Det å sette sammen en vintage- garderobe kan være kanskje krevende og utfordrende. I blant føler jeg at jeg har en god samling, men at den består av mange enkeltdeler som ikke passer så godt sammen. Når inspirasjonen er som lavest pleier jeg å sette av en kveld eller en ettermiddag til å planlegge nye antrekk og få en liten oversikt over det jeg faktisk har.

Jeg har en egen liten bok der jeg lager små skisser av kombinasjoner av plagg og en liten oversikt som forteller meg om jeg har delt antrekket på bloggen eller ikke.  Det jeg har på meg i dette innlegget er et resultat av slik planlegging. De fleste tilbehørene og plaggene her har jeg delt med dere før, men kombinasjonen er ny. Dette får det også til å føles som et helt nytt antrekk. Denne tankemåten vil selvsagt også fungere godt for dere med en mer moderne garderobe.

På min blogg handler det jo ikke alltid om det nyeste og flotteste slik som hos mange andre bloggere. Når man har en interesse for vintage og fortiden er det jo egentlig det helt motsatte som opptar en. Mange som er samlere av vintage liker å hente inspirasjon fra fortidens måte å ta vare på tingene sine. Før i tiden hadde man av naturlige grunner ikke så mye som vi har i dag. Derfor måtte de være enda flinkere til å lappe og sy for at klærnes holdbarhet skulle øke. Man måtte også være ekstra kreativ når man satte samme sine antrekk. Dette er et tankemønster som jeg synes mange kunne ha trengt også i vår egen tid med snakk om gjenbruk og bærekraftige valg.

For den oppmerksomme leser vil klærne jeg har på meg her virke kjente. Det er jo fordi jeg har delt bilder av disse før som sagt. Jakken er en del av en drakt som jeg først hadde på i dette innlegget: Bruktmarked, gamle biler og solskinn. Skjørtet kjøpte jeg i en bruktbutikk for 90 kroner og ble brukt på en: Søndagstur med høstfarger. Så før dere klager over at dere ikke har noe å ha på dere, ta en ny titt og bruk kreativiteten deres til å finne nye kombinasjoner i garderoben. Vent gjerne også med å kjøpe noe nytt av samme grunn.

-Hva synes dere om antrekket?

-Har dere koselige planer for helgen?

 

Short translation: My blog is quite different from a lot of other blogs. For me it’s not about the latest and greatest. It will probably be the other way around. In this blog post I’m sharing a new outfit with you guys, but it’s not new at all. It’s a combination of items I already own just put together in a different way. So before you go out shopping I hope you feel inspired to take a look in your own wardrobe. You might get surprised of all the options and combinations you already have at hand.

#vintage #gjenbruk #bærekraftig #godtformiljøet #secondhand #retro #pinup #stil #blå #drakt #rød #rødelepper #ootd #blogger #smil #vintageblogger #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #smile #style #truevintage #truevintageootd #friends_of_faces_and_style #vintagestyle #vintagegirl #blackandwhite #blogg #vintagehår #vintagegirl #vintagesminke

Lys er noe jeg virkelig har blitt oppmerksom på etter jeg begynte å blogge. Det er kanskje mer riktig å si mangelen på lys. For oss som bor helt her oppe på den nordlige halvkule er dagslys virkelig noe vi ikke akkurat har for mye av. Jeg tenker spesielt på de kaldere årstidene. Selv om jeg har investert i et godt kamera er det ofte vanskelig å ta gode bilder enten det er av ting jeg baker eller mine antrekk. Lysforholdene har så mye å si for om en bildeserie er “verdig” nok til at jeg legger den ut på bloggen.

Så for dette innlegget fikk jeg ideen om å bruke vintermørket til min fordel og samtidig eksperimentere litt med kamera og ulike innstillinger. Her om dagen fikk jeg ideen om å kombinere lyslenken jeg brukte i et av mine kunstprosjekter (Ljansviadukten) og en gjennomsiktig paraply jeg nesten aldri bruker. Jeg viklet ganske enkelt slyngen fra ytterkanten på paraplyen og inn mot midten. Lysslyngen går på batteri, så batteripakken puttet jeg ganske enkelt i lommen på kåpen min. Før vi tok disse bildene ventet jeg faktisk på at det skulle bli mørkt. Helt omvendt fra det jeg pleier å gjøre hvor jeg løper rundt med kamera for å rekke å ta alle bildene jeg trenger til et innlegg før kvelden kommer! Bildene i denne posten er bare et lite utvalg av de som ble tatt. Jeg valgte selvsagt ut de beste for dere.

