Hvem skulle tro at denne 70-tallstrenden skulle komme tilbake, men det har den virkelig gjort. Ved hjelp av denne typen ampler kan man få plantene opp fra gulvet og inn i lyset fra vinduene. Dette trikset er også fint å kunne hvis man har en liten leilighet uten mye hylleplass. Og det beste er at man kan lage de selv! Varianten jeg deler med dere her er ganske så enkel, men utrolig fin og sommerlig. Jeg har kjøpt flere terrakottafargede potter som gir et preg av rustikk. Når jeg har knyttet alle opp, har jeg planer om å henge de ute på terrassen. Denne typen ampler kan selvsagt også henges inne.  


Det du trenger:
-Snøre eller tau
-Saks
-Potte
-Pynt, for eksempel perler av tre (om ønskelig)


Slik gjør du:

Begynn med å måle opp den lengden du ønsker at ampelen skal ha. Dette kan variere etter hvor stor potte du vil henge opp. Klipp så åtte like lange tråder. Disse skaper utgangspunktet for hele opphenget. Samle alle trådene og knyt en knute nederst. Jeg valgte å la tråder henge dekorativt ned under knuten.


Plasser potten på hodet og legg knuten ca. på midten av pottens bunn. Legg trådene utover i par av to.


Ta to tråder og knyt en knute. Pass på å hold omtrent lik avstand mellom den første knuten og den siste. Gjenta dette på alle de fire parene.


Ta så en tråd fra hvert par og knyt disse. Pass igjen på avstanden. Gjenta disse stegene til hele potten er dekket med dette knutesystemet.


Knut så en stor knute på toppen og ampelen er ferdig! Enkelt ikke sant!? Hvis man ønsker pynt i form av perler eller likende kan man tre disse på mellom knutene. Bruker man et tau av plast kan man smelte endene med en lighter. Dette gir en penere avslutning! Hva synes dere?

Short translation: DIY macrame plant hanger!

#diy #macrame #potte #gøy #sommer #terrasse #terrakotta #blomster #knuter #trend #white #sun #summer #plants #design #inspiration #flowers

Dette prosjektet har jeg gledet meg til å dele med dere. Som dere sikkert har skjønt elsker jeg alt knyttet til DIY. Jeg har alltid ett eller annet prosjekt på gang. Denne posten er en del av min plan om å gi terrassen en liten makeover i løpet av sommeren. Jeg har skrevet et eget innlegg om dette som gir en kort introduksjon til prosjektet. Les mer her! I sistnevnte post er det en liste som jeg kommer til å oppdatere når jeg legger ut nye prosjekter. Hvis dere blir inspirert og velger å gjenskape noe av det jeg legger ut så tagg meg gjerne på sosiale medier slik at jeg får se hvordan det blir. Nå tilbake til det denne posten skal handle om. Siden vi i Norge har en nokså kort sommer synes jeg det er viktig at vi nyter disse dagene fullt ut. Dette gjelder også de sene sommerkveldene. Det var denne tanken som satte meg inn på sporet med å jobbe med et eller annet knyttet til lys. I sær utendørsbelysning som først og fremst skal skape god stemning. Jeg skisserte flere forslag og endte opp med designet dere ser på tegningen under.

Det du trenger:
– Lysslynge med pærer (den jeg har brukt)
– Stor blomsterpotte
– Sement
– Øyekrok
– Klar lakk
– Planke, trestamme eller likende
– Sag og kniv
– Valgfri pynt for å dekke overflaten

Det første steget i dette prosjektet var å ta en skogstur for å finne en passende stamme jeg kunne bruke. Jeg gikk til et område hvor jeg visste det nylig var blitt ryddet og felt en del trær. Man kan selvsagt ikke bare gå ut å hogge ned et tre, så jeg var nødt til å finne ett som allerede var nede/felt.


For en jevnere overflate valgte jeg å sage bort grenene og fjerne barken.


Sjatteringene som lå under var veldig fine noe som selvsagt ble et stort pluss. For å få vekk all barken pusset jeg lett over med litt sandpapir.


For å kunne feste lyslenken anbefaler jeg å bruke en øyekrok. Dette gjør det enklere å ta lenken opp og ned hvis man ønsker det. Nå som barken er tatt av er treets overflate helt ubeskyttet. For å unngå skader og øke holdbarheten til stammen sprayet jeg med klar lakk. Dette ga også en fin glans. Jeg endte opp med 3 lag med spray.


