Hvilke tanker gjør du deg om den kommende høsten?

For alvor føles det som om vi går inn i en ny årstid. Etter en så til de grader varm og deilig sommer står høsten på dør. Jeg har et noe blandet forhold til denne årstiden. På den ene siden synes jeg det er koselig å sitte innendørs med tepper og varme drikker. På den annen side er jeg ikke så glad i kulden som jo vil komme. Likevel er det noe fantastisk mørkt og mystisk med denne årstiden.

Hva er dine planer?

Fremover nå er det arbeidet med masteroppgaven som står øverst på min prioriteringsliste. Ellers har jeg noen fotooppdrag som jeg tenker å arbeide litt med. Jeg kan nesten ikke vente til trærne får ordentlige høstfarger. Det blir alltid vakre motiver. Jeg har også startet i kor sammen med min mor. Dette er veldig spennende da jeg for det meste er for blyg til å synge med mennesker omkring meg. Jeg er blitt valgt ut til å være førstesopran siden jeg visstnok kan nå ganske høye toner. Det blir nok en del øving fremover, men det er jo bare gøy. Jeg og mamma planlegger også en liten tur til Fredrikstad i slutten av måneden.

Favoritt te?

Jeg er virkelig en stordrikker av te. Dette er nok favoritten året rundt. Vanligvis holder jeg meg til den gule Lipton teen, men for et par uker siden kjøpte jeg en pose hylleblomst-te i løsvekt. Denne er også utrolig god og søt. Jeg drikker alltid min te med melk og masse honning.

Hvordan blir din høst-stil?

Når høsten kommer liker jeg å ikle meg matchende farger.  Kjoler og tilbehør i flaskegrønt, brunt og rødt slår aldri feil.

Favoritt snacks og mat?

Når det gjelder snacks er jeg blitt veldig glad i eplebiter med kanel og litt sukker på. Dette føles mye bedre enn både chips og sjokolade. Når jeg studerer og arbeider med min masteroppgave er det alltid fint å ha litt hjerneføde. Pai synes jeg er den ultimate høstmaten. Min favoritt er pai med kylling og spinat. Den er alltid en sikker vinner. Suppe er også godt for å holde varmen. Her for leden laget jeg grønnkålsuppe med smilende egg. Denne kan jeg definitivt anbefale.


Link: Høstfine lanterner – DIY

Hva er det verste med høsten?

Senhøsten er nok det jeg liker minst. Da må den friske klare luften og de skjønne bladene vike for kulde og frost. Bladene som en gang var gule og røde faller ned og blir brune. Regn er også noe som gjør denne årstiden litt trist.

Hva er det beste med høsten?

Det beste med høsten er nok fargene på trærne og stemningen. Det at man kan sitte sammen i varmen fra peisen og lese gode bøker, mens man drikker kakao. Selv om mange synes mørket som nå kommer er litt trist, så er det likevel det som gjør denne årstiden så spesiell. Alle trekker inn i varmen. Frukt,bær og sopp høstes inn.

Har du noen bøker du kunne tenke deg å lese?

Jeg er faktisk snart ferdig med boken Guernsey literary and potato peel pie society av Annie Barrows og Mary Ann Shaffer. Tidlig i sommerferien så jeg den filmatiserte varianten på kino. Vanligvis foretrekker jeg å lese boken før jeg ser filmen, men denne gangen ble det omvendt. Da jeg så traileren forstå jeg med det samme at dette nok var en film jeg kunne like. Handlingen foregår delvis under andre verdenskrig. Dette er en historisk epoke jeg synes er svært spennende å lære om. Ut i fra traileren så også antrekkene nydelige ut. Jeg hadde med andre ord ganske høye forventinger da jeg satt meg ned i kinosalen.

Jeg kan med hånden på hjertet si at filmen virkelig var alt jeg hadde håpet på. Handlingen tar deg med på en reise gjennom alle de menneskelige følelsene. Man blir kjent med flere eksentriske og fantastiske karakterer som alle finner en plass i hjertet ditt. Handlingen føles både ekte og varm. Den originale boken består kun av brev mellom et utvalg av karakterene. Et spennende og annerledes format synes jeg.

