Denne oppskriften er helt fantastisk og smaker helt som vanlig bakst. Noe som er veldig fint  er at man selv kan bestemme størrelsen på baksten slik at den kan tilpasse den til både store og små, i tillegg kan man tilpasse oppskriften til forskjellige måltider. Calzonene fungerer utmerket som lunsj til å ta med på jobb eller skole eller som middag.

Det du trenger:

1 pakke tørrgjær
4 dl melk
2 ½ ss fiberhusk
2 ss nøytral olje
1 ts salt
4 ½ ss crème fraîche 
8 ½ dl glutenfritt mel

Fyll:
En pakke kjøttdeig
Tacokrydder
Ost


Slik gjør du: Varm melken i en liten kjele eller i et vannbad slik at temperaturen blir lunken. Tilsett og løs opp gjæren. Ha i fiberhusk og rør godt for å unngå klumper. La blandingen stå og svelle i 5-10 min.


Tilsett så crème fraîche , olje og salt, kombiner til en jevn røre. Ha så i melet og arbeid en stund med deigen.Legg deigen tilbake i bollen og dekk den til. La deigen heve i ca. 40 min. Strø litt mel utover en ren overflate og elt deigen godt. Tilsett gjerne mer mel hvis det er nødvendig.


Fordel så deigen i det antallet du ønsker. Jeg pleier å lage ca. 14 stykker som da er store og gode. Bruk en kjevle for å forme deigen til en rund tynn plate. Det går også fint å bruke hendene til dette steget.


Legg så fyll opp den ene siden av sirkelen. I mitt tilfellet bruker jeg ofte tacokjøttdeig og ost. Brett deigen over og klem kantene godt igjen med en gaffel. Stikk gjerne også hull i toppen. Stek baksten i ovnen på 250 grader i omtrent 10 min


Håper det smaker!!!

Short translation: Taco calzone! A personal favourite recipe for a tasty treat that works great as an easy to bring lunch, dinner, or even just as an in-between meal! And the best part is that you can fill it up with pretty much anything you want! 

#bakst #bake #glutenfritt #calzone #nam #glutenfri #taco #kjøttdeig #ost #baking #loveit #glutenfree

Det finnes sikkert mange tutorials rundt dette emnet, men på grunn av ønsker fra flere lesere har jeg satt sammen en liten guide til hvordan jeg påfører leppestift. Det er vel leppestift i rødtoner som folk frykter mest, derfor tar jeg for meg denne. Metoden fungerer selvsagt på alle farger.

Det du trenger:
Foundation eller concealer
Lip liner
Leppestift I valgt tone
Børste til å påføre leppestift (valgfritt)
Tørkepapir eller kleenex

Slik gjør du:


1. Start alltid med et godt grunnlag. Påføre gjerne leppepomade eller bruk en skrubb som er laget spesielt for leppene.
2. Påfør foundation eller concealer på leppene og la dette tørke. Dette skaper et “blankt lerret” og vil bidra til økt holdbarhet.


3. Tegn opp leppene med blyanten og fyll inn.


4. Påfør det første laget av leppestift. Bruk gjerne en børste for dette steget da det vil hjelpe å bevare de forrige lagene.


5. Blott leppene mot et tørkepapir.


6. Påfør siste lag med leppestift og blott gjerne igjen. Så er du ferdig!!!! Dette er den beste metoden jeg har funnet og den jeg pleier å bruke. Hvordan liker dere å gjøre det? Har dere noen tips å dele?

Short translation: Here’s a quick little tutorial showing how I apply my lipstick! This is my method to ensure that the lipstic stays on and looks good through the whole day!

#rød #leppestift #pinup #stegforsteg #howto #tips #lipstick #curls #favoritecolor #classic #retro

Jeg har kjøpt meg en ny veske! Ha ha! Føler alltid det er litt merkelig å si det siden det meste jeg kjøper er vintage fra tidligere tiår. Denne gangen er vi tilbake på 40-tallet med en orginal corde veske. Corde er visst fransk for tau. Bakgrunnen for dette navnet ligger i teknikken som dekorerer denne typen veske. Den unike overflaten blir dekorert ved å bruke rader av en type innleggstråd (gimp på engelsk). Med disse trådene kan man skape fantastiske mønster og teksturer. Vesken jeg har kjøpt er en petite vifteformet veske med en stropp som går rundt håndleddet. Reklamer fra 40-tallet påsto at dette stoffet hadde lengst holdbarhet i forhold til veskestoff. Dette ser ut til å stemme!


