Det sies at det eneste som er permanent i verden er forandring. Det å lese historiske bøker er en måte å forstå tidens gang, men det finnes også monumenter i vår egen tid som kan fortelle om fortiden på sin egen måte. Noen av disse monumentene blir tatt godt vare på, mens andre er helt eller delvis forfalne. Disse er kanskje de mest interessante.

Her er et utvalg av bilder fra forlatte steder, som på en merkelig måte har sin egen sjarm. Under støvet, rotet og sprekkene ligger historier om folk som har levd, drømt eller arbeidet der. Hvis man ser ting gjennom slike briller blir steder og omgivelser forandret. Det er som en sirkel blir sluttet når naturen igjen tar over. Jeg har alltid vært fascinert av slike gamle forlatte bygg. De er vakre, men vekker allikevel en trist følelse. Det er akkurat som om de forsøker å reise seg opp igjen slik at de ikke forsvinner i landskapet for alltid.


Hva synes dere om bildene? Har dere noen gang vært på liknende steder?

Translation: I’ve always had a fascination for old places, especially places that have been abandoned. It’s kind of magical to see how nature just breaks everything apart eventually. Here are some pictures I’ve taken at places that have been left alone for quite some time. To me, these paces have a unique charm and mood.

#forlatt #hus #gammelt #historie #bunker #forfall #mystikk #abandoned #house #history #magic #scary #dark #mystery #broken #windows #creepy #abandonedplaces

En hver som er opptatt av blomster og vekster ser på disse som noe helt spesielt. Det har lenge vært kjent at blomster har et eget språk som variere fra tidsperiode og kultur. Blomster kan brukes som et middel for kommunikasjon og kan være mer effektfulle enn et håndskrevet brev. I følge det viktorianske blomsterspråket også kjent som floriografi, sto hver vekst som en representant for en idé eller en følelse. Unge forelskede kunne sende budskap uten å tale et eneste ord. Siden hver blomst har en mening fikk man muligheten til å kombinere flere vekster til en bukett og sende lange meldinger.
Denne formen for flørt var spesielt populær i England da dronning Victoria satt tungt på tronen. Det resulterte faktisk i en egen industri og mange bøker ble solgt om emne. På samme tid ble Valentinsdagen og alt som følger med stadig mer populært. Kunstprosjektet jeg holder på med nå er basert på dette temaet. Jeg holder på å utvikle helt spesielle kort hvor jeg benytter meg av blomsterspråket til å sende budskap samtidig som jeg forsøker å gjenskape datidens estetikk. For øyeblikket jobber jeg med tre ulike design av blomsterkombinasjoner basert på en gammel bok om floriografi fra ca. 1860.


Designet som jeg deler med dere her har en svært romantisk kombinasjon av blomster. De engelske navnene er Pansy, American cowslip og Lucerne. Følgelig gir de det engelske budskapet: «Think of me, you are my angle,(and) life.» Det hadde jo vært noe å få som gave på Valentinsdagen. Jeg har et ønske om å lage mange eksemplarer av disse slik at jeg med tiden  kan selge de. Sammen med selve kortet vil man få et lite ark med forklaring på de ulike følelsene som ligger bak de forskjellige blomstene.


Kortene har jeg skjært ut i tykt akvarellpapir og de ulike blomstene er skisset opp for så å bli malt med vannmaling i sine naturlige farger. Som sagt har jeg brukt denne gamle boken til å kombinere de ulike blomstene for å få frem det budskapet jeg ønsker. Hvert kort er malt med sterk kaffe på hver siden for å få en eldet effekt. Detaljene i gull har jeg tegnet på med tusj.

Håper dette var en interessant post! Jeg synes selv at dette emne nesten virker litt magisk. Jeg kommer nok til å fortsette å oppdatere dere på fremgangen, så følg med! Hva synes dere om dette første kortet?

Short translation: Flowers have a very specific meaning and message within them. During the 19th century, flowers were used to express a wide variety of emotions. This language of flowers was called floriography, and at the time there were hundreths of books explaining the meaning of each flower. I decided to take this concept and use it for my next project, which is to create postcards with flowers painted on them, to represent the various wishes and emotions that someone would want to convey to someone.

