Når jeg er sliten og føler at livet går meg i mot liker jeg å bake. I blant leker jeg meg med andres oppskrifter, men oftest liker jeg å lage mine egne. Jeg var så heldig å få en hel pose med fine norske epler av en venninne her forleden. Det var nettopp disse fruktene som ga meg ideen til oppskriften jeg skal dele med dere i dag. Saftige og luftige små “porsjonskaker” står på menyen.

Dette trenger du:

4 egg

3 dl sukker

120 gr smør (smeltes)

4 dl mel

1 ts bakepulver

1 ts kanel

½ ts vaniljesukker

Klype salt

1, 5 dl hasselnøtter (spar litt til å strø over toppen av baksten)

4 mellomstore epler
 

Denne oppskriften er nok til omtrent 10 mini paiformer i papir.

Slik gjør du:

 • Sett ovnen til 175 grader.
 • Ha sukker og egg i en kjøkkenmaskin og lag eggedosis.
 • Smelt smøret og hell dette sakte i eggedosisen mens maskinen kjører.
 • Sikt inn alle de tørre ingrediensene litt av gangen.
 • Hakk hasselnøttene. Sett av en liten mengde til å strø over baksten før den settes i ovnen. Tilsett de hakkede nøttene i blandingen.
 • Skrell eplene og kutt disse i biter. Ha eplene i røren.
 • Fyll formene ¾ fulle.
 • Stek nederst i ovnen i ca. 15 min.
 • Server gjerne med et dryss av melis og om ønskelig med krem eller iskrem.
   

Klikk her for å lese forrige innlegg!

Short translation: Some gluten free baking!

#glutenfri #glutenfritt #kake #baking #bakst #oppskrift #glutenfrioppskrift #cøliaki #nam #hjemmelaget #matlagning #baking #nøtter #epler #norskeepler #hasselnøtter #minipaiformer #forkle #lykt #telys

God lørdag søte lesere! Håper dere har det bra! Nå som det for alvor begynner å bli både mørkere og kaldere ute synes jeg det var passende å begynne på et lite håndarbeidsprosjekt. Jeg har flere ganger hatt et ønske om å lære meg å strikke. Jeg kan det helt grunnleggende, men har aldri hatt tålmodighet nok til virkelig å gjennomføre et større prosjekt. Før nå selvsagt! Som dere ser fra bildene har jeg strikket meg et mosegrønt sjal med heklede kanter. Jeg startet på dette da jeg ble syk for ett par uker siden. Mamma var lur nok til å sette meg i gang med et prosjekt så jeg ikke skulle kjede meg altfor mye. Hun valgte også fargen slik at det ferdige plagget skulle matche øyenfargen min.

For dere som er interessert endte jeg opp med å bruke tre garnnøster av den mykeste alpakka. Jeg startet med 150 masker og felte av til jeg satt igjen med en. For å få en penere kant valgte jeg å hekle en slags bord på to av de tre sidene.  

Jeg valgt å kombinere mitt nystrikkede sjal med kjolen som jeg har planlagt å bruke på julaften. Denne kjøpte jeg på UFF under mitt forrige Oslo besøk. Jeg mistenker at denne kjolen faktisk er ganske gammel. Det er flere ting som peker i den retningen. Når jeg «analyserer» eldre plagg har jeg en liten sjekkliste som jeg ofte går igjennom.  Kjolens merke er antageligvis fra Danmark. Plagget har mange små detaljer slik som legg og trykknapper på innsiden. Glidelåsen bak er laget av metall. Dette er blant tingene som indikerer at et klesplagg kan være gammelt. Så er det selvsagt materialet og silhuetten til kjolen som gjør meg ganske sikker i min sak. Uansett blir nok dette en flott julekjole. Tror dere ikke?

Klikk her for å lese forrige innlegg!

Short translation: Showing of my knitted shawl with my Christmas dress.

 

#håndarbeid #strikking #grønt #mosegrønt #sjal #antrekk #julekjole #retro #norge #stil #vintage #gjenbruk #historie #secondhand #krøller #rødelepper #rødleppestift #vintagestyle #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #pincurls #smile #style #truevintage

Håper dere har hatt en fin Halloween feiring uansett hvordan dere valgte å tilbringe dagen. For å fortsette den lille tradisjonen her på bloggen tenkte jeg å dele årets kostyme med dere. Selv om mange ikke synes noe om denne feiringen velger jeg å se på den som en anledning til å få litt utløp for min kreativitet både gjennom dekorasjon og planlegging av kostyme. Samtidig som jeg deler bilder fra i år har jeg lagt ved fotografier og lenker til innlegg fra tidligere Halloween- feiringer. Kan dere forresten se hvilken karakter jeg skal forestille på bildene fra i år?

Som tidligere er også dette kostyme satt sammen av ting jeg allerede hadde i min garderobe med unntak av korsettet som jeg har sydd selv. Det eneste jeg var tvungen til å kjøpe til dette kostymet var den blonde parykken, men denne tenker jeg at jeg kan bruke ved andre likende anledninger.

Halloween, vampyrbitt og gravmuffins

Halloween pynt DIY 2016

Sett sammen kostymer av det du allerede har! Del 1

Vintage Halloween!!

Short translation: In this blog post I wanted to share this year’s Halloween costume. Can you see which character I was going for?  

#halloween #halloween2017look #disney #snøhvit #tornerose #kostyme #gresskar #pynt #flaggermus #gravlund #muffins #fondant #høst #lys #oktober #utkledning #costume #fun #fall #candles #spooky #happyhalloween #halloween #grave #halloweencostume #vintageblogger #blogger #diy #decoration #white #red #style #brunette #trickortreat #makeup #vintage