Året begynte med forslag til nye frisyrer

Med dette innlegget tar jeg meg en velfortjent juleferie fra bloggen. Den blir ikke altfor lang, men siden jeg når har blogget to ganger i uken i over ett år trenger jeg litt pause og ny inspirasjon. Hvis dere har noen ideer til innlegg som dere ønsker å se her er det bare å legge igjen en kommentar. Håper dere får en fin jul til vi ses igjen. God jul!!! <3


Et av årets beste oppskrifter: Glutenfri sitron og valmuekake!


Jeg dekorerte min første hatt!


Forsøkte meg på 60-tallet både gjennom sminke og hår


Idyll på hytte


Mye av sommerferien gikk med på å gjøre det litt finere på terrassen: Før og etter


Med unntak av tur til Italia, Oslo og Trondheim


Fikk mye oppmerksomhet på bruktmarkedet på Ekeberg: Bruktmarked, gamle biler og solskinn


Følte meg som prinsesse for en dag!


En av årets nedturer var å bli bitt av en vampyr rundt Halloween


Avsluttet skoleåret med en eksamensutstillings på biblioteket i Kristiansand.


Fant et passende antrekk for desember


I det siste innlegget ble det: Bordkort laget av pepperkakedeig!

Short translation: Taking a little break form blogging, but I’ll be back soon <3

#vintage #nyttår #oppsummering #diy #makeover #stil #ferie #hår #pincurls #ekeberg #baking #kunst #minkunst #pepperkake #italia #vintage #vintageblogger #juleferie #sommer #hytta #eksamen #hatt #blomst #halloween #retro  #gjenbruk #antikk


Dette innlegget ville jeg dele i god tid før jul slik at dere skulle få muligheten til å prøve denne selv. Fremgangsmåten og stegene til dette lille prosjektet er blant de enkleste jeg har delt her på bloggen tror jeg. Likevel synes jeg bordkortene ble utrolig stilige. Jeg bakte disse navnelappene samtidig som jeg bakte de andre pepperkake-prosjektene mine for i år.

Man kan velge om man vil lage en mal på forhånd eller bare skjære ut formen på frihånd. Man kan selvsagt også bruke tradisjonelle pepperkakeformer til dette steget.Når det gjelder pynt av kortene finnes det et hav av muligheter. Man kan for eksempel tilpasse valg av farger til resten av borddekorasjonen. Man kan også få kjøpt spiselig glitter og annen pynt som ville ha gjort bordkortene ekstra fine. Denne gangen gikk jeg for et mer tradisjonelt design, siden det passer med årstiden. Når man har laget kortene ferdig har man også mange muligheter med tanke på plasseringen av disse. Man kan knyte de rundt bestikket, plassere de over tallerkenen eller knyte de rundt stetten på glassene.

Fremgangsmåten er ganske enkel. Så i dette tilfellet tror jeg at jeg skal la bildene tale for seg selv. Hvis dere har spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet. Håper dere synes bordkortene mine ble kule!

Short translation:Gingerbread place cards!

#pepperkaker #bordkort #pepperkakebordkort #spiselig #diy #gjørdetselv #julepynt #bordpynt #dekorasjon #kos #navn #selskap #jul #advent #høytid #rød #gingerbreadplacecards #gingerbread #christmas #decoration #festive #happy #excited #red


«Det var en gang…» er en setning som de fleste vil kjenne igjen og danne seg sine egne assosiasjoner fra. Kommer man med dette utsagnet i en samtale med barn dukker det med en gang opp et uttrykk av nysgjerrighet og uhemmet forventing hos barnet. De vet hva de har i vente. Bøker kan tilby et tilfluktssted fra hverdagen og en mulighet til ved hjelp av fantasien å reise inn i en ny verden.


Det finnes flere ordtak som forteller at en bok kan være et vindu eller en dør inn til en annen verden. Dette gjelder kanskje spesielt for bøker om eventyr og fantasi. De egne verdenene som forfatterne har skapt er ofte svært annerledes fra vår egen. Likevel kan vi bruke fantasien til å foreta en reise inn i fortellingen og det blir nesten som om vi er der sammen med eventyrets karakterer. Biblioteker tilbyr hyller på hyller med bøker som man kan bruke til å drømme seg bort til fjerne steder. Som dere kanskje skjønner har det lokale biblioteket vært vår arbeidsplass under denne prosessen.


