Inspirert av andre bloggere tenkte jeg å ta dere med på en liten reise gjennom fjoråret. 2017 har vært et svært sammensatt år med både oppturer og nedturer (slik er det vel bare). Man kan jo alltids håpe at neste år vil bli litt bedre enn det forrige.

Jeg har et stort ønske om å bli mer aktiv på denne plattformen igjen. Til tross for at lesertallet kanskje ikke er det høyeste, gir det å dele bilder og tekst meg mye glede. Hvis dere har noen spørsmål eller ønsker til innlegg er det bare å si ifra. La oss begynne!

På årets første dag var jeg og pappa med på et arrangement med Ferrarien hans. Flere eiere av eldre biler samles på universitetsplassen og kjører sammen opp til Holmenkollen. Dette gjøres uten tak. En ganske så forfriskende opplevelse kan man si. Når man kommer frem blir det servert is og varm sjokoladesaus for de som ønsker det. Sausen går også under navnet “pysesaus.”

Tidlig på året var jeg så heldig å komme over denne flotte norskproduserte drakten under en shoppingrunde på UFF.

Kjøkkenet i leiligheten i Kristiansand fikk en liten makeover. Jeg satte opp nye hyller og fant nye løsninger for oppbevaring.

Koselige frokoster hadde vi flere ganger i løpet av året. Her er det pannekaker som sto på menyen.

Jeg fikk retro – inspirerte glass til jul og de måtte selvsagt tas i bruk.

Vi fikk en ny vintagebutikk i Kristiansand. Dette var kjempefint, da utvalget av slike butikker ikke akkurat er så høyt. Kjolen jeg har på her er blant tingene jeg har kjøpt i den nye butikken.

Jeg fullførte min bachelorgrad i kunst og håndverk. Her er jeg på åpningen av utstillingen med min lille klasse.

Jeg ble endelig ferdig med dette maleriet. Nå henger det i stuen min.

Ny kjole til bursdagen til min bestefar og St. hans (samme dag).

Mamma og jeg tok en liten sommertur til Stockholm. Dette var nok et av årets høydepunkter tror jeg. Vi var heldige med både været og glutenfri mat. Siden kronprinsesse Victoria fylte 40 år en av dagene vi var der, stilte vi oss opp for å se paraden kjøre forbi.

Vi var på vandreskuespill på Akershus slott og festning. Dette var en flott opplevelse!

Jeg var så heldig å bli med mine foreldre på hytta til et vennepar av dem. Hytta ligger i Sverige og på turen ned var vi innom Fredriksten festning i Halden. Her sitter jeg i min nye vintagekjole kjøpt i Stockholm.

Mamma og jeg på tur i bil med åpent tak.

Som en fortsettelse på en liten tradisjon ble det tur til Geiranger i år også. Dette kan jeg definitivt anbefale for dere som ikke har vært der.

Utsikten fra vår lille hytte med fersk saft fra Askim frukt og bærpresseri i forgrunnen. Disse to er mine favoritter da begge smaker som sommer tappet på flaske.

Jeg tok med mine foreldre på tur med Setesdalsbanen. Se på disse søte og gammeldagse billettene!

Jeg begynte på master i Kunstfag dette året. Bildet er fra en forlatt leilighet som snart skal rives. Denne ligger rett ved våre undervisningslokaler i sentrum.

Nye vintageskjoler ble det selvsagt også. Jeg kjøper jo egentlig svært sjeldent nye ting (i alle fall i forhold til folk jeg kjenner). Dette bildet er fra et innlegg hvor jeg viste hvordan ulikt tilbehør kan skape nye antrekk.

På klassens Halloween – fest kledde jeg meg ut som Tornerose og fikk tredjeplass for beste kostyme! Kjempemorsom kveld.

Jeg pyntet til julebord og avslutning for klassen hjemme hos meg. Håper dette kan bli en liten tradisjon.

Tradisjonene tro var vi på hytta og hogget eget juletre. Heldigvis var det is på vannet i år, noe som gjorde det lettere å frakte treet over.

Årets juleantrekk ble en vintagekjole kjøpt inn på høsten. Kjolen er antageligvis av skandinavisk design.

Mellom jul og nyttår ble det en liten tur til Gøteborg. Selv om vi egentlig bare var der i en og en halv dag opplevde vi så mye. Når jeg kom hjem føltes det som om vi hadde vært borte en hel uke. Jeg har lagt ut et eget innlegg om turen hvor jeg viser flere bilder og selvsagt noen nye vintage innkjøp.

