Hver gang jeg reiser opp til Oslo for å besøke mine foreldre klarer jeg alltid å snike inn litt vintage-shopping. Selv om vår hovedstad kanskje ikke er det ideelle stedet for gode funn har man flere muligheter enn her nede på Sørlandet. Som alltid prøvde jeg mange forskjellig plagg alt fra ballkjoler til kåper. Noe som både er positivt og negativt med vintage er det at hvert plagg er unikt. Det negative innebærer det at hvis kjolen ikke passer har man jo ikke akkurat muligheten til å finne samme variant i en annen størrelse. Likevel slipper man å møte noen på gaten med samme klesplagg som deg! Som vanlig trenger mine nye innkjøp litt kjærlighet i form av nål og tråd. Så snart jeg har fått fikset de kommer de opp i innlegg her på bloggen. Hvis dere ble nysgjerrige på hvordan de ser ut på må dere bare følge med videre. Hvilke av disse vintage-funnene liker dere best?


Det første plagget jeg viser dere her er en drakt bestående av to deler: En jakke og et a-formet skjørt. På bildene fremstår plaggene blålige, men hovedfargen er definitivt grønn. Når man har på drakten får man en svært flatterende og klassisk timeglass-silhuett.


Plagg nummer to er denne lille jakken eller boleroen. Jakken har to lag hvor det første er et kremfarget silkeaktig stoff. Over dette ligger det sorte blonder som skaper en fin kontrast til det underliggende stoffet. En liten selskapsjakke som dette kan brukes som et nøkkelplagg for å pynte opp en hver kjole. Dette blir nok en vinner for julesesongen.


Det siste plagget for denne gangen er en lang og elegant morgenkåpe. Farge på denne er også grønn, men av en eller annen grunn fremstår den mer turkis her på bildene. Morgenkåpen har lange ermer samt en glidelås ned fra halslinningen. Plagget hadde nok opprinnelig et matchende belte, men dette fulgte ikke med i kjøpet. Siden jeg ikke er så høy må jeg uansett legge opp morgenkåpen, restene som blir igjen kan jeg bruke til å lage et nytt belte. Smart ikke sant!?


Short translation: In this short blog post I’m sharing some new vintage treasures that are going to be a part of my wardrobe as soon as I get the time to mend them. These items are the result of a little shopping trip with my mom in Oslo a couple of weeks ago. Which clothing piece is your favourite?

#vintage #vintageshopping #shopping #newtreasures #retro #oslo #handletur #funn #nyeskatter #gjenbruk #secondhand #klær #uffunderground #arkaden #stil #mote #fashion #love #blå #grønn #blonder #morgenkåpe #drakt #klassisk


En trend som ofte går igjen rundt juletider er bruk av metalliske farger både i dekorasjoner og klesplagg. Gull og sølv er for mange en helt naturlig del av julefeiringen. Derfor har jeg satt sammen en sminke-look hvor hovedfokuset ligger på glitter og toner av gull. Stilen passer perfekt for julebord og andre spesielle anledninger som desember er full av. La oss starte!

Se min vanlige retrolook her!


Start med å påføre din vanlige base. Som alltid har jeg brukt en primer og en foundation, påført med en strippling/buffing kost. Husk å påføre litt foundation på halsen også for en jevnere overgang. Legg så lett på litt concealer der du føler du trenger det. For å gi huden en mer matt overflate og øke sminkens holdbarhet er det lurt å gå over med litt pudder. Så er det tid for øyesminken. Start med å påføre en champagnefarget varm øyenskygge over hele lokket. Finn gjerne en med litt gullglitter i.


Et viktig element for denne stilen er eyelinerene. Påfør først en tynn linje med mørk liner så nære vipperoten som mulig. Jeg foretrekker å bruke en flytende variant, men det er selvsagt opp til deg. Bruk så en gulleyeliner, løst glitter eller en øyeskygge med mye glitter i til å lage en tynn linje over den forrige. Dette trikset gjør at øynene virkelig kommer frem!


Bruk så litt mørk øyenskygge eller en kajal til å markere nedre del av øyet. Dette gjør man for å skape balanse for resten av sminken rundt øynene.


For denne stilen valgte jeg en blush med litt glitter i for virkelig å skape en rød tråd gjennom hele looken.


Fyll inn brynene slik du pleier.