#kort #kunst #botanikk #floriografi #blomstenesspråk #illustrasjon #unik #bukett #gull #vannmaling #kaffe #blomst #viktoriansk #romantisk #languageoftheflowers #cards #floriography #homemade #art #vintage #botanicalillustration #victorian #artist #illustration #coffeestain


Påske betyr mye forskjellig for ulike mennesker. De fleste av oss nordmenn får vel med en gang tanker om hytteturer, solskinn, lukten av appelsiner og skiturer. Noe annet som jeg forbinder med denne ferien er blomster, egg og pynt. Derfor tenkte jeg det var passende å dele hvordan jeg har dekorert leiligheten med dere. Den flotte buketten som dere ser på noen av bildene er en gave fra min mor. Den er også et bevis på at det går an å pynte til påske uten masse sterke farger, glitter og lim.


Denne gangen er kvisten jeg har hengende over spisebordet pyntet for anledningen. Hvis dere vil se hvordan den så ut til jul i fjor kan dere trykke her.


Fatet som jeg nå bruker til å ha lys på er det samme som jeg hadde adventsstaken på til jul. Fatet reddet jeg fra å bli smeltet om da jeg fant det stående opp i mot en container på en miljøstasjon. Altfor fint til å bli kastet tenkte jeg og tok det med hjem hvor det stadig er i bruk.


God måte å bruke de siste restene av snøen på. Det er ikke bare ute at det begynner å gro, men her inne også. Mitt lille tre som jeg tok inn for vinteren begynner så vidt å bli grønt igjen og har fått besøk av noen små kyllinger.


Hva pleier dere å pynte med til påske?

Short translation: Easter is a time for most Norwegian to hit the mountains and spend a week skiing and relaxing in a warm cabin. Some like to decorate their homes. I’ve chosen a bit more subtle decoration in the form of flowers and a simple few chickens and eggs. How do you spend your time during Easter?

#godpåske #påske #kos #gult #gulterkult #ferie #helligdager #kylling #sol #egg #påskeegg #pynt #interiør #blomster #bukett #snø #vår #spring #easter #eastervacation #egg #eastereggs #happyeaster #flowers #ice #chicken

 


Her kommer del nummer to i mitt forsøk på å gjenskape stiler fra 60-tallet. Denne gangen skal jeg arbeide med hårfrisyren. På dette området er virkelig dette tiåret noe for seg selv. Man må langt tilbake i historien for å finne igjen en slik høyde i håroppsatsene. Som i en hver periode er det også her forskjellige stiler. Twiggy som jeg nevnte i det forrige innlegget hadde helt kortklipt hår, men den stilen som oftest forbindes med perioden er den såkalte bikuben. Her er det høyde og volum som er tingen. Innlegget om sminken som jeg har på her, i tillegg til mer informasjon om 60-talls sminke finner dere her!


Begynn med å gre håret godt slik at det blir fritt for knuter. Det er enklere å lage denne stilen hvis håret ditt ikke er helt nyvasket. Bruk en kam eller fingrene til å dele håret inn i en midtskill. Det er denne typen skill som oftest går igjen i slike hårfrisyrer etter det jeg har studert. Skill så ut håret i området fra øret og frem mot ansiktet. Bruk gjerne en strikk eller en spenne til å holde dette håret separert fra resten.


Så kommer den morsomste delen! Nå er det tid for å tupere slik at man får det volumet vi er ute etter her. Begynn med å skille ut litt hår fra kronen. Det er her vi ønsker at det meste av volumet skal være. Bruk en tuperingskam eller en vanlig kam og tuper små seksjoner med hår av gangen. Hold hårstykket du arbeider med rett opp og spray gjerne delen med litt hårspray før du drar kammen nedover gjennom håret. Fokuser tuperingen mot hodebunnen. Gjenta dette flere ganger. For finest resultat anbefaler jeg å gre lett over med en børste for å jevne ut overflaten. Vær svært varsom så du ikke børster ut tuperingen.


Samle så håret i en hestehale. Forsøk å beholde høyden du allerede har laget. Når det gjelder «designet» bak på frisyren står man egentlig helt fritt. Man kan også stoppe her og beholde hestehalen slik den er. Jeg valgte å rulle opp og feste hårlokker mot bakhodet for en litt mykere og mer romantisk stil. 


Siste steg for denne gang er å feste opp de to delene vi skilte ut helt i starten. Igjen står man ganske fritt. Jeg valgte å feste de på liknende måte som resten av håret slik at det ble en helhet i looken. Har man kort nok hår kan man også la de henge fritt.


