40-tallet er nok en av mine favorittperioder i nyere stilhistorie. Det er kanskje ikke mote folk flest forbinder med dette tiåret, men det er definitivt mye fint å hente herfra. Den stramme silhuetten er mye mer flatterende på kvinnefiguren enn motene nå til dags er. Krigen skapte mangle på det meste noe som førte til en økning i kreativitet for kvinner i de rammede områdene. Man ble nødt til å bruke det man hadde tilgang på og selv bli designeren. Da krigen var over og man igjen fikk tilgang på stoff forsatte kreativiteten å blomstre. I Paris designet Christian Dior den så kalte “New Look” som revolusjonerte moteverdenen med sin markerte midje og fulle skjørter.


Antrekket jeg har på meg her er satt sammen av elementer som alle er fra 40-tallet og kjøpt på ebay.


Jeg har lekt meg litt med Photoshop for å gi bildene et mer eldet utseende.


Hva synes dere om dagens antrekk?

Short translation: The 1940s must be my favourite decade. Many may not think of fashion as a key word for this decade, but because of the war and shortage of fabric and other essentials, people had to become creative and make things out of what they had. This lead to a whole new direction for clothes and hairstyles. Here I’ve taken a couple of pictures inspired by the 1940s, and the clothes, hat and purse are from this decade.

#svarthvitt #40tallet #strikk #veske #hatt #1940s #40sstyle #vintagedress #knitt #pincurls #hat #bow #embroideredpurse #curls #vintage #blackandwhite #blogger #rednails #besamelipstick

Endelig er jeg tilbake på skolen igjen og det er tid for nye kunstprosjekter som jeg tenkte å dele med dere. Det første prosjektet i det nye året omhandler en form for selvportrett som forteller en historie om deg eller noe du er interessert i. Som med alle slike oppgaver kan det være ganske utfordrende. Vi fikk beskjed tidlig i prosessen at vi selv kunne bestemme graden av personlighet og åpenhet som vi ønsket å legge inn i arbeidet. Materialet som vi skulle forholde oss til i denne oppgaven var tre med fokus på gjenbruk og gjerne ubehandlede typer tre. I tillegg til dette skulle vi søke inspirasjon fra kunstnere og tradisjoner innen kunsthåndverk. For øyeblikket er vi omtrent halvveis i perioden så jeg tenkte å gi dere en liten oppsummering på hvor langt jeg har kommet og forklare kort hva jeg arbeider med.

Som den personlig delen av mitt prosjekt har jeg valgt å fokusere på min interesse for det å ta vare på ting og nettopp gjenbruk. Hvis dere har lest noen av mine tidligere innlegg vil dere se at dette er noe jeg brenner for. På bildet under har jeg skisset opp min ide. Verket består av et uthult stubbe-liknende trestykke og bøker i miniatyr. Jeg ønsket at bøkene skulle stå som et symbol på hvordan folk kvitter seg med ting uten å se bakom omslaget (se verdien gjenstanden kan ha.) Jeg har planer om å kanskje lage stubben om til et slags skrin eller et skap med hengsler. Denne formen går ofte igjen i både tidligere og mer moderne kunsthåndverk. På skissen under har jeg tegnet inn hyller til bøkene, men jeg er nå litt usikker på om det er løsningen jeg ønsker å gå for.


For at dere skulle få en følelse på størrelsen av disse små bøkene plasserte jeg noen bøker i vanlig størrelse ved siden av. De små bøkene er også laget i tre og senere malt med akrylmaling.


Dette er bøkene jeg har laget foreløpig. Flere er basert på bøker fra min egen bokhylle så kanskje noen kjenner igjen enkelte av disse. Når jeg har kommet litt lengre i prosessen, eventuelt er ferdig kommer jeg nok til å dele resultatet med dere. Hva synes dere om arbeidet så langt?

Ha en fin onsdag!

Short translation: Back to university and art classes! We have already gotten a new project to work on, and this time it’s going to be a self-portrait. Something that tells the world about you. The material we are going to work with is wood, and I’ve decided to make something that reflects my passion for taking care of old things. To make what was once broken and dirty look new again. To show that just because something may seem ugly and useless at first, it can have hidden treasures and stories hidden away inside.

