Nå er det tid for Halloween igjen og da skal det pyntes. Som alltid har jeg forsøkt å bruke smarte løsninger for å spare litt penger der det er mulig. Denne gangen er det fire hovedprosjekter som jeg har tenkt ut: Gresskar-girlander, hengende flaggermus, spøkelser og bloddryppende lys.  Alle prosjektene er enkle og raske å få til. Det første prosjektet jeg startet med var å lage spøkelsene. Disse monteres enkelt med en tråd og kan henges der man måtte ønske. Siden jeg allerede har min dekorative kvist over spisebordet passet det fint å feste spøkelsene i denne.


Det første man må gjøre for å lage disse skumle gjenferdene er å samle inn alt man trenger. Det eneste jeg var nødt til å kjøpe for dette prosjektet var isoporkulene. Jeg startet med å stikke den lange nålen gjennom kulen. Her anbefaler jeg å ha en nål som er lengre enn kulens diameter slik at det blir enklere å tre både tråden og nålen igjennom. For å unngå at tråden skulle skli igjennom kulen festet jeg en perle i enden. Neste steg er å klippe ut en sirkel av det hvite stoffet. Denne trenger absolutt ikke være perfekt da neste steg er å klippe den opp i kanten. Dette gir en slitt effekt slik at det ser ut som om spøkelsene har vandret lenge. For å forsterke denne effekten tegnet jeg lett over stoffet med en kullstift.


Tre så tråden som er festet i isoporkulen gjennom midten av stoffsirkelen. Knyt deretter en tråd under hodet til spøkelse for å samle stoffet. Siste steg er å tegne på noen øyne eller et helt ansikt med en tusj. Her kan man søke på nettet for å få det uttrykket man ønsker.


De bloddryppende lyset er nok det jeg ble mest fornøyd med. Her starter man med et kubbelys av selvvalgt farge. Jeg kjøpte et nesten svart lys for at det skulle virke litt mer skummelt, men jeg tror det også ville ha vært stilig med en lysere farge. Plasser kubbelyset på en tallerken dekket med tørkerull. Dette er smart for å unngå at man søler stearin overalt. Tenn så det røde lystet og hold det vannrett over kubbelyset. Så snart flammen smelter stearinen kan man guide dråpene der man ønsker at de skal falle. Jeg anbefaler at man jobber jevnt rundt hele lyset i flere runder for å bygge opp lagene. På bildet nedenfor ser dere hvordan de første dråpene ser ut. De ferdige lysene kommer i min neste post hvor jeg skal fortelle dere om mitt kostyme og Halloween sammenkomst.


De to siste prosjektene er enkle, men krever lengre tid. For å lage gresskarene og flaggermusene begynte jeg å tegne disse digitalt i Photoshop. Som en liten gave til dere har jeg lagt ved bildene av disse nedenfor slik at dere kan hoppe over dette steget. Print ut så mange eksemplarer som du trenger og klipp ut bildene. Lag hull i gresskarene med en hullemaskin og tre i tråd. Så har du en ferdig girlander! På flaggermusene har jeg laget ferdige tapper slik at de for eksempel kan henges på bokhyller eller på bilderammer


Husk å sjekke neste post der jeg viser mitt kostyme og Halloween bakst! Har dere funnet ut hva dere skal kle dere ut som enda?


Short translation: Today I’m sharing a short blog post where I show you some of the Halloween decorations I have been working on.

#halloween #kostyme #gresskar #pynt #flaggermus #prosjekter #høst #skummelt #lys #utkledning #costume #fun #fall #candles #spooky #happyhalloween #halloween #halloweencostume #vintageblogger #blogger #diy #decoration #bat


Som jeg skrev i første del har jeg forsøkt å sette sammen kostymer av det jeg allerede eier for å vise at man ikke trenger å bruke massevis av penger for å kle seg ut. I forrige post forsøkte jeg å etterlikne Belle og Frida Kahlo. Fikk du ikke med den denne posten kan du lese den her! Denne gangen har jeg igjen tatt for meg to damer: Dorothy fra Trollmannen fra Oz og dronning Kleopatra.