For å kunne dekke over den støpte overflaten fant jeg ut at jeg kunne samle steiner og liknende. Jeg gikk langs stranden og samlet både steiner og glassbiter som har ligget i sjøvannet.


Neste steg var innkjøp av betong. Dette skapte en del hodebry da jeg ikke har tilgang til bil og nødig ville drasse med en sekk på 25 kilo på bussen. Heldigvis fant jeg ut at Panduro selger en bøtte med 4 kg betong som enkelt kunne bæres hjem ved hjelp av et håndtak. Dette lønner seg ikke økonomisk, så jeg vil anbefale dere å kjøpe en stor sekk hvis dere har transportmulighet og plass. Originalt hadde jeg tenkt å fylle opp nesten hele potten med betong, men etter litt fant jeg ut at det var smartere å kun støpe i bunnen.  Dette er lurt av to grunner. Den første er det at tyngden på en stor full potte med betong hadde vært umulig for meg å løfte. Grunn nummer to er det at hvis jeg skulle angre eller ønsker å fjerne lyslenken kan jeg enkelt sage av stokken og likevel kunne bruke pottet til blomster etterpå.


Følg instruksene på pakken når du støper. Disse kan variere fra produkt til produkt. Husk uansett å beskytte hud og overflater fra blandingen. La betongen tørke helt igjennom før du tar stolpen i bruk. Siste steg var å legge nedi steinene jeg hadde plukket.


Her ser dere noen bilder av det ferdige prosjektet. Ble det ikke stemningsfylt? Det kommer nok flere bilder i løpet av sommeren når den blir tatt mer i bruk.

Short translation:This DIY string light pole is sturdy and decorative. It`s quite different from most string light poles with three trunks taking the place of more traditional metal or wooden poles in the base. Follow these simple step-by-step instructions to create your own!

#diy #lys #lenke #utendørs #terrasse #kos #sommerkveld #stegforsteg #stein #stamme #betong #nice #summer #outside #bulbstringlight #bulb #green #sunset #light #perfect


Her om dagen eksperimenterte jeg med ulike frisyrer for å se hvilke som passer seg til jeg skal på ferie. Jeg ønsket å lage oppsatser og frisyrer som var enkle, men samtidig beholdt et visst vintage preg. Hvilken er deres favoritt?

Translation:Short blog post showing my suggestions for hairstyles suitable for those hot summer days! What do you guys think?

#pinup #hår #sommer #ferie #blomster #vintage #retro #krøller #face #hair #holiday #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #smile #style #nofilter


Her kommer post nummer to om det siste kunstprosjektet jeg hadde på universitetet før ferien. Jeg har beskrevet prosjektet i mer detalj i den første posten. Vi var faktisk så heldige at vi fikk lov til å stille ut våre arbeider på IKEA. Dette passet jo veldig fint siden det originale materialet var en ikeastol. Vi møtte opp tidlig og måtte gå inn personalinngangen. Alle måtte registrere seg digitalt og detaljene fra registeringen ble skrevet ut på et klistremerke som vi festet på brystet. Så ble vi guidet til det stedet hvor vi skulle stille ut. Dette var en vegg helt innerst i kafeteriaen. Jeg ble selvsagt stående som sistemann under monteringen, men det hadde jeg ventet.


Her er mitt arbeid ferdig montert på veggen!


Den originale stolen.

Short translation:Our exhibition at ikea!

#uia #kunst #minkunst #dekonstruksjon #svart #hvitt #flyktning #krise #tre #fluktstol #akrylmaling #portretter #ikea #mysingsö #art #paint #portrait #portraitdrawing #deconstruction #deckchair #refugees #wood #project


Her kommer en liten post om mitt hår og alt som følger med. Jeg får stadig spørsmål fra venner og kjente (i blant også vilt fremmede) hvordan jeg får til de forskjellige frisyrene som jeg liker å gå med. Jeg tenker å svare på de spørsmålene som oftest går igjen og samle alle svarene i denne posten. Sitter du fremdeles igjen med noen ubesvarte spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar nedenfor så kommer jeg tilbake til deg.


Mitt naturlige hår:
Mitt hår er ubehandlet altså ikke farget, stripet eller liknende. Naturlig har jeg krøller formet som små korketrekkere.