For å få best mulig plass til verdenene jeg ville skape inni bøkene valgte jeg å lage de selv. Til dette har jeg brukt blant annet papir, arkitektpapp, skinn og gullmaling. Scenene som utspiller seg inni er alle fra kjente eventyr. Dette lille universet er inspirert av en teknikk kalt diorama og er satt sammen av forskjellige silhuetter som forestiller karakterer eller ting fra eventyrene.

Fantasi er en viktig del av det å være menneske. Avdelingen på biblioteket som er tilpasset barn og unge gir en arena for fritt utløp av fantasi og historiefortelling. Gjennom mitt prosjekt ønsker jeg å gjøre et forsøk på å gjenskape den magien jeg opplevde som liten låntaker. Jeg håper at mitt prosjekt kan pirre fantasien hos de små og frembringe nostalgi hos de eldre


Utstillingen skal stå over nyttår hos Kristiansand folkebibliotek for dere som har mulighet for å ta en liten titt.


Klarer du å gjette hvilke fortellinger det er?

Short translation: In this blog post I’ll be sharing some thoughts and photos from my last exam. We have been collaborating with our local library to set up an exhibition of our work related to the site. I chose to focus on the children section and work with the magic of fairy tales

#kunst #minkunst #eksamen #kunstoghåndverk #utstilling #bøker #bibliotek #installasjon #kristiansandfolkebibliotek #eventyr #barneavdelingen #silhuetter #diorama #ledlys #rapunsel #hansoggrete #tommelise #diorama #papir #fairytales #stories #myart


Desember er for de fleste en svært sammensatt måned. Jeg føler at jeg går igjennom hele følelsesspekteret i løpet av denne årstiden. I dag er det utstillingsdag for vår eksamen og siste frist for å levere tilhørende rapport. Jeg tenker å dele en post med bilder av prosjektet i løpet av uken, så følg med. Denne gangen har vi fått i oppgave å lage et kunstverk inspirert av Kristiansand folkebibliotek. Utstillingen er oppe i et par dager for dere som har muligheten til å ta en liten titt.


Til tross for innspurt og stress med eksamen ønsker jeg å dele et antrekk som gjør meg glad og inspirerer meg til å holde ut. Ikke noe påvirker humøret mitt bedre enn en fin vintage kjole. Denne kjolen kjøpte jeg i en bruktbutikk i Stockholm sommeren for to år siden. Den ble raskt en av mine favoritter. Her har jeg kombinert den med tilbehør som holder meg varm på en kald vinterdag. For å få litt julestemning midt i eksamensperioden har jeg brukt mye røde sløyfer i håret.

Hva synes dere om antrekket?


Short translation:My go to outfit for December! What do you guys think?

#vinter #jul #vinterlook #desember #jul #advent #retro #vintage #blogger #vintageblogger #pincurls #style #loveit #vintagestyle #pinup #secondhand #krøller #ootd #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #bows


Nå er det en stund siden jeg delte et DIY- prosjekt med dere. Så her kommer det en fin og enkel steg for steg som kan tilpasses de fleste anledninger og årstider. Kanskje noen av dere blir inspirert til å produsere litt julepynt selv. Her er et par desember relaterte prosjekter  jeg har gjennomført tidligere: Julepynt fra skogen, Pakk inn fine gaver til jul.

Det du trenger:

  • En lang nål
  • En tykk tråd eller broderitråd
  • Plate av papp
  • En blyant
  • Passer eller objekt å tegne sirkler med
  • Saks
  • Valgfri dekor
     


Slik gjør du: Start med å tegne sirklene på pappen. Til dette brukte jeg undersiden av et glass for å få den ønskede størrelse. Her står man selvsagt helt fritt. Lag så mange sirkler du vil eller til du går tom for papp slik som jeg gjorde. Klipp så ut alle formene.


Til neste steg trenger du nål og tråd. Pass på at du har en nål som er lengre enn sirklenes diameter slik at du enkelt kan få tråden og nålen igjennom midten av pappen.


Tre inn den første papp-platen på tråden. Knyt en stor knute på enden slik at papp-sirklene holder seg der de skal.


Forsett til alle sirklene er på tråden og knyt igjen en knute på den andre enden.


Siste steg i denne prosessen er å dekorere sirklene. Man kan for eksempel printe ut familiebilder og lime disse på. Bruke sider fra gamle bøker, printe ut motiver fra nettet osv. Her er det bare kreativiteten som setter grenser!


Short translation: Another DIY project of mine.

#diy #diyprosjekt #stegforsteg #girlander #rask #enkel #lørdag #interiør #dekorasjon #pynt #søt #sirkler #inspirasjon #bunting #papp #cardboard #cute #fun #homemade #cheap #christmas #birthday