Her er min versjon av Dorothy. For å kunne gjenskape hennes stil så jeg på de best gjenkjennelige elementene ved hennes karakter. Musefletter med sløyfer, kurv og rutete kjole er blant kjennetegnene. Jeg fant dermed frem den eneste blårutete kjolen jeg har. Selv om denne ikke stemmer helt med Dorothy sin er den ganske lik. Under kjolen tok jeg på samme bluse som jeg hadde på da jeg kledde meg ut som Belle. Håret delte jeg i midtskill og flettet det i to enkle fletter som jeg avsluttet med sløyfer som matchet kjolen.


Jeg har alltid hatt lyst til å forsøke meg på en type sminkestil inspirert av det gamle Egypt. Derfor passet det jo fint å velge en av de mest kjente dronningene fra denne epoken. Dette kostyme kan selvsagt også fungere hvis man ønsker å kle seg ut som en annen høytstående egypter. Det viktigste med denne looken er definitivt sminken med spesielt fokus på påføring av produkter rundt øynene. Det var i det gamle Egypt at man først begynte å bruke sminke. Dette var den gangen like populært hos både menn og kvinner. I motsetning til i dag brukte egypterne sminke først og fremst for å beskytte seg. Det er faktisk påvist at flere av produktene de benyttet seg av inneholdt stoffer som faktisk beskyttet blant annet øynene mot infeksjoner.


Egypterne trodde også at sminke var magisk, kanskje nettopp på grunn av de beskyttende egenskapene. Siden sminke var så populært var slike produkter også ofte inkludert eller som en del av lønnen en arbeider fikk utbetalt.


For å fullføre dette kostyme fant jeg frem gullsmykker med fargerike detaljer.  Håret delte jeg i en midtskill og laget mange små fletter. Til dette steget anbefaler jeg å få litt hjelp fra andre. Hva synes dere om kostymene denne gangen?


Short translation: In this blog post I’m sharing some costume suggestions for Halloween. The different looks are made up by combining clothes and accessories that I already have in my wardrobe. In part one I created looks based on Belle from Beauty and the beast and the Mexican artist Frida Kahlo. Here I’m dressing up as Queen Cleopatra and Dorothy from Wizard of Oz.

#halloween #kostyme #utkledning #vintage #gjenbruk #blomster #cleopatra #egyptisk #egypt #høst #fall #fun #happyhalloween #halloweenmakeup #halloweencostume #wizardofoz #dorothy #basket #musefletter #vintageblogger #blogger #lace #blue #cute #smykker


I anledning Halloween har jeg laget en liten utfordring for meg selv. Jeg vil også oppfordre andre til å prøve det samme. Utfordringen består i å forsøke å lage forskjellige kostymer av det man allerede har hjemme. Dette gir sjansen for å være litt kreativ samtidig som man sparer penger. Hva er vel bedre enn det? I denne posten skal jeg vise de to første av de fire kostymene jeg har satt sammen fra min egen garderobe.


Første dame ut er Belle fra Skjønnheten og udyret. For å etterlikne hennes stil fant jeg frem en hvit bluse med fine blondedetaljer og kombinerte denne med en blå vintage kjole kjøpt i Stockholm.


Sminken er ganske myk og enkel, men jeg har brukt en del triks for å gi illusjonen av større øyne osv.


For Belles hår laget jeg en midtskill og separerte så ut seksjonene av håret rundt ansiktet. Jeg tvinnet disse partiene lett og festet de med et par spenner.


Husk å ta med en bok eller to for å fullføre looken!


Neste person jeg forsøkte å etterlikne var den mexicanske maleren Frida Kahlo. Etter å ha overlevde en bilulykke som attenåring begynte Kahlo å male. Flere av hennes bilder skildrer smerte og hvor hardt kvinners liv var i hennes egen levetid. Selv om maleriene ofte blir kategorisert sammen med andre surrealistiske verker var dette en merkelapp som hun selv ikke selv var enig i.  


Kahlo var svært inspirert av gammel mexicans indianerkultur. Dette gjenspeiles både i hennes malerier og klesstil. På flere av bildene jeg fant har Kahlo oppsatt hår gjerne med flere blomster festet høyt på hodet.