– Hva synes dere om bildene?

– Noen som fikk lyst til å prøve dette selv?

– Noen andre som er lei av vintermørket og klare for våren?

 

Short translation: As a blogger I have really come to understand the importance of daylight, which is something we most definitely don’t have an abundance of here in Norway. Instead of complaining about the darkness I thought that I could use it to my own advantage. Here is the result!

#vintage #secondhand #retro #pinup #stil #rødelepper #ootd #blogger #smil #vintageblogger #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #smile #style #truevintage #truevintageootd #friends_of_faces_and_style #vintagestyle #vintagegirl #blackandwhite #blogg #vintagehår #vintagegirl #vintagesminke

Hotteok 호떡 er koreanske søte pannekaker med fyll bestående av sukker og nøtter. Dette er en svært populær snack som kan kjøpes på gatene i Korea. Pannekakene bør helst serveres varme og nystekte, men kan også varmes opp igjen ved en senere anledning. Hva man velger å ha som fyll er helt åpent selvsagt. Tradisjonelt har man gjerne en kombinasjon av sukker, honning, nøtter eller sesamfrø. Det finnes også varianter uten sukker, men med nudler, saus og kjøtt. Denne gangen legger jeg ut en oppskrift hvor fyllet består av brunt sukker og kanel. Dette er en sikker vinner! Håper det smaker!

Short translation: Hotteok is a type of filled pancake. This is a very popular street food in Korea.

#dessert #korea #koreanskepannekaker #pannekaker #sukker #sirup #fyll #nøtter #godt #nam #kos #deig #glutenfritt #søndag #søndagskos #stekt #varmdessert #koreanpancakes #pancakes


Kilde

Her er et kunstprosjekt som jeg rett og slett har glemt å dele med dere. Dette var et av de siste arbeidene før eksamen så av naturlige grunner var det mye å gjøre i tiden etter dette prosjektet var ferdig. I forhold til denne oppgaven sto vi helt frie til å velge hva vi ønsket å arbeide med. Vi hadde litt over en uke på oss for å fullføre prosjektet. Siden vi ikke hadde fast undervisning for denne uken benyttet jeg anledningen til å ta meg en tur opp til Oslo for å besøke familien. Dette ga meg også nye arenaer for arbeidet. Faget denne oppgaven var knyttet til er kalt stedsrelatert kunst. Som navnet tilsier handler det om å skape arbeider som på en eller annen måte er knyttet til et spesifikt sted. Materialet, formen eller liknende skal skape en forbindelse mellom stedet og kan også være det meningsskapende ved verket. Dette innebærer at arbeidet helt kan miste mening eller tilegne seg et nytt budskap hvis verket blir flyttet fra det tiltenkte stedet. Prosjektet jeg skal vise dere her har en sterk relasjon til stedet og de historiske hendelsene som har utspilt seg her. Jeg forholdt meg til et område i nærheten av der jeg vokste opp sør for Oslo. I denne dalen sto det for mange år siden en stor og kjent jernbanebro. Dette byggverket ble designet av svensk-norske Axel Petersson som da var ingeniør og sjef for statsbanens brokontor. Broen ble bygget over en periode på ca. 4 år, og ble åpnet i 1879. Den var laget av jern, buet svakt og hvilte på 6 støpejern pilarer. Det sies at dette berømte landemerke skal ha vært 36 meter på sitt høyeste og hadde en total lengde på 236 meter. Bro-konstruksjonen skal ha veid over 600 tonn.