Fjorårets nyttårspyntede bord med toner i blått og sølv. Dette var det siste bildet for denne gangen. Håper dere synes innlegget var en spennende oppsummering av året som var.

Hva var deres favorittreise eller hendelse i 2017?

 

Short translation: My 2017 in photos.

#ferrari #lunsj #alfaromeo #spider #åpenbil #utentak #retro #norge #oslo #villasandvigen #gjersjøen #stil #sol #vintage #historie #secondhand #kos #sommer #sommerdag #krøller #rødelepper #vinter #jul #nyttår #kunst #maleri #blomster #vandreteater #akershusfestning #shopping #skog #natur #norsknatur #geiranger #vintagestyle #pinup #ootd #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #pincurls #smile #style #truevintage

Hei kjære lesere! For dere som ikke fikk med dere mitt siste innlegg har jeg brukt et par dager på å reorganisere og gå igjennom garderoben min. Ble du nysgjerrig kan du følge denne linken her til forrige post. I dette innlegget har jeg forsøkt å fange hele garderobeløsningen i sin helhet, slik at dere kan se hvordan det endelige resultatet ble. For å gjøre det hele litt morsommere har jeg også samlet en del spørsmål knyttet til klær/ garderobe som jeg skal svare på underveis. God lesning!

1. Hva er det eldste plagget i garderoben din?

Dette er jo et litt komisk spørsmål siden de fleste plaggene jeg eier er «gamle». Den eldste kjolen i min lille samling er nok en oransje strikkekjole fra 40-tallet. Dette plagget kjøpte jeg gjennom en selger på Etsy for et par år siden. Kjolen kan dere se her!

2. Hva er det nyeste plagget du har kjøpt?

Dette må være plaggene jeg kjøpte på turen vår til Gøteborg. Se eget innlegg!
 

3. Hva er det billigste plagget/tilbehøret (som du bruker mye)?

Dette var et veldig morsomt spørsmål synes jeg. Mange jeg møter uttrykker at de er svært nysgjerrige på hvor mye penger jeg bruker på klær og tilbehør. Som oftest blir de overrasket over hvor lite jeg faktisk bruker. Jeg prøver generelt å være ganske sparsommelig i livet. Jeg er jo også student, noe som er synonymt med en nokså slank lommebok. Likevel er jeg så heldig å få og arve ting som andre mener jeg bør ha eller som de ønsker å gi meg. Det billigste jeg har er faktisk et par vintersko i sort skinn som jeg kjøpte på loppemarked for 20 kr.
 

4. Hva er det mest fargerike plagget i skapet ditt?

Jeg har et stort ønske om å innføre flere farger i min garderobe. Dette er et lite prosjekt som jeg alltid har i bakhodet når jeg titter etter nye plagg. Den mest fargerike kjolen jeg har er nok kjolen fra dette innlegget.
 

5. Hvilket plagg gleder du deg til å ta på?

Jeg ser veldig frem mot sommeren. Spesielt med tanke på temperatur og garderobemuligheter. Jeg gleder meg spesielt til å ta på min favorittkjole som jeg har på her.

6. Hva slags plagg har du mest av?

Det er kanskje ikke så overraskende at det jeg har mest av er kjoler.
 

7. Favoritt sorte og/eller hvite plagg?

Mitt favorittplagg i sort er nok en kjole kjøpt på UFF. Likte spesielt hvordan jeg stylet den i dette innlegget.

Hva synes dere opp garderoben og løsningene?

Short translation: In my last post I shared my little wardrobe project with you. I had a goal to sort through and reorganise all my purses, jewellery, hats and clothes. The way I had them stored away earlier wasn’t ideal at all. One example I can mention was that I had placed my purses on a high shelf that I could only reach with the help of a stepladder. I guess you can imagine the situation in the morning. After a lot of work and some clever DIY ideas: Here is my new closet!!  

#diy #gjørdetselv #organisering #garderobe #vintage #secondhand #retro #åpengarderobe #smarteløsninger #boks #stegforsteg #kasse #diy #kaffe #maling #farge #hvit #vesker #tre #furu #rustikk #clasohlson #paint #wood #tools #stain #coffee #coffestain #old #crate #box #wardrobe #openwardrobe