Andre elementer var tunge gullsmykker og stoffer i sterke farger. Frida er spesielt kjent for sine fyldige øyebryn som man enkelt kan kopiere med litt sminke.


Short translation: In this blog post I’m sharing some costume suggestions for Halloween. The different looks are made up by combining clothes and accessories that I already have in my wardrobe. First up is Bella from Beauty and the beast and the Mexican artist Frida Kahlo. What do you guys think?

#halloween #kostyme #sminke #utkledning #vintage #gjenbruk #belle #disney #bøker #costume #books #lace #blue #pincurls #fun #fall #happyhalloween #halloweenmakeup #halloweencostume #fridakahlo #smykker #vintageblogger #blogger


Hei dere! På grunn av innspurten til en eksamen forrige uke tok jeg meg en liten pause fra bloggen, men nå er jeg tilbake. På bildeserien nedenfor har jeg valgt ut noen favoritter fra min vintage-samling og satt de sammen til det perfekte antrekket. La oss begynne på toppen! Hatten jeg har på var en gave fra en venninne av min mormor. Som jeg har skrevet tidligere er jeg så heldig å ha både venner og bekjente som bidrar til min lille samling. Verdens beste gave! For spesielt interesserte har jeg skrevet en egen blogg post om mine hatter: “The mad hatter”

Drakten jeg har på består av et a-formet skjørt med et tynt silkeaktig underskjørt samt en jakke med korte ermer. Det jeg liker aller best er detaljene på overdelen slik som kragen og knappene. Jeg kjøpte dette settet på UFF for ikke så lenge siden. Drakten er mest sannsynlig hjemmesydd noe som gjør det ganske vanskelig å plassere plagget tidsmessig, men stilen passer inn rundt 40- og 50-tallet. Dette antrekket ble raskt en av favorittene i klesskapet. Hanskene og vesken er også fra UFF.


Short translation: In this blogpost I wanted to combine some of my favourite vintage pieces into a new outfit. I must say that I think it came out quite well, but I would love to hear your opinion!

#vintage #secondhand #retro #pinup #svarthvitt #hatt #stil #rødelepper #ootd #blogger #vintageblogger #uffunderground #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #smile #style #truevintage #truevintageootd #friends_of_faces_and_style #vintagestyle #vintagegirl #blackandwhite #besamecosmetics


Om et par dager er det ett år siden jeg startet denne bloggen. Stilen min og min samling av vintage har vokst en del (om ikke så mye som jeg skulle ønske, hehe.)  Jeg er blitt «kjent» med flere trofaste følgere som alltid passer på å legge igjen en koselig kommentar. Mye av grunnen til at jeg laget denne bloggen var for at jeg skulle få en visuell arena å boltre meg på. Et sted hvor jeg kunne dele mye av det jeg driver med.  Det at jeg kan bidra til å inspirere og hjelpe andre samtidig er en enorm bonus. Så tusen takk alle sammen! Som en liten hyllest til «bursdagsbarnet» har jeg gjort et lite forsøk på å gjenskape et av mine første innlegg.  Kanskje jeg kan gjøre dette til en liten tradisjon hvert år fra nå. Innlegget kan dere se her!


Som min lille gave til dere tenkte jeg å la dere være med å bestemme og/eller komme med forslag til noe dere ønsker å se på bloggen. Eventuelt se mer av
selvsagt. Det er virkelig bare fantasien som setter grenser.


Sminkestilen på disse bildene har jeg basert på mitt forrige innlegg: Retro høstsminke


Hva synes dere om antrekket?

Short translation: In a couple of days I have had my blog for a year, such a strange feeling!

#høst #høstlook #søndag #søndagstur #vintagestyle #pinup #sol #vintage #secondhand #krøller #ootd #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #autumn #autumnlook #makeup #pincurls #retro #smile #style


Hvis dere har fulgt med meg en stund har dere sikkert sett kvisten jeg har hengende over spisebordet mitt. I stede for en lysekrone/lampe har jeg valgt denne løsningen slik at jeg kan dekorere den etter de ulike sesongene og høytidene. Jeg legger ved et par linker til hvordan jeg tidligere har pyntet kvisten hvis dere ble nysgjerrige.


DIY – Blomstrende kvist
Julepynt fra skogen
Påskekos DIY!