Påfør så maskara på vippene både oppe og nede.


Når det gjelder valg av leppefarge står man ganske fritt. Siden jeg bruker rød leppestift så mye til hverdags tenkte jeg at jeg skulle se hvordan looken ble med en dusere farge. Men når vi nærmer oss jul kan man aldri gå feil med en klassisk rød!

 • Hva synes dere?
 • Har dere noen anledninger hvor dere kan bruke en slik sminke-look?
 • Ville dere ha foretrukket røde eller rosa lepper?
   

Short translation: A glamorous look for the holiday seasons. What do you guys think?

#sminke #sminkelook #stegforsteg #jul #advent #julebord #stegforsteg #gull #glitter #gulleyeliner #retro #pinup #fest #glitter #kajal #matt #skjønnhet #sminketips #beautiful #makeuptutorial #eyeshadow #glamourous #prom #tutorial #inspiration #blog #vintage #vintageblogger #pincurls #style #loveit #lørdag


Under mitt opphold i Oslo forrige uke fikk jeg endelig anledning til å besøke den mye omstridte Ekebergparken. Dette er definitivt noe jeg vil anbefale dere å gjøre hvis dere ikke allerede har vært der. Selve området består av fine og brede stier, mye uberørt skog, samt et dryss av statuer og kunstinstallasjoner som er godt fordelt på området. I forhold til likende parker fra tidligere tider som for eksempel Vigelands-anlegget tilbyr Ekebergparken en mer moderne og neddempet opplevelse. En slags treenighet mellom kunst, natur og historie. Alle parkens elementer fremstår som gjennomtenkte og godt planlagt. Blant de utvalgte skulpturene er noen godt synlig, mens andre er mer bortgjemt mellom trær og busker. Det ble nærmest en slags konkurranse om hvem som var den første til å se kunstverket. Jeg kan forestille meg at dette er en aktivitet som passer for mennesker i alle aldre.  Parken er en arena for både nytelse og læring.


Som kunstelev var det naturlig nok skulpturene som jeg anså som hovedattraksjonen. Selv om jeg ikke kjente igjen så mange av kunstnerne skjønte jeg ut ifra navnene at det var en god blanding av norske og internasjonale kunstnere som var representert.


Jeg har selv ikke fulgt noe særlig med på debattene knyttet til dette anlegget, men jeg har lest meg til at noe av kritikken gikk ut på at man ønsket å bevare den «uberørte» naturen. Jeg satte dette begrepet i anførselstegn fordi bare ved å søke litt på nettet vil man se at det har vært menneskelig aktivitet i område i lang tid tilbake. Det er blant annet funnet både gravplasser og helleristninger på området. I 1889 ble området kjøpt av kommunen og omgjort til folkepark. For Oslos arbeidere som ofte måtte jobbe under fæle forhold skulle parken fungere som et rekreasjonssted med både fin natur og frisk luft.  På samme måte kan stressede byfolk ta seg en pause fra dataskjermen, nyhetsmeldinger og det moderne liv i vår egen tid.


Utsikten fra Ekeberg er det så absolutt ikke noe negativt ved. For mange er dette en helt ny måte å se sin egen by på. Flere steder er det anlagt utsiktspunkter gjerne også med benker slik at man virkelig kan nyte utsikten. Kombinasjonen av kultur og natur kan skape spennende og lærerike opplevelser. Som en stor pluss får man også mosjonert litt i samme slengen.


De to villaene nedenfor Ekebergrestauranten som tidligere var svært forfalne har fått en etterlengtet renovering både på utsiden og på innsiden. Arbeidet er utført med sans for detaljer og god kvalitet. I det ene huset er det opprettet en kafé, mens det andre er blitt besøkssenter, suvenirbutikk og museum for området rundt. Ekebergparken er virkelig blitt en park som tilhører alle. På min rundtur traff jeg på alle mulig typer mennesker. Det var eldre par, mødre med barn i barnevogn, unge turister, hundeeiere på tur og spreke joggere: Alle brukte de parken på sin egen måte. Så hvis dere ikke har tatt dere en tur opp til Ekeberg anbefaler jeg at dere gjør det. Håper dere får en fin tur!

Short translation: In this blogpost I’m sharing some thoughts on my first encounter with Ekebergparken. 