Hvis man ønsker kan man gjøre stilen ekstra fin med perler, sløyfer eller likende. Hva synes dere om håret og sminken?

Short translation: My second attempt in recreating one of the most iconic looks from the 1960s, the beehive! It?s all about teasing and creating volume. Hope you like it!

#60tallet #bikube #volum #tupering #sminke #retro #retrosminke #klassisk #stilhistorie #themodlook #twiggy #sixties #60s #1960s #vintage #midcentury #retrostyle #retro #behive #60smakeup #1960shair #blogger #madmen #vintagestyle #vintageblogger

Her kommer en liten post med en enkel oppskrift på hjemmelaget limonade. Denne smaker helt fantastisk og gir håp om sommer mellom alle snøvollene. Det som er fint med denne oppskriften er at man selv kan tilsette hva man måtte ønske som ektra smakstilsetning. Nederst i innlegget har jeg skrevet en liste over forskjellige gode forslag. Denne gangen valgte jeg å lage limonade med bringebær. Kan absolutt anbefales!


Det man trenger:

Grunnoppskrift
7 dl fersk presset sitronsaft
2 dl vann
2 dl sukker

Valgfri smakstilsetning: Bringebær “sirup”
Brett med bringebær
1,5 dl sukker
0.5 dl vann


Slik gjør man:
Begynn med å lage bringebær “sirupen” da den trengs å kjøles litt ned før den tilsettes resten av blandingen. Ha i sukker og vann i en liten kjele og sett den over middels varme. Rør rundt til sukkeret er løst opp, tilsett så brettet med bringebærene. La væsken koke opp til bærene blir møre. Sil blandingen gjennom et dørslag for å fjerne uønskede frø.


Lag så limonaden ved å presse saften ut av sitronene og hell saften i en mugge eller likende. Gjenta fremgangsmåten med sukker og vann også for denne delen av oppskriften. Rør til alt sukkeret er løst opp og tilsett dette i sitronsaften. Når bringebærblandingen er kjølt ned kan den tilsettes sitronblandingen. Kombiner disse slik at fargen blir jevn. La limonaden stå i kjøleskapet i et par timer. Tilsett et par sitronskiver og isbiter rett før servering.


Som en person som verken drikker bruk eller alkohol er limonade en fin erstatning. Det at man har så mange muligheter gjør at smaksopplevelsen blir ny hver gang. Noen som fikk lyst til å prøve?

Ha en fin dag videre!

Short translation: Here I give you my refreshing recipe for a delicious and sweet lemonade. This is a great alternative to those of you who want something a little bit more real than what you buy in the stores. And you can add (almost) whatever you want to add flavour!

#limonade #sitron #bringebær #sommer #oppskrift #isbiter #sugerør #raspberry #lemonade #raspberrylemonade #recipes 
 


Stilen som jeg skal dele med dere i dag er egentlig litt for moderne for min smak, ha ha. Vanligvis føler jeg meg mest komfortabel med stiler fra tidligere tiår, men jeg tenkte å gi meg selv en liten utfordring. Derfor har jeg forsøkt å ta for meg 60-tallet både i hår og sminke. Jeg har valgt å dele dette inn i to poster slik at jeg kan gå mer i detalj og fortelle noe om historien bak stilen.

Først ut er sminken! Den kjente katteaktige eyelineren fra 50-tallet ble mindre populær og måtte vike plass for fokuset på vipper og øyesminken. Øyevippene skulle gjerne være lange og mørke. Markedet for falske vipper skjøt i været som en følge av denne trenden. Dette fokuset på øyesminken sammen med noe av klestrendene hentete inspirasjon fra 20-tallet. Noe som er morsomt fordi man ofte glemmer det at stiler og trender hele tiden går igjen, selv den gangen. Blant de unge i denne generasjonen var stilen som har fått navnet «The mod look» svært populær. Ikon og modell Twiggy sto i forgrunn for denne trenden.