Som seg hør og bør pleier jeg å begynne på nye prosjekter når det nye året starter. Tradisjonen tro kan man jo si. Det er noe med tankesettet om nytt år og nye muligheter som inspirerer meg til handling. Denne gangen var det garderoben min som har vært objektet for forandring. I januar i fjor var det kjøkkenet jeg reorganiserte og lagde nye løsninger for. Jeg er veldig glad i den leiligheten jeg leier for øyeblikket, men et stort problem som jeg fremdeles blir frustrert over er mangel på oppbevaring. Derfor måtte jeg også til dette prosjektet komme frem til noen lure grep. Når nå garderoben og klesplaggene mine er så viktige for meg synes jeg at måten de oppbevares på blir minst like viktig som garderoben i seg selv. Som dere ser på de to bildene til venstre, ble kortveggen på soverommet dominert av den hvite kommoden og sminkebordet mitt. Stativet med de hengende klærne måtte stå i gangen for å få plass. Dette var som dere sikkert skjønner ikke helt ideelt. Siden kommoden heller ikke rommer så mye oppbevarte jeg de fleste av klærne mine i bokser i en stabel på gulvet ved siden av kommoden. Dermed var det vanskelig for meg å få oversikt over hva jeg faktisk har når jeg skulle velge ut dagens antrekk eller kombinere nye. Dette tenkte jeg også på når jeg designet min nye garderobeløsning. Sminkebordet er forresten flyttet ned i stuen. Her passet det egentlig mye bedre. Bilder kommer litt senere!

Den første lure løsningen jeg tenkte ut var for oppbevaring av de eldre veskene mine. Tidligere lå disse på en hylle som i realiteten var altfor høy for meg. Jeg som til stadighet bytter vesker og sko for å matche resten av antrekket, måtte klatre opp på en liten gardintrapp for å rekke opp til de. Igjen en dårlig løsning som jeg flere ganger irriterte meg over. Derfor kom jeg frem til designet av denne hyllen (som jeg også hang i en bedre høyde for lille meg). Hylleplatene er hobbyplater fra Clas  Ohlson. Til denne ideen kjøpte jeg inn to slike furuplater. Den første ble basen til hyllen, mens den neste delte jeg opp for å få disse små “rommene” opp fra hyllens base. De små plankene ble festet med trelim og skruer. For å få en nøytral og ryddig løsning malte jeg alle de nye delene med en hvitfarge som matchet veggene i rommet.

Neste ide ut var å bruke hylleknekter oppned for å skape en ny type oppheng. En utfordring med å innrede soverommet mitt er skråtaket (dette skapte også hodebry når jeg skulle ta bilder underveis). Ved å henge knektene på denne måten fikk jeg benyttet et område under skråtaket som vanligvis kanskje ikke ville ha blitt brukt. På den ene hylleknekten hang jeg skjørt og på den andre hang jeg bluser. Siden det fort setter seg merker i furu brukte jeg dobbeltsidig teip og et lag med bomullsstoff der hvor metallhengerne henger på knektene.

Her henger skjørtene mine på rekke og rad!

Til veskehyllen brukte jeg samme type hylleknekter, men i et mindre format. Jeg passet også på å henge alt i en passende høyde. Klesstativet mitt fikk sminkebordets gamle plass, så nå kan jeg si godnatt til alle kjolene fra sengekanten min.

Jeg brukte også disse fine trekassene som ekstra oppbevaring. Disse hadde jeg tidligere som en dekorativ hylleløsning i stuen- Kassene tok mye plass og ble sjeldent brukt. På siste bilde i dette innlegget kan dere se hva jeg har i de ulike kassene. De største kassene er malt med samme beis som spisebordet jeg har laget, mens de to minste er malt med kaffe. Igjen som en løsning for problemet med skråtaket, laget jeg enda en hylle til disse kassene (se siste bilde). For å unngå at skruene under kassene skulle ripe opp hyllen, festet jeg filtsirkler som man vanligvis har under møbelbein.

Her får dere første glimt av hvordan veskehyllen ser ut med veskene i. De eldre selskapsveskene mine er så fine, så de fikk rollen som veggpynt.

Til hårblomstene mine laget jeg en løsning ved hjelp av et tykt silkebånd. Jeg festet båndet med spikere i hver ende som jeg så dekket med sløyfer. Blomstene har såkalte krokodillespenner bak som jeg brukte til å feste de på båndet.

Før jeg la og hengte alt på plass sorterte jeg ut de plaggene jeg ikke bruker så ofte. Dette var en veldig deilig følelse! Litt som en ny start i seg selv. Plaggene fra Gøteborgsturen som dere så i forrige post er selvsagt også på plass.

Hva synes dere om alle disse løsningene? Noen som ble inspirert til å rydde i sitt eget klesskap?

Short translation: When I got back home after the holiday season I started working on a new project.  I wanted to sort through and reorganise my entire wardrobe. Since my collection of clothes means so much to me, the way I put them away and store them should be just as important. I’ve been so excited to share the final results with you. What do you guys think?