#ekeberg #tur #lørdagstur #ekebergparken #kvinneparken #skog #kunst #oslo #høst #skulptur #utsikt #oslofjorden #vintage #gjenbruk #retro #1950 #1940


De fleste tenker vel som meg at hatter er en type tilbehør som man setter på hodet. Dekker plagget mindre enn 50 % av hodet faller det gjerne under kategorien hodepynt. Dette kan være alt fra små coctailhatter, dekorerte spenner, blomster og kammer. For hver underkategori av hatter finnes det egne regler, etikette og bruksområder. I tidligere tider var det  å bære hatter nærmest å anse som et ritual, man måtte planlegge innkjøpt og reparasjoner i ut fra de ulike årstidene. Hatter og hodeplagg kan være så mye forskjellig. Neste gang du hører noen si at de ikke kler hatter må du fortelle at de nok ikke har funnet den rette formen ennå. Det er ikke akkurat sånn at man går inn i klesbutikker med tanker om at man ikke kler noen av plaggene der inne. Som med alt annet er det også her moten som bestemmer både formen og materialet, men også tilgjengeligheten til produktene. Jeg synes det er litt dumt at noen skal sitte og bestemme og gjøre det vanskelig hvis en person har lyst til å gå sin egen vei, men det er jo et helt annet tema.


I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle fortelle dere litt om skikk og bruk rundt hatter. Både det å lage hatter og dekorer de er en kunst. Det krever mange ulike kunnskaper om form, farge og teknikker for å sette sammen den perfekte kombinasjonen. De forskjellige reglene for skikk og bruk av hatter har variert gjennom tidene. Det var for eksempel opp til ganske nylig vanlig for menn å løfte hatten når de skulle hilse på folk. Bak dette ritualet er det massevis av regler som for oss kan virker litt tåpelige. Likevel er det noe nostalgisk og romantisk over en slik gest. Hvilken kvinne kunne vel ikke tenke seg at en kjekk mann hilste med et lite løft av hatten? I følge disse reglene slipper kvinner heldigvis å ta av seg hatten, kanskje med unntak hvis hatten matcher ytterklærne dine. For menn derimot skulle hatten tas av i kirken og under selskaper innendørs, når man heiser og tar ned flagget samt under synging av nasjonalsangen.


Men hvilke anledninger passer det seg best med hatt? Det sies at det finnes hatter til en hver anledning, men kanskje ingen hatt som passer til absolutt alt. Store fester som for eksempel bryllup er vel den anledningen hvor de fleste tørr å sette en hatt på hodet. I bryllup kan man gjerne eksperimentere med hodeplagg med store bremmer. I mindre selskaper er det mer naturlig med en liten hatt eller hodepynt. Hagefester er kanskje den anledningen hvor man kan være mest vågal med store og rikt dekorerte hatter.


Det er også svært mange uttrykk hvor ordet hatt blir brukt: «Nå var han ikke høy i hatten!», «stå med lua i hånden», «å være mann for sin hatt», «herre min hatt» osv. De fleste kjenner vel til den gale hattemakeren fra Lewis Carroll sin bok om Alice i eventyrland, men det er nok svært få som kjenner til bakgrunnshistorien for denne karakteren. Dette har nemlig noe å gjøre med hatter, nærmere bestemt produksjon av filthatter. Før og på samme tid som boken kom ut var det store problemer med ventilasjon på verksteder der de lagde hattefilter som kom fra dyr som kanin, hare, bever og sauer. Alle de førstnevnte fibrene/ hårene er myke og svært vanskelige å arbeide med. Derfor fikk noen den brilliante ideen å dyppe hårene i kvikksølvnitrat. På grunn av den dårlige ventilasjonen pustet arbeiderne inn enorme mengder av dette stoffet. De ble rett og slett forgiftet! De tidligste symptomene på en slik forgiftning er blant annet svakhet, utmattelse og skjelvende hender. Ved mer alvorlig forgiftning er det depresjon, paranoia, irritabilitet og irrasjonell oppførsel. Det debatteres om dette er opphavet til uttrykket «mad as a hatter» og om dette er en forklaring på karakterenes rare oppførsel.


Er det noen av dere som tørr å gå med hatt?

Short translation: In this blog post I’m sharing some fun facts about hats and how they have been worn in the past. Unknown to most modern people there are rules and customs associated with each type of headwear. Are you brave enough to put on a hat?