Siden det offisielt er høst følte jeg at det var på tide å bytte ut min vårlige blomstrende kvist for en som passer denne tiden av året bedre. Noe de fleste forbinder med høsten er jo de fine fargene bladene får, så derfor gikk jeg til innkjøp av noen falske blader. Jeg gikk med tanker om å bruke ekte tørkede blader, men kom frem til at ved å kjøpe falske kunne jeg bruke de igjen til neste år eller til andre ting.


Lyst til å lage lyktene på bildet? Her er fremgangsmåten: Høstfine lanterner


Første steget for å få en “ny” kvist var å fjerne de gamle dekorasjonene. Blomstene og bladene er kun festet med sytråd så det var bare å klippe de ned. Det var litt trist å se kvisten så naken og tom etter dette steget.


Typen blader jeg gikk for kan man få tak i på de fleste hobbybutikker og billigkjeder rundt omkring. For å kunne henge bladene i kvisten brukte jeg igjen en kremfarget sytråd. Man kan bruke fiskesnøre eller likende til dette steget, men tråden blir ikke særlig synlig når bladene kommer opp.


Knut mange knuter for sikkerhetsskyld!


Testing testing!


Jeg brukte en nål for først å feste tråden i bladene. De jeg kjøpte var ganske skjøre så jeg ble tvunget til å være svært forsiktig for å gjennomføre dette. Neste steg er bare å henge opp bladene slik man ønsker.


Jeg forsøkte å fordele både antall og farger utover kvisten.


Ser man ordentlig etter oppdager man detaljene i gull på bladene. Synes bedre i virkeligheten.


Her ser dere den ferdige kvisten!! Hva synes dere?

Short translation: I’m redecorating my little decoration branch, which I’ve had hanging down from my ceiling since before last Christmas. This time around I’m decorating it with leaves, giving it a more autumnal look. What do you guys think?

#diy #stegforsteg #interiør #høst #falskeblader #grønt #oransje #gult #spisebord #dekorasjon #morsomaktivitet #gøy #kvist #gren #cosy #beautiful #autumn #atmosphere #season #leaves #fall #colourchange


Hei dere! Nå er det en stund siden jeg har delt litt sminke-inspirasjon her på bloggen, så jeg tenkte at siden vi er på vei inn i en ny årstid ville det passe fint. La oss begynne! Start med å påføre din vanlige base. Her har jeg brukt en primer og foundation, påført med en strippling/buffing kost. Husk å påføre litt foundation på halsen også for en jevnere overgang. Legg så lett på litt concealer der du føler du trenger det.


Så er det tid for øyesminken. Start med å påføre en sandfarget varm øyenskygge over hele øyelokket. Gjerne en med litt glitter i.


Legg så en matt lys brun farge i din naturlige globallinje (linjen over øyeeplet). Husk og duse ut denne linjen så den blir mykere og mer naturlig.


Et viktig element for denne stilen er eyelineren. Påfør en tynn linje så nære vipperoten som mulig.


Bruk så litt av den samme brune øyeskyggen fra tidligere til å markere nedre del av øyet. Påfør så maskara på vippene både oppe og nede.


For virkelig å få frem denne høst-looken gikk jeg for en blush med en oransje undertone. Jeg har faktisk hørt at en slik sminkefarge kan få deg til å se eldre ut. Fint for dere som måtte ønsker det!


Noe som jeg synes hører årstiden til er en mørkere leppefarge. Jeg går jo vanligvis for en sann rød som det ofte blir kalt, så dette er ganske annerledes for meg. Hva synes dere?


Jeg har stylet håret mitt slik jeg pleier, men jeg valgte å ha det i en midtskill. Her er et innlegg hvor jeg går mer i detalj om hvordan jeg krøller håret: Pin curls


Short translation: New makeup look for the new season where I choose to focus on warm tones and a dark lip. What do you guys think?

#sminke #høst #stegforsteg #høstlook #katteøye #brun #godmorgen #lørdag #vintagestyle #pinup #autumnlook #autumnmakeup #brown #makeuptutorial #makeup #pincurls #retro #smile #style #nofilter #hair #look #eyes #loveit #beauty #sweet #goodmorning #autumn