#diy #gjørdetselv #organisering #garderobe #vintage #secondhand #retro #åpengarderobe #smarteløsninger #boks #stegforsteg #kasse #diy #kaffe #maling #farge #hvit #vesker #tre #furu #rustikk #clasohlson #paint #wood #tools #stain #coffee #coffestain #old #crate #box #wardrobe #openwardrobe

Innlegget fra Gøteborgturen!

Hei kjære lesere! Håper dere har det bra. Som lovet kommer innlegget hvor jeg skal vise mine nye vintage skatter. Med unntak av den mørkeblå kjolen på den første collagen er alt kjøpt på ulike vintagebutikker i Gøteborg. Vi fant alle plaggene i løpet av en dag, så jeg var svært heldig denne gangen. Det må være en blanding av flaks og skjerpet oppmerksomhet som gjør susen! Hva synes dere forresten om oppsettet av bildene i dette innlegget? Jeg forsøkte meg på et nytt design for å kunne vise de nye plaggene bedre.

Som vanlig fikk jeg med meg et par kjoler, men samtidig fant vi plagg som jeg trengte “nye versjoner av”. Før turen hadde jeg faktisk bare en kåpe, noe som jo er litt lite med tanke på været vi har her til lands. Så nå har jeg et par jeg kan variere i mellom. Det mest overraskende funnet var faktisk et par bukser. Det hadde jeg ikke trodd at jeg skulle ende opp med. Den første grunnen til at disse ble med hjem til Norge var fargen. Det kommer kanskje ikke så godt frem på bildet, men stoffets farge kan beskrives som sjøgrønn. Dette tror jeg er en fargetone som passer godt til meg. Buksene er laget av ull og foret med et silkeaktig stoff, så de er svært behagelige å ha på.

Hvilket av disse plaggene liker dere best?

Short translation: In this blog post I wanted to show you guys what I bought in Goteborg, Sweden. Which item is your favourite?   

#shopping #gjenbruk #kjole #antrekk #retro #sverige #gøteborg #göteborg #stil #vintage #secondhand #vinter #kåpe #underskjørt #ull #nyeantrekk #blomster #bukse #vintagestyle #blogger #vintageblogger #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #style #truevintage

Nå kommer et lite bildedryss fra vår impulsive Gøteborgstur i romjulen. Etter litt trøbbel med bilen vi egentlig hadde planlagt å kjøre, hoppet vi like så godt på toget i stede.

Vi dro inn til Oslo i god tid og mens vi ventet spiste vi litt på en bar i Østbanehallen. Etter en rolig tur på nesten fire timer med tog var vi fremme i sentrum av byen. Hotellet vi hadde bestilt lå svært nære sentralstasjonen.

Vi valgte oss ut hotell Eggers som har en lang historie som strekker seg tilbake til 1859. Interiøret er for det meste klassisk, men med noen litt morsomme detaljer som leopardprikkede stoler.  Eggers ligger i hjerte av Gøteborg med gangavstand til de fleste fasiliteter. Siden vi ankom hotellet ganske seint fikk jeg ikke tatt så mange bilder med kameraet den første kvelden. Scroller du helt ned til slutten av innlegget kan du se en collage av bilder tatt med mobilen. De to første radene er fra den første dagen vår.

Fra frokosten på dag nr. to.

Flotte detaljer, tapeter og lamper på Eggers.

Her sitter jeg ved frokostbordet i min flotte vintage kjole med matchende jakke.

Etter at vi hadde bestemt oss for en tur til Gøteborg begynte mamma og jeg å se på en svensk serie sammen som heter «Vår tid är nu». De er vel akkurat ferdig med å vise den på NRK, men i skrivende stund finnes den ennå på NRK nett-tv. Jeg skal ikke røpe for mye av handlingen her, men det viste seg at store deler av serien er spilt inn i Gøteborg og omegn. Siden det var nettopp dit vi skulle fikk jeg forferdelig lyst til å oppsøke noen av plassene fra serien. Etter flere internettsøk fant jeg frem til fasaden hvor mesteparten av den fiktive handlingen utspiller seg.

Er det ikke flott?

Etter et besøk på innspillingstedet gikk vi tilbake gjennom en eldre del av byen. Her var vi innom mange koselige antikk- og nisjebutikker.

En liten pause med kakao og kaker ble det også.

Til tross for lite snø var gatene og butikkene fremdeles pyntet til jul. Dette ga oss fin julestemning!