#hatter #hatt #vintage #tips #mote #fest #tilbehør #40-talls #50-talls #gjenbruk #motehistorie #stil #krøller #svarthvitt #hattemakeren #secondhand #retro #hats #headwear #pinup #love #fashion #style #pincurls #1940s #1950s #truevintage


I år har jeg vært ekstra tidlig ute med å handle julegaver. Faktisk har jeg bare et par igjen å kjøpe. Det som for meg er første steg for å få god julestemning er å legge litt ekstra innsats i innpakkingen av gaver. Jeg pleier å forsøke å gjøre litt forskjellig fra jul til jul og i år er intet unntak. Som vanlig var første steg å gå til innkjøp av det jeg trengte. Hvis dere ønsker å lage likende pakker slik som de jeg lager i posten her er det bare å hente inspirasjon.

Det du trenger:

 • Gråpapir
 • Blått garn
 • Hvitt garn
 • Rødt garn
 • Saks
 • Teip
 • Pepperkakeform i ønsket fasong
 • Lufttørkende hobby leire


Jeg startet med å lage leirestjernene siden jeg visste at disse måtte tørke over et par døgn. Leiren kan man enkelt presse eller kjevle ut for å lage de formene man ønsker. Teksturen på denne leiren kjennes nesten ut som plastilina, men den tørkede overflaten kan minne mer om porselen. For å få lik fasong på alle brukte jeg en pepperkakeform formet som en stjerne. Her kan man selvsagt bruke andre typer former eller lage noe på frihånd. For å lage hullet som snoren skal igjennom brukte jeg et sugerør. For å gi stjernenes overflate litt mer liv kan man bruke ulike verktøy for å behandle toppen. Her testet jeg ut alt mulig fra på presse tørkepapir ned i leiren, lage sirkler med enden av sugerøret og streker med saksen. Her er det bare fantasien som setter grenser.  


Jeg pakket så inn gavene i vanlig gråpapir. Jeg foretrekker dette fremfor mer tradisjonelt gavepapir da man har større frihet til å pynt og dekorer selv. For å få litt vintage følelse på innpakkingen brukte jeg samme teknikk som i fjor ved å tvinne tre fargede tråder sammen. Her kan man egentlig velge fargekombinasjonene selv, men jeg gikk for den mest klassiske. Begynn med å måle ut hvor lang tråd du vil ha. Her er det greit å ta i litt ekstra. Knyt så enden på de ulike trådene sammen og fest denne til et dørhåndtak eller likende. Begynn så å tvinne trådene om hverandre til du er fornøyd med resultatet. Så gjenstår det bare å knyte tråd-kreasjonen rundt pakken og feste på navnelapp og stjerne. Så har du en kjempefin pakke du kan gi til en du er glad i!


Hvordan ligger dere an med julehandelen?


Short translation: Wrapping the first presents for Christmas!

#diy #gaver #gavepakking #jul #godjul #vintage #rød #stjerne #gråpapir #presents #gifts #holiday #christmas


Siden det ikke er så altfor lenge til desember ønsker jeg å dele noen bilder av denne søte kjolen med dere. Den har fått navnet sitt etter den tilhørende brosjen som er formet som en snømann. Jeg har hatt denne kjolen i et par år, men har helt glemt å dele bilder av den på bloggen. Kjolens røde farge i kombinasjon med brosjen gir jo sterke assosiasjoner til denne tiden av året. Av denne grunnen har jeg en tendens til å glemme den og henge den lengst bakerst i skapet utenom juletiden. Tar man bort brosjen og kombinerer kjolen med et annet belte kan den jo egentlig brukes til alle de kaldere årstidene. Eller hva synes dere?


Kjolen er fra 50-tallet med en svært klassisk silhuett alla Betty fra Mad Man. Den er egentlig litt for stor spesielt i overdelen, men bruker jeg et bredere belte ser den likevel flatterende ut. Stoffet er et tynt ullstoff som klør ganske mot huden. Det må jeg finne en eller annen løsning på slik at jeg kan bruke kjolen oftere.


Gavene jeg holder på bildene er årets første innkjøpte julegaver. I neste post jeg legger ut kommer jeg med et eksempel og tips på hvordan dere kan lage koselige pakker.


Håper dere får en fin helg!

Short translation: Sharing some pictures of my snowman-dress! Isn’t it cute?