Da jeg fikk vesken i posten visste jeg at den trengte litt kjærlighet (+nål og tråd.) Spesielt med tanke på stroppen hvor foret hadde løsnet. Dette kan ses på bilde nedenfor.


Jeg begynte med å tørke over vesken med en fuktig klut, både på utsiden og innsiden. Så festet eller klippet jeg av løse tråder.


Foret på håndtaket blir her sydd på igjen! Til dette brukte jeg små kastesting for best å skjule sammenføyningen.


Tada! Konstrasten mellom det sorte stoffet og detaljene i gull kan gi assosiasjoner til de gamle Hollywood stjernene. Det er jo definitivt ikke noe minus! Hva synes dere om vesken? Ganske tidløs sant?

Short translation: I got myself a vintage purse from the 1940s. The purse was in dire need of some love (thread and needle), so I turned it into a little afternoon project to fix her up a bit. It’s truly a beautiful purse, and a real fashion statement from the 40s!

#vintage #40talls #1940 #corde #bevare #søm #håndsøm #fikse #veske #rose #besame #sewing #mending #fix #40s #purse #cordepurse #silverscreen #oldhollywood
 

Dette er den første posten i en liten serie jeg tenker å starte her på bloggen. Jeg vil kombinere tegning og tekst for å fortelle om personer som fascinerer meg og som jeg ser opp til. Disse menneskene vil komme i en hver alder og form. Det de har til felles er at de alle kan ses på som gode forbilder uansett hvor man er i livet. Forhåpentligvis vil dere også bli inspirer og kanskje endre hvordan dere ser på enkelte temaer.

Først ut er den skjønne Joyce Carpati som jeg har tegnet en liten skisse av ovenfor. Hun er en stilig 80-åring som er bosatt i New York. Joyce er en av flere stilikoner som ble dokumentert i filmen "Advanced style" fra 2014. Filmen viser syv flotte mennesker som alle har sin unike stil og et eget syn på det å bli eldre. Mannen bak er fotografen Ari Seth Cohen som også har en blogg ved samme navn. Dokumentaren maler et intimt og fantastisk bilde av uavhengige kvinner i en alder mellom 62 til 95 år som alle kjemper mot kontroversielle temaer knyttet til alderdom og vår tilsynelatende avhengighet av det ungdommelige utseende. Disse kvinnene vil få deg til å glede deg til å bli eldre. Jeg håper at jeg ser like godt ut som disse syv når den tid kommer! Jeg anbefaler absolutt å se dokumentaren om du har mulighet til det!

"I don't try to look young, and I don't want to look young! I want to look terrific" Joyce Carpati 

"I am a number, but it's okay. The number's fine" Lynn Dell Cohen

"When one becomes older, one has learned to accept oneself. One is not so self-critical.  I was never too critical for myself, because I felt, Well, this is what I am. There's nothing I can do about it!"  Zelda Kaplan

Ari Seth Cohen blogg: http://advancedstyle.blogspot.no/

 

Short translation: A post about people I admire. I want to use drawing and text to tell you about people that fascinate me, and whom I look up to in life. First one up is the beautiful Joyce Carpati one of the seven ladies featured on the documentary "Advanced style" aired in 2014.

#menneskerjegbeundrer #beundre #portrett #tegning #skisse #blyant #blogg #advancedstyle #admire #wonderfulpeople #uniquestyle #rolemodel #inspiration #drawing #portrait #pencil #joycecarpati #blog #myart #beauty


Kilde

Denne klassiske hatteformen er også kjent under navnet Bergère. Hatten er laget av vevet strå, har en flat lav krone og en vid brem. Designet dukker opp i forskjellige tidsperioder, men blir oftest knyttet til 1700- og 1800-tallet. Det virker som om hattens dekor varierer både i forhold til tid og sted. Elementer som går igjen er silkebånd, blomster, fjær og blonder. I mitt design valgte jeg å fokusere på de to første elementene for å få en mer hverdagslig stil. Blomstene i filt har jeg laget på forhånd med tilhørende blogg post her.


Det man trenger er samlet på bildet nedenfor. I tillegg til det man måtte ønske å dekorere hatten med er det en fordel å ha nål, tråd, saks,stofflim og knappenåler.


Jeg hadde allerede skaffet/ laget det jeg ønsket å pynte hatten med, så før jeg startet visste jeg akkurat hvordan jeg ville ha det.


Jeg begynte med å feste en bit av silkebåndet over hattens krone. Båndet er ca. 2,5 cm bredt. Først festet jeg med lim og brukte knappenåler for å holde de to overflatene sammen. Da dette hadde tørket sydde jeg kantene med en sytråd i lik farge som båndet.