Hva er deres tanker om høsten?

#oslo #nordstrand #norge #høst #liste #sopp #blader #høstblader #lykt #vintage #retro #te #natur #skog #diy #fotografi #foto #hytta #frost #blåbær #film #bok #norway #nature #autumn #fall #autumnleaves #season #cabin

Short translation: Since the seasons are changing I thought it was time for a short autumnal list: In this blog post I`m answering some questions about this new season.

Thoughts: Even though this is not my favourite season I’m looking forward to staying inside with a warm cup of tea. Taking long walks in the cold air and photographing the autumn leaves.

Plans: My focus right now is on writing and working on my master thesis in arts. I’ve also joined my mother and her choir. I’ll be singing and practising a lot this fall.

Favourite tea: I mostly drink Lipton. The yellow coloured one. A couple of weeks ago I bought myself a packet of elderflower tea which is also very lovely.

How will you style your outfits this fall?: I like to dress myself in the color of the season. That’s my plan at least.

Favourite snack/food?: Pie and soup are my fall-favourites.

Best and worse about this season? I love the mysteries feel that autumn provides and the beautiful colours. I’m not that fond of the cold weather.

What will you be reading?: Guernsey literary and potato peel pie society by Annie Barrows and Mary Ann Shaffer.

For et par uker siden var mamma og jeg på markedet på Ekeberg (se innlegg om dette her!) Som lovet har jeg dandert og fotografert tingene som ble med meg hjem. En rød tråd for kjøpene denne gangen vil nok bli norsk design. Mønsteret på kjelene kan minne om bladene på en lotusblomst. Dette er også tittelen denne serien har fått. Produktene ble produsert på jernverket Cathrineholm som lå i nærheten av Halden i Østfold. Det har vært en del uenigheter om hvem som originalt hadde ideen om dette enkle og organiske mønsteret. Både Grete Prytz Kittelsen og Arne Clausen er designere med en tilknytning til denne serien. Uansett er lotus-produktene blitt et norsk design ikon. Koke- og steke redskapene var svært populære da de først ble laget på 60-tallet. I dag har de fått en ny bølge av popularitet. Selv om 60-tallet egentlig er litt etter mine foretrukne perioder er det noe så fint med dette fargerike og enkle designet.

Først ut er to kjeler som jeg kjøpte. Den ene har en «vanlig» størrelse, mens den andre er litt større. Det på bildet under er en fondue gryte med brenner. Denne er i samme farge som den store kjelen. Faktisk har jeg også en kaffekanne i denne lysegrønne tonen. Ved siden av fonduen hadde selgeren selvsagt plassert en pakke med spidd med den originale esken. Ved første øyekast så ikke disse så interessante ut, men da jeg fikk se hva som var limt på toppen av pinnene endret jeg raskt mening. På enden av hver av dem er det nemlig festet en diamant (ikke ekte selvsagt). På denne måten vil man alltid kunne huske hvilket spidd som er sitt. Sånne detaljer liker jeg.

Den siste tingen er litt vanskelig å vise dere. Det er nemlig kamerastativet jeg brukte for å ta disse bildene med. Jeg har lenge vært på utkikk etter et nytt stativ, men jeg hadde ikke forventet å finne det på Ekebergmarkedet. Likevel sto det jammen et fint stativ der og ventet på meg. Dette er nok ikke det dyreste og flotteste stativet man kan få tak i, men i forhold til det jeg tidligere har brukt er dette 10 000 ganger bedre. Gleder meg til å teste det mer!

Hvilken ting er deres favoritt?

Short translation: These are the items I bought at the marked a couple of weeks ago. As promised I took some proper photos of them. Which one is your favourite?

#ekeberg #ekebergmarkedet #ting #nyeinnkjøp #inspirasjon #mat #interiør #kjøkken #vakkert #cathrineholm #greteprytzkittelsen #greteprytzcatrineholm #arneclausen #lotus #lotusserien #retro #gjenbruk #interior #interiorinspiration #treasures #emalje #norskdesign #norwegiandesign #design #fondue #kjele #cookware #pot #sausepan #kitchen