#snømann #gaver #innpakning #jul #glitter #glittersko #brosje #vintage #secondhand #retro #pinup #stil #rødelepper #ootd #blogger #vintageblogger #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #smile #style #truevintage #truevintageootd #friends_of_faces_and_style #vintagestyle #vintagegirl #blackandwhite #besamecosmetics

Da var det igjen tid for å dele et par kunstprosjekter som jeg har arbeidet med i den siste tiden med dere. Dette halvåret har vi produsert mye forskjellig på skolen, men jeg har valgt ut de prosjektene jeg ble mest fornøyd med her. Jeg kunne sikkert ha skrevet tusenvis av ord om hver oppgave, men jeg skal forsøke å holde det så kort som mulig. Jeg har begrenset meg ved kun å beskrive det helt essensielle slik at dere forstår hva de ulike oppgavene gikk ut på. Fortell meg gjerne hvilket arbeid du liker best!


Den første oppgaven handlet om to forskjellige typer blikk i dette tilfellet knyttet til en idrett. Det første blikket er det optisk og viser selve arenaen hvor sporten utøves. For å oppnå dette blikket tar man ofte bilder på god avstand slik at man ser selve linjene og omgivelsene. Neste blikk handler om subjektet som gjennomfører aktiviteten. Her går man gjerne nærmere utøveren og tar bilder av detaljer ved enkeltpersonen. Min utvalgte idrett for denne oppgaven var klatring.


De to neste bildene var resultatet fra forrige eksamen jeg utførte. Oppgaven var denne gangen svært åpen og det var ganske utfordrende å finne ut hva man ønsket å jobbe med. Siden faget het visuell kultur valgte jeg å ta for meg forholdet mellom moderne kultur her i form av reklameplakater og mer tradisjonell kunst representer ved Dahls maleri «Fra Stalheim». Ved å bruke reklamen som piksler skapte jeg en optisk illusjon som er givende både nært og på lang avstand.


Dette bildet blir først gjenkjennelig når man står på avstand. Ta gjerne et steg tilbake fra dataskjermen for virkelig å se illusjonen. Her er en link til det originale bildet jeg jobbet ut i fra: Dahl, nasjonalmuseet


Her ser dere et utsnitt av mitt digitale maleri. Jeg lagret over 350 ulike reklameplakater for å kunne bygge opp dette verket.


Det siste prosjektet for denne gang faller innenfor en kategori som går under navnet land-art. Jeg har gjennomført et likende prosjekt tidligere så jeg visste hva jeg gikk til for å si det sånn. Land-art innebærer at man går ut i naturen for å lage kunstinstallasjoner. Man benytter som oftest kun naturlige materialer og bygger gjerne videre på naturlige formasjoner på stedet. Denne gangen arbeidet min gruppe i en gammel kalkgruve hvor de eneste sporet etter arbeiderne utenom selve gruven var spor etter såkalte fjellbor/minebor. Det mest fascinerende ved Kalkheia der vi arbeidet er forbindelsen mellom fortid og nåtid. Naturen har nesten tatt over denne glemte arbeidsplassen. For å forsterke den nevnte forbindelsen «limte» vi gule blader i merkene etter borrene med gjørme. Den gule fargen fungerte svært godt og lyste nærmest opp i den ellers mørke hulen.


Short translation:Some pieces of artwork I have been working on the past couple of months! Which one is your favourite?

#kunst #kunstoghåndverk #uia #minearbeider #kunstner #verk #foto #svarthvitt #klatring #dahl #nasjonalromantikk #reklame #plakater #kunsteksamen #art #project #landart #kalkheia #ads #blackandwhite #mine


Helt siden jeg startet å kle meg i secondhand og vintage har jeg stått ovenfor en stor utfordring som de fleste kjenner som vinteren. Med en gang det begynner å bli litt kaldere oppdager jeg et stort hull i min garderobe der varme klær burde ha hengt. Ser man på gamle filmer og magasiner dukker det aldri opp elegante kvinner i raggsokker og strikkede kofter for å si det sånn. I tillegg til at det er vanskelig å finne informasjon og inspirasjon om vintage vinterklær er prisen på det man eventuelt finner svimlende høy. Det virker i blant som at mange av damene jeg følger på sosiale medier med likende stil som meg bor på steder hvor de ikke trenger å tenke på en vintergarderobe, selv om dette kanskje bare er delvis sant.