Det fineste juletreet vi så i løpet av turen sto i resepsjonen på hotellet vår. Det hadde massevis av lys og en togbane som gikk rundt foten av treet. Dette var også det siste bildet jeg tok. Til tross for en kort tur opplevde vi mye koselig. Litt vintage fikk jeg også med meg hjem. Jeg tenke å spare disse til et eget innlegg som jeg legger ut litt senere. Håper dere får en fin dag videre!

Short translation: In this blog post I wanted to share some photos from our little trip to Goteborg, Sweden. We stayed at hotel Eggers, did some vintage shopping and eat a lot of delicious food.

#gjenbruk #kjole #antrekk #retro #sverige #gøteborg #göteborg #stil #vintage #secondhand #vinter #kåpe #blomster #bukse #vintagestyle #pinup #ootd #blogger #vintageblogger #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #pincurls #smile #style #truevintage

God ettermiddag søte lesere! Håper dere har hatt en fantastisk jul og et flott nyttår. Som dere sikkert har merket har jeg tatt meg en liten pause fra sosiale medier over ferien. Jeg har forsøkt å finne litt ny inspirasjon og ideer til hvordan jeg kan forbedre meg på disse plattformene. Kanskje kan man ansett dette som et lite nyttårsforsett. Istedenfor å dele juleopplevelsene opp i mange forskjellige innlegg tenkte jeg at jeg likeså godt kunne velge ut noen bilder og fortelle litt om hver av disse. Min desember ble litt annerledes enn vanlig. I flere år nå har vi vært så heldige å få tidlig fri fra universitetet slik at vi kunne nyte nedtellingen til julaften fult ut. Dette er også grunnen til at jeg har hatt muligheten til å lage masse fine blogg-innlegg med jul som tema. Siden vi i fjor hadde siste innlevering den 20. desember måtte jeg dessverre skifte litt på prioriteringene mine. Forhåpentligvis kan jeg nå komme sterke tilbake.

Første bildet som jeg vil vise dere er også første gangen jeg pyntet til jul. Som en liten tradisjon har jeg ofte invitert klassen til juleavslutning hjemme hos meg. Dette blir alltid en veldig koselig sammenkomst med julemusikk og god mat. I år valgte jeg å legge litt ekstra innsats i bordpynten. På veien hjem fra skolen klippet jeg ned noen furugrener med kongler på og tok de med i vesken. Disse la jeg så utover bordet i en vifteform ut fra midten. Deretter snurret jeg en lyslenke rundt og innimellom grenene. Siste steg var å legge ut noen skinnende røde julekuler. Vanskeligere trenger det faktisk ikke å være.

På dette bildet har jeg gjort klart til julegave innpakning. Hvert år pleier jeg å skifte tema på hvordan pakkene mine skal se ut. Likevel har de naturlig nok et tradisjonelt preg.

Slik ble de i år!

Søndag 17. desember var vi på hytta for å hente årets juletre. Dette har blitt en fin liten tradisjon i vår familie. I de tidligere årene har det vært svært mildt, men i år fikk vi -15 og is på tjernet. Selv om det var litt kaldt ble julefølelsen definitivt forsterket av det vakre snølandskapet. Det var også mye enklere å kunne dra treet over isen fremfor å bære det rundt hele vannet.

Fint vær fikk vi også!

Det første jeg gjorde når jeg endelig hadde levert den siste eksamenen var å bake pepperkaker. I forfjor brukte jeg store deler av desember på å lage en liten pepperkakelandsby, men i fjor måtte nøye meg med en mer enkel bakst.

Likevel fikk jeg tid til å lage en liten girlander av pepperkakekoner. Var ikke dette en morsom ide?

Som vanlig ble det svært mange pakker under treet. Gamlenissen sitter alltid og passer på at ingen snoker på gavene før selve dagen.

Årets juleantrekk! Vintage kjole kjøpt på UFF ved Jernbanetorget.

Som vanlig henter jeg inspirasjon til frisyren fra “Tre nøtter til askepott”. Hva synes dere?

 

Short translation:  I hope you all had a wonderful and bright holiday, regardless of what you are celebrating. I chose to take a little break from social media during the festivities, but I still wanted to share some of the experiences with you on my blog. In this post I have combined photos taken during December showing different types of activates we normally do this time of year. Happy new year to you all!! Let’s hope this is a good one!
 

#jul #julefeiring #2017 #vintage #vintagekjole #juletre #juletrehogst #pepperkaker #girlander #lys #bar #gaver #spisebord #snø #is #opplevelser #godjul #godtnyttår #2018 #askepott #trenøttertilaskepott #frisyre