På inspirasjonsbildene i starten av posten kan dere se hvordan hatten “festes” på hodet med to silkebånd enten knyttet under haken eller i nakken. For å få en pen avslutning på disse båndene fjernet jeg en v-formet bit.


Da båndet over kronen var godt festet kunne jeg plassere og feste blomstene. Jeg brukte samme fremgangsmåte som da jeg festet båndet. Lim og sting holder ting godt sammen.


Her er det viktig å la limet tørket ordentlig før neste steg.


Båndene som gjør at hatten sitter på festet jeg under med sting. Hvor lange båndene skal være er helt fritt. Jeg valgte å ha litt lengde på disse slik at jeg kan knyte de på forskjellige måter.


Bildene nedenfor ser dere meg med min nye hatt. Nå kan sommeren bare komme!


Formene jeg har tegnet ovenfor kan brukes som en guide for å lage blomstene. Hva synes dere om resultatet? Flere som ser fremover til sommeren?

 

Short translation: This classic hat is called a Bergère, and was quite famous during the 18th and early 19th century. As I mentioned in a previous blog post, I’ve wanted one of these hats for quite some time. I was finally able to buy one, and now I’m going to give it a personal touch with the decoration I’ve prepared. I’ll be using thread and needle, and fabric glue, to decorate the hat with flowers and a ribbon!

#diy #hobby #blomst #georginer #filt #design #silke #bånd #hatt #perler #sommerforberedelser #stråhatt #dahlia #hatdesign #hat #vintage #lbcchistorical #18thcentury #marieantoinette #decor #craft #dress #blue #straw #felt #flowers

Som lovet kommer det her en post med det ferdige resultatet av det første kunstprosjektet i det nye året. Hvis dere ikke fikk med dere første del av prosessen har jeg lagt ved en link nedenfor. Jeg endte opp med å følge den originale planen ganske nøye med unntak av enkelte valg knyttet til materialer. Jeg valgte blant annet å ha hyllene i pleksiglass slik at de ikke skulle ta for mye oppmerksomhet bort i fra stubben og bøkene. Det vanskeligste valget i hele denne prosessen var hva statuen skulle stå på. Jeg var innom flere alternative løsninger til jeg endte opp med å velge et stykke kryssfiner som jeg dekorerte med en speil-aktig plate med vinyl. Dette tilførte noe helt spesielt til arbeidet.

Jeg endte opp med å lage rundt 30 miniatyrbøker dekorert med akrylmaling, gullpenn og bladgull. Dette var virkelig et skikkelig pirkearbeid da bøkene ikke er større en et fingerledd. Effekten som speilet gir ga en illusjon av et uendelig antall bøker, men det er altså “bare” rundt 30. I sprekkene i stubben fylte jeg med gullmaling. Her hentet jeg inspirasjon fra en japansk teknikk der man reparere knust porselen med lim blandet med pulveriserte former for gull- eller sølvstøv. Som en filosofi handler det om å bevare det som er ødelagt og la sprekkene stå som en del av objektets historie. Det gjøres intet forsøk på å skjule “feilene” tvert i mot fremheves disse som noe vakkert. Jeg kjente meg igjen i dette gjennom min hobby hvor jeg tar vare på gamle saker og klær.

Del 1: http://kajakulbraaten.blogg.no/1453464417_nytt_prosjekt_ikke_fe.html


Hva synes dere om det ferdige arbeidet?

Short translation:  Here is my finished art project. A carved out stump of wood, with bookshelves made out of plexi glass. I’ve filled it up with little books I’ve made by hand, and painted in various colours. I’ve covered the cracks and corners of the stump with gold, as I’ve been inspired by the Japanese art and philosophy of repairing broken objects with gold or silver dust mixed with glue. Rather than trying to hide away the damaged areas, they are brought fourth as something beautiful to the object. 

#kunst #prosjekt #bøker #gjenbruk #tre #sløyd #skulptur #uia #selvportrett #gull #akryl #maling #speil #kryssfiner #books #wood #art #myart #project #small #mini #sculpture #carving #selfportrait #hiddenstories #storybooks #fairytales #cute #handmade #kintsugi #gold #paint #mirror

Dette innlegget kan egentlig ses på som den første av to deler. Jeg har nemlig planer om å designe min egen hatt, eller rettere sagt selve pynten på hatten. Jeg har lenge forestilt meg et hattdesign, men ikke funnet akkurat denne. Nå har jeg endelig fått muligheten til å virkeliggjøre dette bildet. Denne hatten kommer til å passe alle mine vintage sommerkjoler! Første steget på denne reisen er å lage dekorative blomster i filt!


