Disse bildene har jeg tatt i et forlatt hjem i nabobygget til der vi har vår undervisning. Huset skal snart rives så jeg benyttet meg av muligheten til å ta noen bilder før all historien som sitter i veggene forsvinner. Det er virkelig noe helt spesielt med sånne forlatte steder. Det har på et vis sin egen sjarm. Det sies at det eneste som er permanent i verden er det at ting hele tiden vil forandre seg.

Under støvet, rotet og sprekkene ligger historier om folk som har levd, drømt eller arbeidet her. Hvis man ser ting gjennom slike briller blir steder og omgivelser forandret. Det hadde vært så spennende å kunne få vite mer om de som en gang har bodd her. Hva som eventuelt skjedde med dem og hvorfor denne store leiligheten ble stående uten beboere.

Som dere kanskje kan se på bildene må dette ha vært et ganske stilig hjem. Leiligheten har mange forskjellige rom og går over to plan hvor det øverste er loftsetasjen. Selv om jeg først og fremst blir fascinert av slike steder vekker det også en trist følelse. Huset står igjen som et slags tomt skall av noe som engang var.

  • Hva synes dere om bildene?
  • Har dere vært på et likende sted noen gang?

Short translation: I’ve always had a fascination for old places, especially places that have been abandoned. It’s kind of magical to see how nature just breaks everything apart eventually. Here are some pictures I’ve taken at places that have been left alone for quite some time. To me, these places have a unique charm. What do you guys think?

Hei! Håper dere har en fin helg så langt. Regner det like mye hos dere som det gjør her i Kristiansand? Her kommer i alle fall bilder fra en litt mindre regnfull dag som jeg hadde forrige helg. På søndag begynte jeg dagen med en stor kopp kaffe og en omelett. Så bar det avgårde til dagens første stoppested som var plantesenteret Hageland. Nå som vi for alvor må ta farvel med sommeren fant jeg ut at jeg hadde lyst til å bytte ut noen av sommerblomstene på terrassen med litt fargerik lyng. Ta gjerne en titt på den korte film-snutten jeg har satt sammen for en oppsummering av dagen.

Gikk forferdelig lyst til å ta med meg denne hjem!

En annen grunn til at jeg ønsket å oppsøke Hageland er at de har et fint lite utvalg av produkter fra Askim frukt og bærpresseri. Overraskende nok hadde de også min favorittsaft med smak av jordbær og rabarbra. Denne må dere virkelig prøve!

På vegen hjem tok vi en tur innom den nokså nyåpnede kafeen ved Lundsbroa kalt Rådhuskafeen.

Kafeen har en utrolig stilig atmosfære og interiørdesign. Selv toalettene er fine med detaljer i kobber og tapet med blant annet gamle bilder og skisser av bygget.

Dagens antrekk ble en stor favoritt. Denne kjolen kjøpte jeg i Stockholm i sommer på vintagebutikken Old touch. Som tilbehør valgte jeg å fokusere på fargen rød for å kunne ta opp de røde detaljene i kjolen. Hva synes dere om slik matching?

Følg gjerne med på mine små eventyr! 

Youtube: KajaKulbraaten

Instagram: @kajakulbraaten

Pinterest: kajakulbraaten

 

Short translation: Sharing a short movie and some photos from last Sunday!

#antrekk #retro #norge #stil #vintage #gjenbruk #secondhand #krøller #rødelepper #rødleppestift #meg #hageland #youtube #rådhuscafeen #kristiansand #macrone #kaffe #lyng #søndag #kjole #askimfruktogbærpresseri #vintagestyle #pinup #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #pincurls #smile #style #truevintage