Min hårreise:
Jeg har ikke eksperimentert så mye som mange andre har. For det meste har jeg kun variert lengde og latt de naturlige krøllene være. Med unntak av en periode hvor jeg hadde pannelugg og likte å rette ut krøllen. Nedenfor har jeg lagt ved noen bilder som er tatt i løpet av året jeg har hatt denne bloggen.


Inspirasjon fra fortiden:
Helt siden jeg var liten har jeg alltid vært trukket mot fortiden, spesielt med tanke på estetikk, mote og selve historien. Dette har også påvirket hvordan jeg liker å ha håret mitt helt til den dag i dag. Jeg har flere ganger hatt morsomme episoder hvor jeg har gjenskapt ekstreme historiske frisyrer. Dette var selvsagt på dager hvor jeg ikke trengte å gå ut døra.

Teknikk og metode:
I lang tid har jeg brukt en metode som kalles pincurls. Dette har vært en base for ulike frisyrer i flere århundrer. Helt fra 1800-tallet og frem til 60-tallet. Det er mange forskjellige måter å lage slike krøller på og resultatet varier sterkt fra teknikk til teknikk. Hårtype, lengde og tekstur spiller også inn. Jeg har opplevd at denne metoden gir meg det beste grunnlaget for å lage klassiske frisyrer alla Grace Kelly og Marilyn Monroe. Teknikken krever ingen varme som kan skade håret og holder svært godt på krøllen. Jeg kan godt lage en egen post om pincurls og fremgangsmåten hvis noen ønsker det!


Håper dere får en fin dag!

Short translation: My hair history!

#hår #vintage #retro #krøller #face #hair #brunette #40s #1940sstyle #1950sstyle #pinup #smile #pageboy #pincurls #style


Ikke noe er så deilig som å ta seg en tur ut i skogen eller gå langs havet. Dette er noe mange ofte glemmer i hverdagens stress og tidsfrister. Trenger man en pause fra alt dette tilbyr virkelig skogsområder og likende et fristed. I tillegg kan man få utrolig mye inspirasjon fra slike steder. I mange av mine DIY- prosjekter henter jeg inspirasjon og gratis materialer fra mine små turer. Nedenfor har jeg lagt ved linker til noen tidligere prosjekter hvor jeg har brukt ting funnet i skogen. Jeg har også flere liknende prosjekter på gang, så det er bare å følge med hvis du finner dette interessant.


Tidligere innlegg med naturmaterialer:
– Høstfine lanterner
– Julepynt fra skogen
– Diy blomstrende kvist


Som tittelen på dette innlegget tilsier gikk denne turen opp til Baneheia i Kristiansand. Dette er et utrolig fint område med masse stier og tjern man kan bade i om sommeren. Antrekket jeg har på meg er secondhand og kjøpt på ebay. Blusen er den samme jeg brukte når jeg kledde meg ut som Snøhvit til Halloween i fjor. Hvis dere ble nysgjerrig på hvordan jeg så ut kan dere se bilder og lese mer i disse to innleggene: Del 1 og del 2.


Dette har jeg skrevet om tidligere tror jeg, men jeg er helt sikker på at det å omgi seg med planter og blomster virkelig hjelper på humøret. Derfor ser jeg alltid frem i mot vår- og sommersesongen hvor man selv kan plukke store og fyldige buketter helt gratis. Dette er vekstene som ble med meg hjem fra denne turen.


Liker dere turer i skog og mark?

Short translation: It’s important to take a small break from the stress and noises of everyday life once in a while. This is why I love taking trips out to the close by forest area. With so many different trails to follow and lakes to take a swim in, it really is a wonderful area to refresh your mind. It’s also a place where I can find lots of inspiration for my DIY projects, and of course take many beautiful pictures!

#vintage #skog #baneheia #kristiansand #markblomster #natur #solbriller #sommer #sol #secondhand #retro #pincurls #sun #flowers #blue #white #goodtimes #tree #style #truevintageootd


Siden det har vært så varmt her nede på Sørlandet de siste dagene har jeg endelig fått muligheten til å lufte noen av mine mer sommerlige vintage-kjoler. Helt siden jeg startet med vintage har vintersesongen vært en stor utfordring rent stilmessig. Det er for meg mye enklere å få til en fin og gjennomført look når temperaturen begynner å stige. Kjolen jeg har på meg på disse bildene er fra en liten og intim vintagebutikk i Stockholm. Det var faktisk innehaveren av denne butikken som valgte ut kjolen til meg og den satt som et skudd. Plagget er nok fra 80-tallet, men selve silhuetten skriker 40/50-talls pinup. Dette prøvde jeg også å få frem i denne bildeserien.


