Her kommer et innlegg fylt med solskinn, veteranbiler og gamle gjenstander. Forrige helg var det nemlig duket for vårmarkedet på Ekebergsletta. Siden jeg oppholder meg i Oslo nå under skrivingen av eksamen kunne jeg være med. Jeg og mamma tok turen opp til markedet. Vi parkerte et stykke unna for å unngå kø og parkeringsmangel. Turen gikk gjennom litt av skogen på Ekeberg. Det var her disse fine bildene fulle av hvitveis ble tatt. Vi vandret også igjennom området til gården på Ekeberg. Den fungerer i dag både som rideskole og husdyrpark med flotte grønne arealer.

Det var her vi møtte denne lille karen. Har dere sett noe så søtt?

Ekebergmarkedet har virkelig mye rart å by på. Her kan man kjøpe og se på alt fra gamle biler, bildeler, verktøy til porselen og antikke møbler. Hvis jeg hadde eid min egen leilighet tror jeg at flere ting hadde fått bli med hjem. Jeg har lenge vært på utkikk etter et sølvfarget brett med ordentlig håndtak. Jeg tenkte først og fremst at et slikt brett ville være mer stabilt, men synes selvsagt også at det ser stilig ut. Dette er noe jeg har tittet etter i flere antikk- og bruktbutikker, men siden jeg er så kresen hadde jeg til nå ikke funnet den perfekte varianten ennå.

Tror dere ikke jeg var så heldig å finne dette fatet her på Ekeberg da. Til og med til bare 100 kr. Damen vi kjøpte det av var også super hyggelig. Det viste seg at hun hadde en mor som driver en av bruktbutikkene i Markveien på Grünerløkka. Der har jeg helt sikkert vært før.

For anledningen var jeg også iført en av mine nye kjoler fra UFF Vintage Heaven.

I løpet av tiden på markedet var det flere som kom bort til meg for å komplementerte min stil. Jeg ble til og med stoppet av en som tilhører NVK (Norsk veteranvogn klubb). Det er disse som blant annet arrangerer selve markedet.  Vi hadde en koselig prat og han tok noen bilder av meg. Kanskje kommer jeg også i magasinet deres. Så følg med!

#vintage #retro #secondhand #marked #ekeberg #nvk #norskveteranvognklubb #40tallet #50tallet #gjenbruk #antikk #brunette #krøller #stil #biler #veteranbiler #kjole #antrekk #norge #oslo #vår #sol #helg

Short translation: Last weekend my mom and I went to an outside antique marked here in Oslo. We spotted lots of beautiful items and cars. If I had my own apartment I might have bought more than we did. On this occasion I got to wear my new vintage dress. What do you guys think of my new outfit?

Nå er det en stund siden jeg har vært aktiv her på bloggen. Dette kjennes egentlig litt trist, men som dere sikkert forstår må man noen ganger skifte litt på prioriteringene sine. Som en avslutning på første året av masteren har vi to ganske intensive eksamener vi skal igjennom. Bildene dere ser i dette innlegget er resultatet av den første eksamenen som jeg nettopp har fullført. Jeg er allerede nå godt inn i neste eksamensperiode. Hei hvor det går!

Til en av semesterets avsluttende eksamener har jeg arbeidet med foto. Det vil bli for omfattende å gå inn på den teoretiske biten her, så jeg velger heller å fokusere på det kunstneriske resultatet. Kort fortalt har jeg arbeidet med min samling av eldre gjenstander. Jeg har sett litt på hvordan vi bruker foto til å iscenesette oss selv eller den vi ønsker å være. I tillegg til dette har jeg arbeidet med den kontrasten som finnes i mitt liv. Mellom min interesse for alt gammelt og det faktumet at jeg faktisk lever i 2018. Resultatet ble en bildeserie bestående av 160 bilder festet rett på veggen. Bildene fungerer som selvportretter hvor jeg selv står omgitt av mine ting. Alt er sortert i farger. På 12 av de i alt 160 bildene er det redigert inn et element som ikke passer helt inn. Dette er et moderne objekt som jeg bruker, men som likevel virker malplassert i min egentlige stil. Tittelen ble derfor “Finn 12 feil”. For at dere skal kunne se litt nærmere på bildene har jeg lagt ved en representant for hver fargen. Helt nederst i innlegget er det en liten tullete film som viser noe av prosessen som ligger bak prosjektet.

Hvilket bilde er deres favoritt?

Hver gjenstand på bildene har sin egen historie. Flere har jeg arvet fra avdøde familiemedlemmer, mens andre har jeg fått av venner. Jeg håper å kunne bruke mitt master prosjekt til å blant annet fordype meg i disse historiene.

Følg gjerne med på mine små eventyr! 

Youtube: KajaKulbraaten

Instagram: @kajakulbraaten

Pinterest: kajakulbraaten
 

Short translation: In this blog post I’m sharing the result of the first of two exams I have to pass before the summer holiday. In this project I was trying the use items from my collection of old object in a creative way. I also touched on the conflict I often face in my everyday life: The fact that I have this passion for the past, but that I still live in a modern world. In 12 of the 160 photos I’ve edited in a modern object. Because of this I’ve chosen to call this work “Finn 12 feil” which translates into something along the line of “Spot 12 flaws”.

Which photo is your favourite?

#50tallet #60tallet #ting #objekter #eiendeler #gjenbruk #kjole #antrekk #retro #perler #norge #stil #vintage #secondhand #krøller #rødelepper #vintagestyle #pinup #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #pincurls #style #truevintage #objects #materiellkultur