Det du trenger har jeg listet opp på bildet ovenfor. I tillegg til dette er det greit å ha både en stoffsaks og en vanlig saks. Om ønskelig kan man også dekorere med perler. For dere som ønsker å lage disse blomstene selv har jeg tegnet opp en mal som jeg brukte. Jeg kan ha den med i neste del hvis det er ønskelig.


Hatten som jeg senere skal dekorere har jeg nylig bestilt fra Amerika, så det vil nok ta litt tid før den kommer hit. For å få en følelse av størrelsen til hatten laget jeg en slags prototype. Dette var viktig for å få den størrelsen på blomstene som jeg ville ha. Hatten er forresten en bred stråhatt med et design hentet fra 1700- og 1800-tallet.


Her bruker jeg malen til å klippe ut de ulike delene jeg trenger. Man kan selv bestemme hvor mange blader man ønsker. Designet av blomstene består av tre ulike kronblad-maler i forskjellige størrelser.


Sy sammen bladene som vist på bilde og fest disse på sirkelen. Begynn med de største bladene ytterst. Du trenger ikke være noen ekspert her fordi det neste laget med kronblader vil skjule stingene fra det forrige laget. Man kan selvsagt også bruke lim.


Fullfør sirkelen med de største bladene og la neste overlappe den forrige. Jeg lagde to blomster der den ene hadde to “runder” hvor jeg kun brukte de to minste malene.


Når alle sirklene med de ulike bladene er fullførte kan man dekorere midten med perler eller likende. Dette vil samtidig skjule eventuelle sting.


Her er de ferdige blomstene!


Det smarte med denne blomsten er at den kan brukes til flere ting. Man kan sy den rett på klær, feste en nål bak slik at blomsten blir en brosje eller feste de i håret. Følg med for å få med dere neste post hvor jeg designer ferdig hatten! Hva synes dere om blomstene? Vil noen forsøke å lage de?

Short translation: I’ve wanted to have a perfect summer hat to go with my dresses for the longest time now. I’ve never found quite the right hat, so I decided to make my own. Or rather, decorate my own. First I found a straw hat on eBay. It’s a wide brimmed hat inspired by the fashion’s from the 18th century. It will work perfectly as my base, and I’ll decorate it with flowers that I made using felt. 

#DIY #hobby #blomst #georginer #filt #design #brosje #hatt #perler #sommerforberedelser #dahlia #broche #hatdesign #hat #vintage

 

Ut i fra overskriften til dette innlegget skjønner dere kanskje at denne kaken er noe for seg selv. En utfordring med glutenfri bakst er at den ofte blir litt tørr, men denne oppskriften vil gi en kake som både er fri for gluten samt saftig og god.

Ting du trenger:
2 dl sukker
2 egg
150 gr smør
160 gr revet gulrot
3 ½ dl mel
1 ts bakepulver
1 ½ ts kanel
1 ts vaniljesukker

Glasur:
55 gr kremost (naturell)
1 ss smør
½ ts vaniljesukker
Litt sitronsaft

Dekorasjon:
Tynne skrell av gulrot

Slik gjør du:
Lag eggedosis av sukker og egg. Smelt smøret og la det kjøle seg ned. Vend så inn gulrot og smør. Mål opp riktig mengde mel og tilsett bakepulver, vaniljesukker, og kanel i melblandingen. Sikt og vend dette gradvis inn i eggmiksen.

Hell blandingen over i en smurt rund form. Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader i 40 min. Avkjøl kaken før formen fjernes.
Man kan også bruke denne oppskriften til å lage saftige muffins. Da trenger de kun å være i ovnen i 10-15 minutter.

Kombiner alle ingrediensene til glasuren. Fordel blandingen utover kaken. Bruk en potetskreller til å lage tynne stimler av gulrot. Kok disse i 2- 3 min slik at de blir lettere å forme. Rull stimlene for å gjenskap formen til en rose. Bruk resten til å kutte små blader. Hvis man ønsker det kan man også dekorere kakens side med revet gulrot.

Her ser dere det ferdige resultatet. Noen som er fristet til å prøve?

 

Short translation: Carrot cake is one of my favourites, and this recipe tastes and looks delicious! A treat that’s perfect as either a dessert or an evening snack!

#glutenfri #gulrot #kremost #verdensbestekake #hjemmelaget #nam  #gulrotkake #roser #baking #homemade #muffin #kitchenaid #carrotcake