#kunst #prosjekt #bøker #gjenbruk #tre #sløyd #skulptur #photoshop #skisser #uia #books #wood #art #myart #project #small #mini #sculpture #carving #selfportrait #hiddenstories #storybooks #fairytales #cute #handmade

Spisebordet som jeg nå sitter ved har blitt det stedet jeg tilbringer det meste av min tid når jeg arbeider. Enten det er kunstprosjekter, blogg-skriving, bilderedigering eller pensumlesning utgjør langbordet en god arbeidsplass. Da vi flyttet inn i vår nye leilighet fikk vi endelig plass til en ordentlig spisestue som er noe jeg hadde ønsket meg i lengre tid. Ikke noe er så koselig som å samle venner rundt et slikt bord. Etter ønske fra en venninne har jeg satt sammen en bildeserie med skisser og moodboard som til sammen forklarer fremgangsmåten.

Det første steget jeg tok i denne prosessen var å ta meg en tur langs kysten. Målet var å ta noen bilder i tillegg til å se etter stykker av rekved som jeg kunne ta med meg. Jeg hadde kommet frem til at jeg ønsket et rustisk og noe industrielt preg på bordet jeg ønsket å lage. Resultatet av turen ser dere nedenfor.

Neste steg var å lage en liten slagplan der jeg tegnet og målte opp hvilke materialer jeg måtte skaffe og hvordan jeg skulle gå frem. Da jeg var ferdig med å planlegge hvordan jeg skulle bygge bordet dro vi ut for å skaffe materialene og redskapene vi trengte. Planker skaffet jeg på en byggvarekjede og beinbukkene er fra IKEA. Da alle materialene var i hus sagde vi plankene til den ønskelige lengden og grovpusset de (tegning 1). Så satte jeg alt sammen slik dere ser på tegning nummer 2. Til slutt var det bare å plassere platen oppå bukkene. 

Når det kommer til etterbehandlingen av bordet begynte jeg med å lage riper og hakk i overflaten. Dette høres kanskje litt merkelig ut, men jeg ønsket å gi treet et slitt og eldet utseende. Til dette brukte jeg ulike verktøy. Etter jeg hadde gått over platen med fint sandpapir påførte jeg en beis ved navn hvitkalket. Dette utgjorde basen. Deretter malte jeg overflaten med en platina grå beis i to strøk. Da dette hadde tørket påførte jeg en fargeløs matt hardvoks for å beskytte fargen og selve overflaten av bordet.


Her er noen bilder hvor bordet er tatt i bruk.


Siden bordets design gjør det enkelt å ta det fra hverandre har vi også brukt det utendørs hvis vi har hatt mange gjester. Stolene har jeg kjøpt på en bruktbutikk i nærheten. Hva synes dere?

 

Translation: The long table in my living room is probably the most used table in the house. It’s a combined work and dinner table, where I write my blog posts, paint, draw and eat. Since I wanted it to have a very specific, rustic look, I decided to make it myself! Here I show you how I planned the table, got inspiration from the driftwood found by the seaside, and how it finally ended up!

#spisebord #gjørdetselv #rekved #rustikk #gjenbruk #beis #bord #planker #diy #dinnertable #worktable #wood #table #stain #interior #home #design #secondhand #diningarea

Et problem som ofte går igjen når det gjelder glutenfri bakst er at det er en stor fare for at resultatet kan bli litt tørt, men dette er nærmest umulig med oppskriften jeg skal dele med dere her. Sitron og valmuekake er både saftig og smakfull. Håper noen av dere for muligheten til å lage den!

Ingredienser:
200 gr usaltet smør + litt til å smøre formen
3 ¼ dl mel + litt til formen
2 ¼ dl sukker
3 egg
1 ts bakepulver
¼ ts salt
4 ss valmuefrø
2 ss revet sitronskall
¼ dl fløte
85 gr riacottaost

Sukkerlake:
Saften fra 1 sitron
1 dl vann
½ dl sukker

Skru opp ovnen til 175 grader. Visp sammen smør og sukker til det er hvitt og porøst. Fortsett å røre i blandingen og ha i ett egg av gangen. Finn frem en egen bolle hvor du kombinerer salt, mel og bakepulver. Tilsett denne blandingen litt og litt i blandingen med eggene. Vend forsiktig til alt er godt blandet. Vend så inn litt revet sitronskall og valmuefrøene.