Her fikk jeg meg en liten venn!


Alle bildene er tatt på Odderøya som ligger i Kristiansandsfjorden. Den er forbundet til fastlandet med flere broer. Størstedelen av øya er i dag friområder som hyppig blir brukt av byens befolkning. Øya har også mange små bukter hvor man kan nærmest sitte uforstyrret og se utover havet. Som en relativt ny blogger er det veldig deilig å kunne ta bilder og posere uten alt for mange tilskuere til stedet. Synes fremdeles at det er litt pinlig, men jeg kommer vel over det.


Hvordan er været der dere bor?

Short translation: The sudden and massive heatwave we’ve had down here in Southern Norway has given me a great chance to air out my vintage dresses. Most of my vintage wardrobe consists of summer dresses, so the winter has always been a challenge. It’s much easier to get a vintage look during the summer, and since I’m so lucky to live right by the coastline, I was able to take a quick little trip out for a photoshoot with an ocean view!

#sommer #kristiansand #retro #vintage #rød #hvit #vintagestyle #pinup #red #sea #brunette #style #sunshine #summer #ootd #view #truevintageootd #portrait #curls #makeup #look


Som beskrevet i en tidligere post har jeg planer om å gi vår terrasse en liten makeover. Introduksjonen kan du lese her! Jeg arbeider nå med en liten DIY-serie her på bloggen hvor jeg deler fremgangsmåten på noen små og morsomme prosjekter som er lette å gjenskape hjemme.


Første prosjekt ut er en girlander med små vimpler som kan henges hvor man måtte ønske. Her kan man selv bestemme farge, stofftype, lengde og om den skal henges ute eller inne. Jeg har arbeidet med et stoff som originalt var en fluktstol fra IKEA. Dette er rester etter mitt kunstprosjekt på skolen kalt dekonstruksjon. Les mer her!

Det man trenger for å gjennomføre dette prosjektet er som følger:

  • Tau/tråd eller likende til oppheng
  • Stoffsaks og vanlig saks
  • En mal (jeg har lagt ved den jeg brukte nederst i posten)
  • Blyant/stoffkritt eller likende
  • Kroker eller likende til oppheng
  • Symaskin
  • Valgfritt stoff

Når det gjelder valg av stoff står man ganske fritt. Hvis man ønsker å lage en girlander som skal henge ute bør man velge et stoff som tåler vær og vind. I butikker som selger stoff finnes det ofte et eget utvalg av stoffer som er ment til å være ute. Stoff og stil har et eget stoff som heter dralon som egner seg godt til utendørsbruk. Andre syntetiske stoffer bør også holde ganske godt. Stoffet jeg har arbeidet med er som sagt fra en fluktstol. Stoffet er 100 % polyester. Tauet jeg har brukt for å henge opp flaggene er kjøpt på en jernvarebutikk og er også laget for utebruk, nærmere bestemt for å feste presenninger. Som tidligere skrevet har jeg laget en mal som dere kan lagre og bruke. Størrelsesmessig ble flaggene ca. 15 cm lange og 12 cm brede.


Det første jeg startet med var å samle alt jeg trengte. Jeg laget malen slik at jeg kunne se hvordan den endelige vimpelen ble. Da jeg var fornøyd med størrelsen var det bare å klippe ut malen og plassere den oppå stoffet. For å unngå for mye rester forsøkte jeg å finne en smart måte å tegne flaggene oppå stoffet.


Når jeg hadde tegnet rundt malen kunne jeg klippe ut de første flaggene. Her kan man bestemme hvor mange flagg man ønsker og hvor stort mellomrom man vil ha mellom hver. Jeg endte totalt opp med ca. 40 flagg med 5 centimeters mellomrom. For å gjennomføre de neste stegene er det en stor fordel å ha tilgang til en symaskin. Dette vil spare mye tid og gjøre resultatet mer holdbart.