Hei søte lesere! Håper dere har det bra. Forrige helg var fullpakket med antikk, vintage, blomster og gåturer. Høres ikke dette ut som et bra opplegg. Først ut var lørdagen. Siden ukedagene for det meste forsvinner i endeløse rekker med kaffekopper, forelesninger og notater, har jeg funnet ut at jeg er nødt til å legge alt det kreative (som jeg helst vil holde på med) til helgen. Jeg bruker da den lille energien jeg har igjen fra uka til skriving av innlegg til bloggen og små photoshoots av nye antrekk og opplevelser. Hvis du har fulgt meg lenge kjenner du kanskje igjen denne rutete kjolen her. Den kjøpte jeg på min første «vintageorienterte» tur til Stockholm for nå to år siden. Jeg ønsket å dele dette antrekket med dere fordi jeg ville vise at ved å endre tilbehøret kan man skape et nytt antrekk. Mange kjenner nok på presset om hele tiden å ha nye klær for hånden. Det er i alle fall et slikt inntrykk jeg sitter igjen med etter å ha tittet på andre blogger, i blader og på reklame. Siden jeg nå først befinner meg i det mange vil kalle en nisje er det kanskje lettere for meg å stå for og gjennomføre denne typen verdier. Så forrige lørdag var jeg altså iført en blazer som jeg sikkert har hatt i minst 6 år, en vintage kjole (som jeg tidligere har delt), en stråhatt og en veske som jeg kjøpte på Fretex for 40 kr. Ikke verst hva? Målet for gåturen denne lørdagen var egentlig flere. For det første ønsket jeg jo å finne et fint sted å ta bilder av mitt «nye» antrekk, jeg håpet å få titte litt i antikk/ vintage- butikker og å komme meg på Meny for å handle ting som er vanskelig å finne andre steder.

Ved å legge gåturen opp mot Grim fikk jeg gjennomført alle de tidligere nevnte målene. Ved den gamle mølla på Grim ligger nemlig Mølla Bruktmarked som visstnok skal være Kristiansands største bruktmarked med antikk og retro. Kan faktisk ikke tro at jeg aldri har besøkt denne butikken før! Som navnet tilsier ligger bruktmarkedet i lokaler der det før ble bedrevet møllevirksomhet. Mølla stengte ned i 2008 etter hele 370 års virksomhet. Bruktbutikken som nå har tatt over ett av byggene har virkelig alt mellom himmel og jord. Forretningen går over flere etasjer som alle er proppet med alt fra bøker til gamle platespillere.

Her ser dere hvordan mølla ser ut fra en annen kant. Her er området mer preget av forfall enn bygget hvor bruktmarkedet holder til. Det er liksom noe fascinerende med steder som dette, men allikevel noe ekkelt og trist. Bildene av mitt nylig kombinerte antrekk ble utrolig stilige med en slik mystisk bakgrunn synes jeg. Er dere enige?

Siste ting på programmet var å gå innom Meny for å kjøpe inn litt ting til middagen og til desserten jeg planla å lage. Rocky Road som dere ser i formen på bildet er vel så amerikansk som noe kan være. Desserten er en sammenblanding av marshmallows og sjokolade, ofte også med biter av kjeks og nøtter. Jeg laget min egen kombinasjon som jeg tenker å dele med dere om ikke altfor lenge. Det er bare å følge med videre! Hadde dere forresten en fin helg?

Short translation: Last Friday I spent a lot of time planning my weekend. Since most of my time is dedicated to school during the week I have to move all my more creative projects to the weekends. This includes writing and working on new blog post as well as more art related things. The precious Saturday was filled with antique shopping and taking photos of my “new” outfit. None of the items I’m wearing here are new, I just choose to combine them in a new way in order to show that you don’t necessarily need to buy stuff in order to create a new look. What do you guys think?

#helg #møllabruktmarked #grim #lørdag #antrekk #retro #norge #stil #vintage #gjenbruk #historie #secondhand #krøller #meg #vintagestyle #pinup #ootd #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #pincurls #smile #style #truevintage #rockyroad

Innenfor vintage-samfunnet på Instagram har det gått rundt en såkalt mote-utfordring. Denne innebar at man skulle legge ut et bilde hver dag i en måned hvor man samtidig skulle svare på ulike spørsmål eller fortelle litt om seg selv. Siden jeg var fullt opptatt med bachelor og andre oppgaver på dette tidspunktet fikk jeg ikke anledning til å gjennomføre denne utfordringen. Derfor tenkte jeg heller å  ta inspirasjon fra de ulike punktene og bruke disse til et innlegg eller to her på bloggen. Ved å gjøre dette kan jeg gå mer i dybden på hvert punkt. Flere av disse kategoriene fungerer også fint som en måte vi kan bli litt bedre kjent på. Utfordringen gikk jo egentlig over en hel måned så her har jeg valgt ut seks tilfeldige “overskrifter” som jeg skal fortelle litt om. La oss begynne!