Ha i ricotta ost og fløte, vend blandingen et par ganger til.

Finn frem en avlang brødform. Smør et tynt lag med smør i hele formen og strø så over litt mel. Ha den ferdige blandingen i formen. Stek kaken i ca 45 minutter, dette kan variere litt for hver type ovn. Mens baksten er i ovnen lager man en tynn sukkerlake som skal helles over den ferdige kaken. Jeg fordoblet oppskriften her slik at jeg kunne lage noen i muffinsform også.


Kok opp vann og tilsett sukker og saft fra sitron i en liten kjele. La det koke på middels varme til sukkeret er smeltet. Blandingen kan helles over kaken med det samme den kommer ut av ovnen. La baksten kjøles helt ned før du begynner å skjære den.

Håper det smaker!! Oppskrift jeg har brukt er inspirert av denne: http://www.mytaste.se/click/index/2301607/?site=ankanplankan.wordpress.com

 Short Translation: Lemon cake with poppy seeds! This delicious cake with it’s sweet taste and fresh hint of lemon is perfect for any occasion. It can be made in a bread pan or as muffins should you prefer that.

#sitronogvalmuekake #sitron #valmuefrø #glutenfri #saftigkake #muffins #sweetandsour #kake #kitchenaid #vintage #roseblader #ikeaglass #baking #comfortfood #cake #homemade #nam

 

Maleriet jeg skal vise dere i dag er malt for et par år siden og var en oppgave jeg gjennomførte i forbindelse med min utdanning på HIOA. Jeg ønsket å arbeide med et prosjekt som kunne utvikle og tydeliggjøre perspektivet på hvordan ting forandrer seg. Hvordan gjenstander i det ene øyeblikket opptar all vår oppmerksomhet, men i neste må vike plass for noe nytt. Denne problemstillingen er jo spesielt interessant nå etter juletiden. Er det sånn at vi egentlig glemmer det som virkelig betyr noe fordi vi til en hver tid er for opptatt med å sjekke sosiale medier for eksempel? Slike tanker dannet bakteppe for prosessen mot det ferdige maleriet. Begrepet memento mori (“husk din dødelighet” ) er fastsatt i menneskenes sinn som en evig påminnelse om at vi alle skal dø. Døden er til syvende og sist den eneste sannhet og virkelighet. Begrepet blir oftest brukt i tilknytning til en kunstretning som spesielt var utbredt på 1600-tallet.

Tradisjoner som den mexicanske festivalen “De dødes dag” som kan sammenliknes med vår egen allehelgensdag viser til at vi tidligere hadde et helt annet forhold til døden. Interessen og diskusjonen om hva som egentlig venter oss, står uansett like levende i dag. Overskriften for oppgaven som vi skulle arbeide med var “Må ha!”. Mine tanker gikk direkte til forbruk og materialisme som begge er dominerende trekk med vår egen tid. I kontrast til tradisjonelle memento mori malerier har jeg valgt å tilføre moderne gjenstander som de fleste i dag har et forhold til. Ting som vi kanskje tar for gitt, men er helt avhengig av. Hvordan hadde vi klart oss uten strøm, mobil, ørepropper og den obligatoriske pappkoppen med kaffe? Jeg håper at de som ser dette maleriet kanskje stopper opp litt i sin travelhet og tenker etter hva de faktisk verdsetter i sine liv, før de løper videre.


Jeg har også arbeidet med elementer som går igjen i tradisjonelle memento mori malerier, hvor hver gjenstand er en metafor for liv og død. Ting som ofte går igjen er blant annet timeglass, friske blomster, stearinlys og hodeskaller. Egentlig kan man skrive en hel stil om dette emne og maleriet (som jeg jo også har gjort), men jeg håper at dette i det minste gir en liten innledning.