Kjolen jeg her har på er en investering i den varmere seksjonen av min garderobe. Dette er et av de få plaggene jeg har som jeg med sikkerhet kan datere til 40-tallet. Kjolen er av et mellomtykt ullmateriale med tilhørende belte (ikke med på bildene). For å få en mer flatterende silhuett valgte jeg å bruke mormors strikkbelte fremfor det originale beltet. Skoene jeg har på var et loppemarked kupp til den fine summen av 20 kr. Slett ikke verst for et par vintersko i ekte skinn!


Som tilbehør valgte jeg ut en veske som også er fra 40-tallet. Denne har jeg tidligere skrevet et lite innlegg om: “Ny” vintage veske! Noe av det jeg liker med denne vesken er stroppen man har rundt håndleddet. Dette og vesken i seg selv gjør at et hvert antrekk straks føles mer elegant.


For å bygge opp en mer vintervennlig garderobe er jeg hele tiden på utkikk etter inspirasjon, hovedsakelig på nettet. Som vanlig liker jeg å se på gamle bilder samt se hvordan andre løser konflikten mellom vintage og vinter. Vi får krysse fingrene for at jeg i løpet av sesongen finner en løsning på denne gåten.


Har dere noen «go to» vinterplagg/antrekk?


Short translation: In this post I have put together a new outfit for the colder season. Since I started wearing vintage and second-hand daily I have struggled to find pieces for my winter wardrobe. The items seem few and far between as well as way too expensive for my wallet. Vintage + winter is for me an unsolved mystery!

#vintage #secondhand #retro #pinup #stil #rødelepper #ootd #blogger #skinnhansker #vintageblogger #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #smile #style #truevintage #truevintageootd #friends_of_faces_and_style #vintagestyle #vintagegirl #besamecosmetics #redvelvet #redlips #cordepurse #gloves


Håper dere alle hadde en fin Halloween feiring uansett hvordan dere valgte å tilbringe dagen. Som en fin avslutning på denne tiden tenkte jeg å dele noen bilder fra min egen Halloween-kveld samt mitt kostyme. Det aller beste med anledninger som Halloween er at jeg får utløp for litt kreativitet og samtidig får muligheten til å arbeide etter et tema som går som en rød tråd gjennom alt fra pynt til baks. Som utkledning valgte jeg å være et offer for en vampyrs skarpe tenner. Hovedgrunnen for dette valget var at jeg da fikk anledning til å bruke denne fantastiske kjolen. Som dere sikkert kan se for dere kan jeg ikke akkurat dukke opp på en vanlig bursdagsfest i en slik kreasjon. Jeg valgte å basere kostymet mitt på tiden rundt 1897 da Bram Stokers bok Dracula første gang ble utgitt. Til tross for at legenden om vampyrer eksisterte lenge før Stoker satte sin penn til papir utløste boken hans en enorm interesse og fasinasjon rundt temaet, spesielt i Vest-Europa. Boken har i ettertid inspirert både nye bøker, filmer og musikkstykker.

Fjorårets kostyme: Vintage Halloween!!!


Til dessert valgte jeg å forsøke å lage et brett med skumle muffins! Jeg jobbet med hvit fondant som jeg farget og formet som gravsteiner. Jeg risset forsiktig inn ord og symboler for så å male de lett med litt spiselig gelefarge i sort. For å få en mer slitt og steinaktig overflate brukte jeg samme farge bare tynnet ut med vann. Som jord kjørte jeg mørke kjeks i en blender og strødde dette over smørkremen. Siste steg var å skjære et snitt ned i muffinsen og plassere steinene.


Her ser dere hvordan lysene jeg startet på i forrige post ble. Kjempestilige og perfekte for denne anledningen.


Det er ikke så lett å late som om man er død, fant jeg fort ut. Ha ha!


Short translation: In this blog post I’ll be sharing some photos from my Halloween get together and my costume lightly based on Bram Stoker’s book Dracula! Happy Halloween!

#halloween #kostyme #gresskar #pynt #flaggermus #gravlund #muffins #fondant #høst #lys #oktober #utkledning #vampyr #costume #fun #fall #candles #spooky #happyhalloween #halloween #grave #halloweencostume #vintageblogger #blogger #diy #decoration #white #red #style #brunette #trickortreat #makeup