Da alle vimplene var klippet ut begynte jeg med å sy sikksakk sting rundt hele flagget. Dette gjør at stoffet ikke frynser og tilfører et dekorativt element. Neste steg er å brette ned enden av stoffet og sy en rett søm over. Dette skaper “lommen” hvor man senere kan tre inn tauet til opphenget. Når man har sydd alle flaggene kan man måle lengden på tauet og tre på alle flaggene. For at alle vimplene skulle holde seg på plass festet jeg flaggene med et par sting som jeg sydde for hånd.


For å henge opp den ferdige girlanderen vil jeg anbefale å bruke øyekroker. Dette gjør det enkelt å ta girlanderen opp og ned. Lager man en versjon som skal henges i en hage kan man selvsagt henge den fra tre til tre eller likende.


Håper dere synes dette ble fint! Og som alltid må dere ikke nøle med å spørre hvis dere lurer på noe!

Short translation: Another DIY project of mine. This time I’ve decided that I want to give our terrace a little makeover. It’s such a big terrace, and I really want to make it look more charming and welcoming so that I can enjoy spending the long, warm summer days there even more. The first project is to make a nice bunting to have across the terrace!

#diy #terrasse #dekorasjon #vimpel #pynt #girlander #sommer #søt #stegforsteg #sol #inspirasjon #summer #bunting #decorations #triangularflags #white #blue #adorable #inspiration


FØR

Nå som sommerferien nærmer seg har jeg noen små prosjekter som jeg tenker det vil bli gøy å dele med dere. Jeg er nemlig så heldig å ha en takterrasse som jeg har store planer for, men som student setter selvsagt mangelen på midler litt grenser. Likevel har jeg tenkt å lage og ordne ting som ikke vil koste meg så mye penger. Vi får rett og slett se hvor langt jeg kommer. Siden jeg har flere prosjekter liggende klare, tenkte jeg at dette kunne bli en liten sommerserie her på bloggen. Hva synes dere om det? Bildet ovenfor kan være vårt FØR-bilde. Her ser dere hvordan rekkverket og den ene siden av terrassen ser ut. Jeg er hele tiden på utkikk etter inspirasjon både på internett og i blader. Det finnes så mye fint der ute og min oppgave har vært å tenke på hvordan jeg selv kan gjenskape disse tingene. Jeg forsøker som vanlig å fokusere på smarte og billige løsninger. Jeg kommer til å lage egne bloggposter om de forskjellige prosjektene og fremgangsmåten. Listen nedenfor vil bli oppdatert jevnlig. Hvis du har noen ønsker eller tips til hva jeg kan lage legg gjerne igjen en kommentar!
 

Prosjekter og DIY:
Planting tidligere i år
DIY girlander med vimpler
DIY lyslenke + stativ
DIY ampel

 

Short translation: Summer is finally here for real, and I’ve already made my plans for how to spend these long, glorious summer days. I’m lucky enough to have a huge terrace, and my plan is to keep myself busy with a series of DIY projects that will make spending time here even more enjoyable!

#terrasse #diy #prosjekt #førogetter #sommer #stegforsteg #makeover #summer #fun #sunshine #decorating #crafts


Her kommer en liten post om et spesielt skjørt. Jeg kjøpte faktisk dette plagget på høsten i fjor og har spart det helt til nå. Hovedgrunnen til at jeg valgte dette skjørtet var en idé fra min mamma. Hun plukket det ut fra stativet på UFF Underground og påpekte at mønsteret nederst på skjørtet kan minne om barcode i Oslo. For dere som ikke vet det er barcode de nye byggene som ligger i nærheten av operaen. Denne gruppen bygninger er kjent under mange navn, men barcode er nok mest populært. Grunnen til dette navnevalget var at byggene kan minne om strekene på en strekkode.


Når man har et slikt skjørt ble det vanskelig å unngå fristelsen til å ta bilder i nærheten av disse byggene. Det er litt komisk å se hvor stor kontrast det ble mellom de høye moderne bygningene i stål og betong i mot lille gammeldagse meg. 

Short translation: A few pictures from my stay in Oslo! I bought this skirt a while back, and the motive on it reminded me of the barcode buildings in Oslo, so this was the perfect spot for some photos. For those who don’t know, the barcode buildings are a row of buldings that makes up the Oslo skyline, and they are called barcode because they kinda look like the lines on a barcode!

#barcode #oslo #vintage #sol #secondhand #stil #retro #style #pincurls #fashion #vintagestyle #look #white #black #sun #spring #nofilter