Hva synes dere om maleriet? Fikk dere noen tanker rundt temaet?

 

Translation: Here is a post where I show a painting I created a few years ago. It’s a reminder to life to the fullest, yet still be mindful of your own mortality (memento mori). What do you guys think?

#mementomori #maleri #akrylpålerret #blomster #akryl #maling #starbucks #hodeskalle #mobil #roser #lysestake #candle #painting #art #paint #contemporaryart #myart #fineart #color #creative #artist #artwork #acrylic #canvas #details #lightbulb #flowers #samsung

Fine frisyrer som er enkle å få til er gull verdt. Spesielt om man gjerne vil se fin ut, men ligger et par dager etter skjemaet med hårvasken. Her har jeg samlet sammen et par frisyrer som jeg nok kommer til å benytte meg av mye i det nye året, selvsagt med egenkomponerte navn. Lykke til!

 
60-talls sweetheart


Rapunsel


Gullhår


Bohem oppsats


40-talls twist


Påfuglhale


Kryss og tvers

Hva er deres favorittfrisyre?

 

Short translation: These are my new go to hairstyles for 2016. What do you guys think?

#håroppsats #hår #inspirasjon #spenner #frisyre #krøller #fletter #halfupdo #shorthair #braids #flowers #curls #locks #frisyrerfornyttår #2016 #pincurls

Etter ønske fra en leser kommer det her et innlegg om festsminke. En ikke altfor vanskelig fremgangsmåte for å få øynene til å stråle. Selv om fjorårets festligheter er over kommer det nok flere anledninger til å pynte seg også i år. Lykke til!

For min vanlige retrolook se her: http://kajakulbraaten.blogg.no/1448925735_min_sminkestil_ikke_f.html


Det du trenger for å gjenskape denne looken er tre øyenskygger. En lys grå, en gråtone med glitter samt en mørk brun/grå. Denne gangen ligger fokuset på øynene, derfor har jeg valgt å påføre sminkens base på forhånd. For å oppnå den skarpe kanten på øyenskyggen kan man bruke vanlig gjennomsiktig teip. Dus ut overgangene mellom de ulike fargene godt for best resultat.


Bruk gjerne en mørk kajalblyant ved kanten av vippene for å intensivere sminken.


Siden jeg ønsket at hovedfokuset skulle ligge på øyensminken valgte jeg en dempet, men varm farge til leppene.


Her fyller jeg inn brynene mine som vanlig.


Her er det ferdige resultatet! Hva synes dere? Har dere noen anledninger frem i tid hvor denne stilen kunne passe?

 

Short translation: Dark and beautiful makeup tutorial. This is how I do my makeup for parties, social events, etc. What do you guys think? 

#sminke #sminkelook #mørk #fest #glitter #kajal #matt #skjønnhet #sminketips #beautiful #makeuptutorial #eyeshadow #glamourous #prom #tutorial #inspiration #blog

Når jeg skriver dette er det allerede blitt ett nytt år! Med ett nytt år vil det komme nye utfordringer, men jeg håper at det nye året også kan bringe mye fint. Som vanlig feiret vi dagen med glitter, høye glass, hvit duk og fyrverkeri. Akkurat sånn som en feiring av et nytt år bør være. Så før vi går inn i 2016 for alvor vil jeg dele en bildeserie tatt i løpet av denne dagen.

Den siste sminkelooken fra det gamle året var litt mørkere enn hva jeg vanligvis går for.

Glitter helt ned til strømpene!

Håper dere alle hadde en fin feiring og at det nye året bringer mye bra for oss alle! Gjorde dere noe koselig på nyttårsaften?

Short translation: 2016 is finally here, but before we really get into the new year I would like to share these photos from my New Year celebration! As per usual, New Year’s Eve was celebrated with good food, glitter and lots of firework coloring the night sky! how was your New Year’s Eve, and have you set a goal for 2016?

 

#sminkelook #nyttår #2015 #2016 #fyrverkeri #glitter #krystall #sølv #paljetter #antrekk #tradisjon #krøller #holidays #pinupmakeup #pincurls #celebration #welcome2016 ##newyearseve #family