Da broen sto ferdig tiltrakk den seg nysgjerrige sjeler fra alle samfunnslag. Den ble til og med besøkt av den tidligere amerikanske presidenten og borgerkrigsgeneralen Ulysses S. Grant (1822-1885). Det ble også satt opp et dampskip som transporterte passasjerer fra hovedstaden og til broen. «Tour – Retour 80 Øre. » Lokomotivet som kjørte over broen ble også drevet frem av damp og det er sagt at kombinasjonen av den høye broen og hvordan vinden blåste gjennom dalen resulterte i at konstruksjonen svaiet ganske kraftig. Broen skal ikke ha vært så veldig bred så togpassasjerene kunne fint titte ned på åkeren langt der nede i dalen. Hvis man tenker seg dette kombinert med bevegeligheten i broen ble det nok litt av en opplevelse. På grunn av behovet for en dobbeltsporet jernbanelinje og moderniseringen av nye lokomotiver ble man til slutt nødt til å flytte sporet. Jernbanebroen som en gang ble beundret av så mange sto nå alene og forlatt. Broen hadde da satt sitt preg på landskapet i over 50 år. I august 1929 la de rundt 76 kg dynamitt på midten av broen. Bare familiene som bodde nærmest konstruksjonen ble informert om det som skulle skje. Eksplosjonen viste seg å være kraftigere enn forventet og mange av menneskene i de omkringliggende områdene opplevde ødelagte ruter, dører som ble slått inn og møbler som ble kastet rundt i rommet. Restene etter broen ble kjøpt av Christiania Spigerverk som skulle bruke metallet til å lage spiker.  Under denne prosessen oppdaget de at metallet var for myk og av så dårlig kvalitet at det ikke ville bli særlig gode spiker av det. Rart å tenke på at materialet kunne holde et helt tog oppe, men ikke kunne gjøres om til spiker. I dag er det ikke så mange spor etter denne store og fine broen, men lokalbefolkningen er for det meste klar over historien knyttet til dette stedet. Broens sørlige brokar er ganske godt bevart og mange anser det som et godt utsiktspunkt over dalen.

For å skape en forbindelse til stedet tok jeg inspirasjon fra historien og jernbanebroen. Jeg brukte planker, spraymaling og lyslenker for å gjenskape togskinnene som en gang omformet det ellers fredfulle landskapet. På bildene i denne posten ser dere resultatet av prosessen.

 • Hva synes dere om arbeidet?
   
 • Hvilket bilde er deres favoritt?
   

Translation: In this blog post I’ll be sharing an art project that I finished quite a while ago. We could choose what we wanted to focus on, but the end result had to be connected to the site what we had chosen for ourselves. The subject for this project was called siterelated art.

I chose to focus on a site where there ones stood a grand and famous railway bridge. This structure was designed by the Swedish-Norwegian structural engineer and inventor Axel Petersson. The bridge was built over a period of approximately 4 years and was opened in 1879; it was made from iron, had a slight curve and rested on 6 cast iron pillars. When the construction of the bridge was finished it attracted people from all walks of life. It was even visited by the former US president and Civil War General Ulysses S. Grant (1822-85). Because of the need for a double-track railway and the modernisation of new locomotives they eventually moved the tracks elsewhere and the bridge that once was famous was made redundant.  By this time the bridge had left its mark on the landscape for over 50 years. In August 1929 they placed around 76 kg of dynamite in the middle of the bridge. Only the families living closest to the structure was informed of the event that was about to happen. The explosion turned out to be more powerful than expected and many of the people in the surrounding areas experienced the smashing of windows, doors being knocked in and furniture thrown around the room. The leftover material was bought by Christiania Spigerverk a factory that still produces nails. During this process they discovered that the metal was too soft and of such a poor quality that it wouldn’t make for good nails.

There is not much left to indicate that there was a railway bridge here, but most of the locals are aware of the history connected to this place. My task was to take inspiration from the history of the site and create something that in a way belonged to this specific area.

 

#minkunst #kunstprosjekt #liadalen #ljan #oslo #stedsrelatert #stedsspesifikt #kunstoghåndverk #uia #ljansviadukten #jernbane #tog #lokomotiv #togskinner #bro #historie #lyslenke #batteri #foto #planker #siterelatedart #railwaybridge #history #myart #art #project #norway #blogger

Jeg pleier sjelden å lage meg faste nyttårsforsetter for det nye året, men som månedene går sette jeg meg små mål som jeg forsøker å oppfylle. Et av disse målene var å reorganisere og rydde litt på kjøkkenet. Kjøkkenet er et av mine favorittrom i leiligheten. Dette er et rom jeg tilbringer mye tid i enten jeg arbeider med bloggen, lager mat eller baker. Ved å reorganisere håper jeg å kunne gjøre det lettere å finne ting og holde det ryddig i hverdagen. En av mine løsninger til å begynne med var å sette opp noen nye hyller av samme type som den jeg allerede har. For så å fylle hyllene med klassiske glassbeholdere for oppbevaring av ingredienser og andre fine ting. I tillegg til dette planla jeg å rydde i både skuffer og skap.

Jeg startet med å sette opp hyllene på den ene veggen. Jeg kjøpte en smalere variant enn den jeg har satt opp over vasken da jeg visste at jeg ikke kom til å oppbevare større ting på disse hyllene. Jeg fant så frem alle ingrediensene fra skapene som sukker, mel, gjær osv. Jeg forsøkte å få en oversikt over hva jeg hadde mest av. Planen var å fylle glassene og sette de på den nederste hylle slik at jeg lett kunne få tak i dem. På grunn av hyllenes lengde måtte jeg begrense antall glass til 11.

På den øverste hyllen ønsket jeg å flytte noen fylte glass som jeg allerede hadde på den andre hyllen for å frigjøre litt plass der og få det til å se ryddigere ut.  De retro-inspirerte milkshake glassene som dere ser helt til venstre på bildet nedenfor var en julegave som også trengte et sted de kunne stå.

Det er ikke alltid man trenger å gjøre ekstremt store forandringer for å gi en følelse av fornyelse. Blant de mindre inngrepene jeg gjorde var å endre måten jeg hadde plassert kjøkkenbordet på slik at det pekte ut i rommet fremfor å stå helt inntil veggen. Andre mindre ting var innkjøp av en blomst og et duftlys som også ga rommet en ny følelse. Jeg ble svært fornøyd med resultatet av min lille kjøkken-makeover. Nå som vi går inn i et nytt år er det deilig med litt fornyelse selv med små grep.

 • Hva synes dere om kjøkkenet?
   
 • Har dere noen spennende nyttårsforsetter eller mål for 2017?
   
 • Er det noen innlegg dere ønsker å se her i det nye året?
   

 

Short translation: I rarely get into the whole “new year, new you – thing”, but during the year I like to make small goals each month that I try to work towards. This month I wanted to give my kitchen a small makeover in order to make it easier to keep the room free of clutter on an everyday basis. The changes were rather small, but the kitchen now feels totally different! What do you guys think?

#vårrengjøring #retro #glass #oppbevaring #ingredienser #kjøkken #vintage #gjenbruk #reorganisering #mål #rydde #førogetter #vintageblogger #respatexbord #hyller #2017 #positiv #inspirasjon #deenklesteting #rent #dekor #interiør #springcleaning #spring #newyear #homedecor #declutter #housework


Her er noen bilder av den norskproduserte drakten jeg kom over på min siste vintageshopping-runde. Jeg lovet jo å vise hvordan plaggene så ut på så snart jeg fikk gitt de litt kjærlighet i form av nål og tråd. Det er ikke ofte jeg kommer over vintage plagg som sitter som et skudd, så denne måtte jeg definitiv dele med dere. Det var ikke mye informasjon jeg klarte å finne ut om klesmerket som har designet drakten. Plagget skal ha blitt laget av Tomren fabrikker som var mest kjent for pene og solide kåper. Enkelte av disse modellene hadde den stilige muligheten at de kunne vendes og brukes både ut og inn. Konfeksjonsfabrikken lå i Tomrefjord nedenfor Molde og ble startet av Olav Tomren i 1926. Fabrikken skal visst ha hatt rundt 200 ansatte og solgte plagg både til innland og utland. I starten lå fokuset på design og produksjon av herreklær, men på 50-tallet begynte de også med klær til kvinner. På grunn av konkurranse fra utlandet ble fabrikken tvunget til å avslutte produksjonen en gang på 1970-tallet.


Dermed kan drakten plasseres et sted mellom 50- og 70-tallet. Fremdeles er plaggene i god stand og viser svært liten grad av slitasje. Denne drakten vil nok bli mye brukt fremover.

 • Hva synes dere om drakten?
   
 • Er det noen innlegg dere ønsker å se her i det nye året?
   

Short translation: This suit is one of the garments I picked up during my last vintage shopping trip to Oslo. It was made by the Norwegian clothing label Tomren fabrikker that produced well-made and high quality clothing from 1926 well into the 70s. This brand started by producing clothes for men, but by the 1950s they would include collections for woman in their stock.  By the 1970s they could no longer compete with international brands and they were sadly forced to end all production of clothing. By the information I have been able to gather it seems like my suit was made between 1950 and 1970. What do you guys think?