1. Intro

Hei! Jeg heter Kaja og elsker alt som har å gjøre med å skape ting. Som liten elsket jeg å kle meg ut noe som jeg tror jeg aldri helt har vokst fra. Jeg arbeider mot en master i kunst og håndverk ved universitetet i Agder og ble ferdig med bacheloren nå før sommeren. Jeg startet for alvor å kjøpe vintage på slutten av ungdomsskolen, men det var ikke før videregående at jeg virkelig startet å endre klesstil. Mye av de klærne og gjenstandene jeg har i min samling har jeg fått fra venner, bekjente og familie.

My name is Kaja, and I love everything related to arts and crafts. I’m now working towards a Master’s degree in art at the university. I began dressing in vintage when I was at the end of my middle school years.

3. Favorite era

Jeg elsker mange forskjellige epoker, men jeg tror det feminine og glamorøse ved 1940-tallet blir vinneren. Nå tenker jeg ikke på krig og rasjonering, men den elegante og kanskje noe overdrevne stilen som Hollywood stjernene hadde på den tiden. Jeg har faktisk allerede skrevet et eget innlegg om denne facinasjonen som dere kan lese her: 40-talls mote

While I love many different time periods, the 1940s will always be a clear winner. Especially the elegance and glamour of the Hollywood starlets.

4. Fixer uppers

Dette er nok en ganske stor hemmelighet blant de som driver med vintage enten de selger eller bruker plaggene selv. Av naturlige grunner er eldre plagg ganske sårbare både på grunn av alderen og tidligere bruk. Sømmene som holder plagget sammen er nok det som går først. Siden dette er tilfellet med de fleste plagg har mange vintage entusiaster en haug eller kurv med klær og tilbehør som trenger litt kjærlighet gjennom bruk av nål og tråd. Jeg fikser stadig på ting fra min samling.

Most vintage clothing are worn out due to age and use. The seams holding them together are usually the first thing to go, so I’m constantly fixing my collection with needle and thread.

6. Favourite colour

Jeg er svært glad i alle toner av fargen blå, men jeg kler nok klare og sterke farger bedre. Rød er et eksempel på en fargen jeg liker svært godt, men sjelden går i. Selvsagt med unntak av min røde leppestift og neglelakk.

I’ve always loved all shades of blue, but bright colours probably suit me the best. Red is another colour I love, but rarely wear, the exception being my red lipstick and nailpolish!

9. Blouse style

Jeg har faktisk overraskende få bluser siden jeg som oftest har på meg kjoler eller drakter. Jeg liker nok best delikate bluser med blonder som passer med det jeg allerede har i garderoben. Blusen som dere ser på bildet er nok en av mine favoritter av de få jeg faktisk eier.

I don’t really have that many blouses, since I mostly wear dresses. However, my favourites are delicate ones with lace that go well with what I already have in my wardrobe. The blouse pictured is probably my favourite among the few I own.

10. Shoes style

Min absolutte favoritt når det kommer til sko er de som på engelsk blir kalt: Brogues and Oxfords. Dette er skinnsko med eller uten hæl ofte dekorert med et fint mønster på overflaten. De jeg har er nyproduserte, men har likevel riktig stil som passer til mine antrekk.

My favourite kind of shoes are Brogues and Oxfords.

Dette er bare et utvalg av de kategoriene som hører til utfordringen. Legger ved et bilde av de forskjellige slik at dere kan ta en titt. Er det noen dere har lyst at jeg skal skrive om, legg gjerne igjen en liten kommentar. Gjør det samme hvis dere er nysgjerrige på andre ting om min stil og om meg. Håper dere får en strålende dag!

http://tinyangrycrafter.blogspot.no/2017/05/the-vintage-fashion-challenge.html

Short translation: The vintage fashion challenge is a hashtag made in connection with a challenge that many members of the “vintage-community” on Instagram dedicated a whole month to. Sadly I didn’t get the chance to participate due to finishing my degree and other assignments at university. Since I couldn’t do the real challenge I thought I rather take inspiration from the different categories and use them to make some blog posts. If there is a particular one you would like me to write about, please leave a comment down below. Hope you all have a lovely day!

#utfordring #antrekk #retro #norge #stil #vintage #gjenbruk #historie #secondhand #krøller #rødelepper #rødleppestift #meg #vintagestyle #pinup #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #pincurls #smile #style #truevintage #thevintagefashionchallenge