Koreansk inspirert kyllingspyd

Categories Dessert og mat

Denne oppskriften ble raskt en av middagsfavorittene. Dette er en enkel oppskrift som ikke krever alt for mange ingredienser eller lang tilberedelsestid. Retten kombinerer flere smaker fra det asiatiske kjøkken. Oppskriften gir ca 9 spidd.

Det du trenger:
9 korte grillspidd i tre
3 kyllingfileter
2 paprikaer (lange)
Bunt med vårløk, helst like mange i som antall spyd
2 hvitløk med fedd

1 dl soyasaus
0,5 dl vann
En klype pepper/pepperkorn
Ca. 2 cm ingefær stykke
1 ss sukker/honning

Slik gjør du:
Legg trespiddene i vann. Del kyllingfileten i små biter og legg disse til side. Husk å bytte/vaske kniv og fjøl. Skjær paprika i omtrent like store biter som kyllingen. Del opp hvitløken i fedd og fjern skallet. Benytt kun den nederste hvite delen av vårløken da denne er enklere og tre på spiddet. Del denne også i biter.

Tilbred “marinaden” ved å tilsette soyasaus, vann, to hvitløkfedd, pepper, sukker og ingefær i en liten kjele. Rør til sukkeret er løst opp og la blandingen småkoke, mens du gjør ferdig spiddene. Legg trespiddene på et rent kjøkkenhåndkle for å fjerne overflødig væske og tre så på alle de oppkuttede ingrediensene. Dette kan gjerne gjøres i et mønster.

Varm olje i en panne. Legg spiddene i og stek de til de skifter farge til hvit. På dette steget er det ikke nødvendig å gjennomsteke kyllingen. Sil så “marinaden” over pannen og skru opp varmen. Stek til væsken nesten er forsvunnet. Vend spiddene underveis til de er gylne.

 

Retten kan serveres med ris eller nudler. Håper det smaker!

Translation: My favourite dinner! Korean Skewered Chicken!

#middag #asia #kylling #soyasaus #spidd #korean #nom #marinade #tasty #dinner #koreanskeweredchicken #favouritedinner #homemade #food

6 kommentarer

6 thoughts on “Koreansk inspirert kyllingspyd

  1. Tord Viktor: Det er faktisk enda bedre enn det ser ut som! Så flott! Håper du får muligheten til å lage den 🙂

  2. Det så godt ut!
    Kan du lage et innlegg om hvordan din daglige sminkerutine er/festsminken din er? Du er så fint sminket!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *