Her kommer et lite innlegg hvor jeg deler min hattesamling med dere. Jeg samler jo egentlig på litt og hvert og har derfor fått en god samling av hodeplagg. Det er svært få av disse hattene som jeg selv har kjøpt, de fleste har vært gaver fra venner og kjente. Hattesamlingen min har et godt tidsspenn med hodeplagg fra 30- til 60-tallet. Hvilken er deres favoritt?

Legger også ved noen tidligere innlegg hvor jeg har på hattene slik at dere kan se de fra forskjellige vinkler:
Ny vintage kjole!!
40-talls mote
Prikken over i-en
Nytt antrekk fra topp til tå!


Short translation: Showing my collection of vintage hats! Which one is your favourite?

#vintage #hatter #samling #secondhand #hats #collection #1930s #1940s #1950s #1960s #pinup #vintagestyle #truevintage #antikk #krøller #rødelepper #stil #blogger #vintageblogger #pincurls #brunette


God formiddag! Her kommer innlegget som jeg har spart på siden forrige søndag. Dette er på en måte del to fra min innholdsrike helg forrige uke. Fikk du ikke med deg forrige innlegg kan du lese det her: Bruktmarked, gamle biler og solskinn


Første stopp på denne søndagen var det historiske Ingierstrand bad. Dette er et kjent sjøbad i Oppegård kommune sørøst for Oslo. Bygget jeg står foran på de første bildene er en del av dette anlegget som nå er en restaurant hvor man kan leie selskapslokaler.


Arkitektene for dette prosjektet var på sin tid svært nyskapende både i tenkemåte og design. De fleste byggene knyttet til sjøbadet sto ferdig i 1934. Restauranten er blitt et ikon i norsk arkitekturhistorie og regnes av mange som et ikon innenfor norsk funksjonalisme.


Kjolen jeg har på er vintage og er mest sannsynlig laget av lin. Plagget er blytungt på grunn av mengden av stoff i skjørtet. Den gjorde nok at reisebagen min økte en del i vekt, men jeg hadde så lyst til å dele et bar bilder av den med dere.


Nydelig detalj på et bygg nede ved sjøen!


Stupetårnet ved Ingierstrand bad har også nærmest blitt et ikon. Er man ekstra tøff kan man hoppe fra toppen på sommeren.


Før vi vendte nesen hjemover tok vi turen innom Svartskog kolonial. Bygget fungerer i dag som en koselig kafe med et historisk og nostalgisk preg. Bygningen har visst vært kolonial siden 1916 og ble holdt gående helt frem til 1988. Hvor de ble tvunget til å avslutte virksomheten da de ikke kunne konkurrere med de større matbutikkene som dukket opp i nærområdet. I 2011 ble Kolonialen gjenåpnet som samlingssted og kafe.


Vi kjøpte helt ferske egg!


Det ble også tid for et lite kakestykke og en kopp med kakao med krem i “bakgården”.


I låvebygget bak kolonialen har de flere åpne rom fylt med gamle ting som man kan kjøpe eller i mitt tilfelle ta bilder av.


Disse boksene var helt fantastiske!


Fin stemning i låven med forskjellige lyskilder.


Så dro vi hjem for å forberede til et middagsbesøk senere på kvelden. Dette var en fin søndag synes jeg!

Short translation: In this blog post I’m sharing photos from a very special Sunday where we visited some local historical sites and had cake and cocoa with cream!

#ingierstrand  #ingierstrandbad #restaurant #danseplassen #svartskogkolonial #kakaomedkrem #søndag #søndagstur #jentetur #antikk #ferskeegg #sjø #oslofjorden #stupetårn #sol #vintage #secondhand #retro #stil #pinup #krøller #rødelepper #ootd #blogger #vintageblogger #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #smile #style #vintagestyle #friends_of_faces_and_style #truevintage #truevintageootd


Forrige helg var svært innholdsrik for å si det mildt. Her kommer første blogg innlegg med bilder fra lørdagen. Mye av dagen tilbrakte jeg på et marked på Ekeberg camping som blir arrangert av Norsk veteranvogn klubb. Fortvil ikke hvis dere ikke er så glad i gamle biler, her er det masse annet å se på også. Klubben har visst arrangert flere typer markeder opp igjennom tidene hvor fokuset som oftest har ligget på veteranbiler og salg av deler. På dagens marked kan man få tak i alt mulig rart, fra antikviteter, bildeler til pyntegjenstander. Dette gjør det jo litt mer familievennlig da man kan treffe flere interessefelt.  

Drakt: Uff underground
Veske: Kjøpt i Stockholm på Beyond retro
Belte: Lånt av mamma
Sko: Moderne, men har hatt de i en evighet


På fredagen fikk jeg tid til litt vintageshopping i Oslo. Jeg var ikke så heldig denne gangen som jeg har vært tidligere. Faktisk endte jeg kun opp med et plagg som teknisk sett er to. Denne fantastiske drakten gravet jeg nærmest fram fra et overfylt stativ. Antrekket består av en formsydd jakke med korte ermer og en fantastisk krave. Med matchende skjørt så klart! Drakten er mest sannsynlig hjemmesydd av en utrolig flink syerske. På innsiden har den masse små håndsydde sting som man rett og slett ikke finner på mer moderne plagg. Den dype blåfargen gjør at drakten skiller seg litt ut fra resten av klesskapet mitt, men det er bare fint!


Siden jeg går kledd som jeg gjør fikk jeg jo litt oppmerksomhet. Mange trodde kanskje at det var et kostyme, men det er det jo ikke. Flere kommenterte hvor fint jeg passet inn mellom de gamle bilene. Jeg var til og med så heldig at jeg fikk lov til å sitte i en. På passasjersiden selvsagt!


En katteelskers fremtidige bil?


Jeg tar alle sammen jeg!


Jeg endte opp med å ikke kjøpe noe, men på slike steder tar jeg alltid bilder av tingene jeg liker best og forestiller meg hvordan jeg kanskje kan få tak i noe liknende i fremtiden. Slik som denne vakre grammofonen på bildet!!


Vi måtte selvsagt stoppe opp og ta bilder foran alle de blå bilene som matchet mitt nye antrekk!


Short translation: Last weekend was very eventful for me. I had a chance to travel to Oslo for a short visit with my family. We ended up having a lot of fun and experienced various things during my stay. In this post I’m sharing pictures from Saturday where we spend most of our day at a marked, where they display and sell antiques, old cars and so on. What do you guys think of my new outfit?

#vintage #retro #secondhand #marked #ekeberg #nvk #norskveteranvognklubb #høstmarked #krøller #pinup #1950 #brukt #antikk #stil #rødelepper #ootd #blogger #vintageblogger #uffunderground #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #smile #style #truevintage #truevintageootd #friends_of_faces_and_style #vintagestyle #vintagegirl


Pai har faktisk en overraskende lang historie både som middag og som dessert. Hvilke assosiasjoner som vekkes er derfor svært forskjellig fra person til person, men jeg tror de fleste føler at pai er noe kjent og kjært. Personlig er jeg mest vant med pai som en middagsrett. Jeg fyller mine paier gjerne med kylling, fløte, løk og spinat. Alltid en vinner!! Etter å ha sett på en tv-serie fra 2007 kalt «Pushing daisies» ble jeg inspirert til å prøve meg på en dessert pai. Serien handler forresten om en baker som kun spesialiserer seg på pai. Han har en magisk finger som kan vekke de døde, men selvsagt ikke uten konsekvenser. Denne serien er spesiell og fantastisk både i valg av skuespillere, kostymer og rekvisitter, men det er en helt annen historie.

Paien jeg valgt å lage er en eplepai med honning og karamell. Jeg forsøkte å unngå å følge en oppskrift rett og slett for å prøve meg litt frem. Dette kan være ganske utfordrede når man arbeider med glutenfri bakst, men resultatet ble heldigvis vellykket.

Det du trenger:

Paideig
2 ss fiberhusk
4 ss vann
290 gr glutenfritt mel
70 gr jyttemel
200 gr smør (romtemperert)
60 gr melis
2 egg (ett til pensling av paien)

Paifyll
4 epler
Sitrondråper
1 dl hvitt sukker
½ dl brunt sukker
6 ss melk/fløte
3 ss smør
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
3 ss honning


Start med å kombinere fiberhusk og vann. Rør delene godt sammen og la blandingen stå i ca. 10 minutter slik at den tykner. Kombiner så alle de tørre ingrediensene i en bolle. Bruk en kjøkkenmaskin for å kombinere smør, fiberhuskmiksen og egget. Ha så i melblandingen litt av gangen. Typen mel man bruker kan påvirke resultatet. Hvis deigen blir for tørr eller for våt kan man justere litt. Når deigen er ferdig kan den pakkes inn i plastfolie og legges i kjøleskapet.

Begynn så på fyllet til paien. Forbered en stor bolle med vann og ha i noen dråper med sitron. Når man kutter opp epleskivene kan man legge de i dette vannet for å forhindre at de blir misfarget. Skjær opp eplene i fine skiver.


Kombiner de ulike typene med sukker i en dyp gryte. La dette smelte slik at det ikke er noen sukkerkorn igjen. Det lønner seg å stå og røre hele tiden for å unngå at blandingen brenner seg. Tilsett så melk/fløte og smør til sukkermiksen. Vær forsiktig da dette kan sprute en del. Ha så i resten av ingrediensene. Rør hele tiden slik at alt blir godt blandet. La blandingen stå over svak varme.


Ta så ut paideigen og fyll formen med deig. Ønsker man å lage et likende design slik som jeg har gjort kan man bryte av en liten del av deigen.


Ta ut eplene av vannet og legg bitene på et rent kjøkkenhåndkle eller tørkepapir for å få bort det overflødige vannet. Plasser eplebitene i formen og hell blandingen i gryten over. Hvis ønskelig lag deigdesignet og plasser dette oppå paien. Pensle med et lettvispet egg.


Stek paien midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter. 


For en liten ekstra dekorativ effekt valgte jeg å pynte med hjemmedyrkede ringblomster. Kronbladene er faktisk spiselige! Hvor fantastisk er ikke det!


Short translation: Is there such a thing as a perfect pie?

#pai #eplepai #epler #ringblomster #glutenfritt #hjemmelaget #nam #kos #fint #karamell #honning #pie #apple #applepie #glutenfree


I dagens blogg post tenkte jeg å dele et par bilder av denne fantastiske kreasjonen. Kjolen er nok fra 50-tallet da den har denne klassiske timeglass-silhuetten og duse fargen. Den originale kjolen har tre lag, men for å få et fyldigere skjørt valgte jeg å bruke et stort sort underskjørt. Har du en favoritt kjole som får deg til å føle deg kongelig?


Det morsomme med gamle kjoler er at innsiden ofte er nesten like fin som utsiden. Denne kjolen er definitivt intet unntak! Vrenger man kjolen kan man se hvordan hele plagget er konstruert for å oppnå akkurat den effekten de var ute etter. Det er lagt inn spiler mellom de ulike panelene for virkelig å gi kjolen riktig fasong.


Når det gjelder sminken jeg har påført, valgte jeg farger som gjenspiller de fra kjolen. Mange toner av rosa med andre ord. Frisyren er inspirert av den populære puddelhårklippen som var svært attraktiv på 50-tallet. Stjerner som Lucille Ball og Betty Grable var blant kvinnene som gikk for en slik stil. Originalt hadde man ganske kort hår som man krøllet ved hjelp av permanent. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har lyst på en egen blogg post hvor jeg beskriver hvordan man oppnår denne sveisen!


Det jeg liker best med denne kjolen er detaljene. Foran på skjørtet er kjolen dekorert med blomster av stoff med en «diamant» festet i midten. “Sløyfen” bak gir også en utrolig fin effekt.


Hva synes dere?

Short translation:I think this dress must be one of the prettiest I have ever owned. Wearing it always makes me feel like an elegant princess! What do you guys think?

#vintage #1950 #ballkjole #prinsesse #perfekt #rosa #blonder #sølv #pinup #krøller #underskjørt #retro #ball #sminke #pink #love #me #vintagestyle #hair #poodlehair #curledhair #blogger #vintageblogger #1950shair #look #50s #1950sstyle #truevintage #petticoat #style

Etter et par uker tilbake på universitetet etter ferien, synes jeg det passet seg med en liten oppdatering av blogg innlegg og opplevelser jeg har hatt i løpet av sommeren. Forhåpentligvis blir det også lettere for dere som ikke har fått med dere innleggene å finne de igjen. Som dere kanskje vet poster jeg alltid to innlegg i uken (onsdag og lørdag kl 12), men fordi dette skal være en slags gjenopplevelse av gode ferieøyeblikk har jeg kun valgt å ta med poster som jeg synes er relevante til dette. Linken til hvert innlegg er i blå skrift under. Kos dere!