Viktige punker for å gjenskape sminken fra denne perioden:

  • Eyeliner var en av de mest populære elementene, man lekte seg mye med forskjellige varianter
  • Øyenskyggen skulle gjerne være blå, grå og hvit
  • Maskara og falske vipper, lange og mørke. Ofte også tegnet på med eyeliner
  • Leppene skulle gjerne være lyse for å holdet fokuset på øynene


Start med din vanlige base. Velg de fargene og produktene som passer din hudtone. Begynn med å legge en lys øyenskygge over øyelokket. Jeg har brukt en matt hvit farge her. Dette gjør det lettere å skape de konstrastene vi er ute etter og gir sminken mer dybde. Bruk deretter en mørk grå farge til å tegne opp en bue over din naturlige globallinje. Bruk gjerne en svart øyenskygge for å gjøre streken mer intens.


Bruk så den eyelineren du føler deg mest komfortable med og tegn opp en linje så nære vippene som du klarer. Som sagt er nøkkelen til denne looken øynene. Påfør så sort maskara i flere lag både oppe og nede. For å fremheve vippene enda mer valgte jeg å bruke eyelineren til å tegne noen falske vipper, hvor den lengste er ved utkanten av øyet.

Blushen og leppene skulle være lyse og nøytrale for å ikke ta fokuset bort fra øyene. Bruk de produktene du har og føler deg komfortable med.


Her er den ferdige looken. Hva synes dere? Stilen er ganske annerledes enn den jeg vanligvis går for, men jeg har sakte begynt å like den. Som en liten historienerd er skjønnhetsdelen av vår historie svært spennende å lese om. Jeg forsøker å dobbelsjekke all faktaen jeg deler med dere her, slik at den ferdige stilen blir så autentisk som mulig. Følg gjerne med videre for å få med dere hvordan jeg fikk til hårstilen som dere ser på det første bildet.

Ha en fin dag videre dere!

 

Short translation:The 1960s was a youth-oriented decade and the younger generations had a huge influence on the style of this period. The makeup looks were at both ends of the scale, but the one I’m showing you today is probably the most iconic style from this decade. The mod look! This makeup focuses on the eyes and the lashes, with a natural lip.

#60tallet #sminke #retro #retrosminke #klassisk #stilhistorie #themodlook #twiggy #60s #60smakeup #madmen #vintagestyle #vintageblogger #icon #classic #beauty #oldhollywood #makeup #look

For et par måneder siden la jeg ut en post med et av mine mange prosjekter som var basert på brudekroner fra tidligere tider. Etter ønske fra en leser har jeg nå satt sammen en liten post hvor jeg går nærmere inn på fremgangsmåten for denne hårpynten. Hvis noen ikke fikk med seg den forrige posten kan den leses her!


Det jeg har brukt:
Valgfrie perler
Gullfargede blader
Gullfarget metalltråd
Smykkeverktøy
Perlematte (valgfritt)

 
Hvis man ønsker å lage kronen eller kammer vil man trenge litt ekstra utstyr. I den forrige posten laget jeg min egen kam fra bunnen av, men metoden vil fungere like godt på en kjøpt kam. Samme gjelder kronen hvor man for å spare tid kan bruke en innkjøpt hårbøyle som base for pynten.


For å lage “grenene” begynner man med en bit metalltråd på ca. 20 cm. Finn så midten av tråden og lag en liten bøy. Man kan selv velge hvor mange blader man ønsker å ha på hver “gren”, men det blir gjerne finest med en kombinasjon av to eller tre. Nedenfor demonstrer jeg hvordan man lager den med to blader. Tre et blad på tråden til du treffer den lille bøyen du laget tidligere. Hold så fast i bladet og tvinn de to trådene om hverandre. Det er smart å ikke tvinne for langt ned da man gjerne ønsker at bladene skal stå opp av seg selv. Lag så en ny bøy i tråden på motsatt side av bladet. Gjenta samme steg her.


Ønsker man å lage en “gren” med flere blader anbefaler jeg å ha en lengre tråd, fremgangsmåten er den samme. Ved å følge stegene ovenfor ender du opp med en “gren” som på bildet ovenfor. Disse kan brukes for å dekorere både bøyler og kammer som sagt. Man kan faktisk også stikke de rett inn i håroppsatser for litt ekstra glamour.


Håper dette kan være til hjelp for de som ønsket å prøve. Ha en fin dag videre alle sammen!

Short translation: This is a little post where I explain how I made my golden hair decoration, which I posted in an earlier post. Read it here!