#julenisse #jul #vintage #secondhand #vintageshopping #shopping #retro #pinup #stil #rødelepper #ootd #blogger #vintageblogger #pincurls #brunette #drakt #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #smile #style #uffunderground #arkaden #truevintage #truevintageootd #friends_of_faces_and_style #vintagestyle #vintagegirl #blackandwhite #suit #hats #uffunderground

I fjor hadde jeg store ambisjoner omkring pepperkakebakingen, nærmere bestemt designet av pepperkakehuset. I pausene under eksamensukene brukte jeg mye tid på å finne inspirasjon og lagre fine bilder på pinterest. Fra planer om å lage et stort hus gikk jeg raskt over til ideen om å lage en liten landsby i stedet. Dette ga meg muligheten til å lage trær og andre former for “tilbehør” som tilførte litt ekstra til utstillingen. I denne blogg-posten skal jeg dele bilder av det ferdige resultatet og en film som viser de forskjellige stegene i prosessen. Håper dere får like mye glede ut av dette innlegget som jeg fikk under forberedelsene. Legg gjerne igjen en kommentar om hva dere synes om min lille pepperkakelandsby eller hvis dere har andre spørsmål. Jeg håper denne lille videoen blir en fin avslutning på juletiden <3
 

Mitt siste innlegg: Alt om desember og julen

Short translation:Gingerbread village 2016

#pepperkake #pepperkakehus #pepperkakeby #pepperkakelandsby #diy #jul #advent #melis #ledlys #telys #bomull #snø #mandel #julepynt #stemning #pepperkaketrær #nonstop #polkagris #kringler #gelatin #christmas #gingerbreadhouse #gingerbread #utstilling #display #dekorasjon #pynt


Snømannkjolen
De første ukene av min desember i 2016 var preget av stress og innspurt til eksamen, men så snart denne var i boks var jeg superklar for ferie og feiring. De fire første bildene i denne posten var blant de tidligste julerelaterte postene jeg la ut. Klikk gjerne på linken nedenfor bildene hvis dere ikke fikk med dere disse.


Pakk inn fine gaver til jul <3


Mitt favorittantrekk for desember!


Glitrende sminke til julesesongen!


Pepperkakebordkort diy
Bordkortene ble en stor suksess for både store og små. Jeg laget nok eksemplarer slik at jeg kunne bruke de både på julaften og andre dag jul. Dette var en morsom idé som jeg nok kommer til å gjenskape ved andre anledninger.


Juleantrekket i år var ganske enkelt da vi ikke hadde så mange gjester. Kjolen ble kjøpt inn i Italia for mange år siden, men siden den er ganske tøyelig passer den fremdeles. Denne kjolen har jeg gitt navnet Marilyn fordi den minner meg om en kjole Marilyn Monroe hadde på seg i filmen Niagara fra 1953. Til frisyren brukte jeg samme metode som jeg pleier, men jeg børstet krøllene ganske kraftig under for å få denne stilen. Fremgangsmåten har jeg skrevet en blogg post på tidligere: Pin curls.


Juletreet pyntet vi akkurat slik som vi pleier. Slike tradisjoner er jo det som er det fineste ved denne høytiden. På vårt tre henger det alt mulig rart, men alle dekorasjonene og kulene har på en måte sin egen historie. For eksempel har flere av disse gått i arv, mens andre har vært gaver fra venner og kjente.


De to siste bildene for denne gang viser antrekket på andre juledag. Dette er en kjole som min mormor og hennes søster svingte seg rundt i på dansegulvet en gang på 50-tallet. Kjolen passer meg perfekt og det er morsomt å se gjenkjennelsesgleden hver gang jeg har den på. Både øredobbene og hanskene var julegaver som nok kommer til å bli mye brukt.

Dette var en liten oppsummering av min desember. Jeg tok meg en ganske lang ferie fra bloggen, men siden jeg nå har blogget sammenhengende i over ett år føltes det litt merkelig. Uansett er jeg tilbake nå! Som alltid er det bare å legge igjen en kommentar hvis dere ønsker spesifikke innlegg eller har noe koselig å fortelle fra deres egen ferie.

Håper dere alle har hatt en fin jul- og nyttårsfeiring!


Short translation: In this blog post I’ll be sharing some pictures and outfits from December 2016. I took a short leave from the blog, but now I’m back with renewed energy and creativity.  

#vintage #vinter #jul #vinterlook #desember #juletre #retro #rødelepper #snømann #glitter #julekuler #hansker #pepperkake #blogger #vintageblogger #pincurls #style #loveit #vintagestyle #pinup #secondhand #krøller #ootd #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup