bollen med den trre blandingen.
  • Ha s i melk og egg.
  • Bland dette godt sammen.
     


 

  • Hvis deigen p dette tidspunktet er klissete kan du tilsette litt mer mel.
  • Nr deigen kjennes fin kan du str litt mel p benken. Kna deigen godt.
     


 

  • Del deigen i biter og press disse flate med hendene eller en kjevle.
  • Plasser et glass over og press dette ned slik at den overfldige deigen blir separert fra deigsirkelen inne i glasset (se bildet under).



 

  • Lft glasset og plasser deigsirkelen p et brett dekket med bakepapir.
     


 

  • Fortsett til all deigen er brukt opp.
  • Stek scones-ene p 225 grader i ca. 10-12 minutter.
     


 

Server helst nystekte med smr og syltety p. Baksten kan ogs fryses slik at du alltid vil f et tilnrmet nystekt resultat. Hper det smaker!




Short translation: Gluten free scones!

#scones #glutenfri #friforgluten #oppskrift #frokost #bakst #nystekt #smr #syltety #engelsk #hjemmelaget #nam #godt #kos

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kaja


Velkommen!

Hei! Jeg heter Kaja og er kunststudent og vintageelsker.
Oslo-jente. Eksperimenterer med stiler, innredning og samler p gamle ting. Lever livet kun i kjoler og med rde lepper.

Hper du koser deg her. Hvis du lurer p noe m du ikke nle med sprre. Du kan n meg p k-k@live.no

Siste innlegg

Arkiv