#gull #blader #diadem #vintagebryllup #diy #smykke #hår #hårpynt #kam #perler #hårbøyle #silkebånd #metall #howto #craft #pearl #leaf #jewelry #beautiful #crown #hair #accessories #hairaccessories #romantic #bride

I min leilighet er det svært lite oppbevaringsplass noe som resulterer i en del hodebry. Jeg har vært nødt til å finne smarte løsninger for å holde huset i orden og samtidig spille på den stilen jeg elsker. Denne gangen har jeg skaffet meg noen kasser av tre som jeg har arbeidet med som et lite helgeprosjekt. Selvsagt måtte jeg også benytte anledningen til å lage en liten enkel DIY- som jeg kunne dele med dere. Jeg ønsket at kassene skulle ha et vintage og brukt preg. Som fattig student og i et forsøk på å få den omtalte effekten kom jeg frem til det å male kassene med kaffe. Dette skulle vise seg å gi akkurat den fargen jeg ønsket!

Hva jeg har brukt:
Kasser kjøpt på IKEA (finnes også på div. hobbybutikker)
Instant kaffe med litt vann
Pensler
Kniv
Sandpapir (om ønskelig/nødvendig)


Bruk en skål eller et glass til å blande kaffen i. Man trenger svært lite vann så det er smart å prøve seg litt frem. Hvor mye kaffeblanding man trenger er avhengig av hva man ønsker å male.

HEAVY RAIN?_20160226190549
For å gi kassene et mer eldet utseende brukte jeg en kniv for å ripe og lage merker i overflaten. Man kan også gjøre kantene mindre skarpe.

Her er ett par før og etter – bilder så dere kan se hvor stor fargeforskjell kaffen ga!


Til og med sølet ga en pen effekt som dere kan se på bildet ovenfor.

Her er de ferdige kassene. Hva synes dere om resultatet? Noen som fikk lyst til å prøve?

Short translation: This post is about a little mini project that I did a while ago, where I bought some crates from IKEA and gave them an “old” coat of paint (coffee). To give them that rustic look that fits with the rest of my furniture.

#boks #stegforsteg #kasse #diy #kaffe #male #farge #vintage #tre #rustikk #stain #coffee #coffestain #ikea #old #crate #box


I dag fyller jeg år og hva er da bedre enn å poste en DIY iført matchende antrekk! Det virker som disse “steg for steg”- innleggene mine er ett svært populært emne her på bloggen. Denne gangen har jeg gjort et forsøk på å få en følelse av vår inn i stuen.


Selv om det kan være koselig med varm te, ullsokker og fleeceteppe så er jeg veldig klar for varmere vær. For den oppmerksomme leser har jeg allerede hatt en likende post med samme kvist som i dette innlegget, men da var temaet jul. Denne posten kan dere lese her.

Det du trenger:
Kvist funnet i skogen/kjøpt + valgfritt oppheng av denne
Falske blomster
Saks 
Sytråd
Nål


Første steg er som vanlig å finne frem alt man trenger. Man kan selv velge hvilken typer blomster man måtte ønske på sin kvist. Det kan bli ekstra fint om man tar igjen farger som allerede finnes i rommet. Mine blomster har jeg kjøpt på IKEA, men man kan få tak i liknende flere steder.


Uavhening av hvilken form for blomster man velger, får man best resultat ved å ta av selve blomsten fra stilkene. Dette gjør det også enklere å henge de opp.


Jeg valgte også å bruke noen av bladene for å få inn litt grønt.


Finn frem nål og tråd! Det er en fordel å velge en lys tråd for å unngå at den blir altfor synlig. Stikk nålen igjennom kjernen av blomsten og dra slik at begge endene av tråden peker i samme retning slik som på bildet over. Gjenta på alle blomstene.


Så er det simpelthen bare å knyte tråden med blomsten rundt grenen. Det blir penest om fargene og blomstene plasseres tilfeldig, men jevnt på de ulike kvistene.


Hva synes dere om det ferdige resultatet? Andre som er klare for vår?
 

Short translation: I’m redecorating my little decoration branch, which I’ve had hanging down from my ceiling since before Christmas. This time around I’m decorating it with flowers, giving it a more spring-like look. It looks great with the rest of the room, and brings a bit of springtime happiness into the house.

#diy #stegforsteg #interiør #vår #bursdag #sommer #blomster #falskeblomster #kvist #gren #rosa #gult #spring #flowers #ikea #cosy #pink #beautiful #cute #birthday