Og velkommen til alle nye lesere <3 <3


Lady in red


Tur i Baneheia


Pinup sommer hår!


DIY lyslenke + stativ


Tilbake til 70-tallet


Sommerfest inne!


Klar for hvite strender og azurblått hav!


1916


Før og etter på terrassen!


Italia, hatter og sand mellom tærne!


Blomster i håret og lang kjole!


Pinup i måneskinn


Tur til Hovedøya, picnic og ny kjole!


Norgesferie dag 1!


Norgesferie dag 2!


Norgesferie dag 3!


Hjemmelaget glutenfri ravioli!

Har dere et par fine sommerminner å dele?

Short translation: The summary of my holiday.

#glutenfripasta #hjemmelaget #ravioli #glutenfree #norgesferie #turistiegetland #mittnorge #norway #trondheim #hellesylt #geiranger #fjord #oslo #sommer #hovedøya #ferie #idyll #picnic #vintage #retro #holiday #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #flowers #italy #diy #prosjekt #førogetter #terrasse #blackandwhite #travelpreparations #party #papirpomponger #70sstyle #macrame #pinup #baneheia #kristiansand


Nå som sommeren nærmer seg slutten er det mange som begynner å se frem i mot den neste årstiden som står for døren. Selv om jeg definitivt foretrekker lange varme sommerdager har også høsten sin egen sjarm. I denne posten er nesten alle bildene tatt av min lillebror. Er han ikke flink?


En aktivitet som mange forbinder med denne tiden av året er selvsagt plukking og sanking av diverse saker. Denne gangen var det blåbærplukking som var målet for turen. Har noen av dere liknende tradisjoner eller planer for høsten?


Jakken jeg har på var en tidlig julegave fra vår Norgestur som jeg tidligere har skrevet flere poster om. Disse kan dere lese her:

Norgesferie-dag 1
Norgesferie-dag 2
Norgesferie-dag 3


Underveis i plukkingen fant vi oss en liten venn som senere fikk navnet Mons. Han var nok svært interessert i hva vi holdt på med.


En liten pause på tilbakeveien.


Om litt har jeg hatt bloggen i snart ett år. Føler at jeg burde markere det på en slags måte. Har dere noen gode forslag kanskje?
 

Short translation: It’s blueberry picking time!

#kristiansand #norge #baneheia #utpåturaldrisur #skogstur #sol #skog #blåbær #sanking #tjern #plukking #vintagestyle #blogger #norway #vintage #høst #pinup #1940sstyle #picnic #picnickurv #blueberry #blueberrypicking #treat #redlips #autumn #style


Slanguttrykket «flapper» blir som oftest brukt for å beskrive en gruppe unge kvinner på 1920-tallet. Dette var tiåret for den «nye kvinnen» Hun drakk, røykte, dro stadig på fester og tøyde grensene hvor hun kunne. Dette var en «flapper.» Forfattere slik som F. Scott Fitzgerald var med på å forme det bildet vi har av slike jenter i dag. Hun skulle være attraktiv, morsom og kanskje en smule ukontroversielle.

«Flapper» pikene hadde altså en tydelig holdning, men også en egen stil. Det ble sagt at de «parkerte» sine korsetter til fordel for å kunne danse mer fritt. Dette var også da jazzmusikken slo igjennom og naturlig fulgte det nye og energiske bevegelser i kjølvannet. Den tidligere så populære timeglassformen ble bytte ut med et mer unggutt-lignende ideal. Midjen i snittet på kjolene ble trukket ned på hoftene og skjørtelengdene gikk opp. Håret skulle være kortklippet og mange unge jenter begynte å bruke sminke. Rouge, pudder, leppestift og eye-liner ble svært populært. Her er min versjon av denne stilen. Hva synes dere?


Short translation: Just me bringing out my inner flapper!!

#1920tallet #stil #vintage #sminke #paljetter #perler #krøller #glamour #love #me #style #beauty #hair #makeup #black #blackandwhite #look #vintagestyle #1920 #1920sstyle #flapper #photography #portrait #sequins #beads