Denne oppskriften ble raskt en av middagsfavorittene. Dette er en enkel oppskrift som ikke krever alt for mange ingredienser eller lang tilberedelsestid. Retten kombinerer flere smaker fra det asiatiske kjøkken. Oppskriften gir ca 9 spidd.

Det du trenger:
9 korte grillspidd i tre
3 kyllingfileter
2 paprikaer (lange)
Bunt med vårløk, helst like mange i som antall spyd
2 hvitløk med fedd

1 dl soyasaus
0,5 dl vann
En klype pepper/pepperkorn
Ca. 2 cm ingefær stykke
1 ss sukker/honning

Slik gjør du:
Legg trespiddene i vann. Del kyllingfileten i små biter og legg disse til side. Husk å bytte/vaske kniv og fjøl. Skjær paprika i omtrent like store biter som kyllingen. Del opp hvitløken i fedd og fjern skallet. Benytt kun den nederste hvite delen av vårløken da denne er enklere og tre på spiddet. Del denne også i biter.

Tilbred “marinaden” ved å tilsette soyasaus, vann, to hvitløkfedd, pepper, sukker og ingefær i en liten kjele. Rør til sukkeret er løst opp og la blandingen småkoke, mens du gjør ferdig spiddene. Legg trespiddene på et rent kjøkkenhåndkle for å fjerne overflødig væske og tre så på alle de oppkuttede ingrediensene. Dette kan gjerne gjøres i et mønster.

Varm olje i en panne. Legg spiddene i og stek de til de skifter farge til hvit. På dette steget er det ikke nødvendig å gjennomsteke kyllingen. Sil så “marinaden” over pannen og skru opp varmen. Stek til væsken nesten er forsvunnet. Vend spiddene underveis til de er gylne.

 

Retten kan serveres med ris eller nudler. Håper det smaker!

Translation: My favourite dinner! Korean Skewered Chicken!

#middag #asia #kylling #soyasaus #spidd #korean #nom #marinade #tasty #dinner #koreanskeweredchicken #favouritedinner #homemade #food

Her kommer en post til med noen av mine tidligere arbeider. Litt av hvert rett og slett!
Hvilket verk er deres favoritt? Morsomt å få tilbakemelding!


Studie av monolitten i Oslo

Translation: Here is a post where I show some of my older works of art. What do you guys think?

#tegninger #kunst #portrait #myart #kajaskunst #creative #art #ink #ballpointpen #illustration #blue #mblaq  #g.o #vixx #leo #kpop #oslo #monoliten

Denne uken kom det en henteseddel til en stor pakke i posten sendt hele veien fra Amerika. Det skulle vise seg å være to hatter som jeg hadde bestilt. En fra 30- tallet og en fra 40-tallet. På grunn av alderen trengte de litt ekstra kjærlighet, så det var frem med nål og tråd. Sløret på den ene hatten blir nok ikke så lett å redde. Har vært inne på tanken om å forsøke å finne noe tilsvarende som jeg kan bytte det gamle ut med. Hva synes dere om det?

 Translation: A few weeks ago I ordered two vintage hats from USA, and they just arrived. They are from the 1930s and 1940s. Both were fairly worn and needed a quick fixer up, so I took care of that with some love, a thread and a needle. Now all that remains is to fix or replace the veil on the oldest hat and they will be as good as when they were new!

#vintagestyle #classic #retro #black #40s #30s #lacebirdcageveil #blog #brunette #blue #klassisk #slør #hat

I denne posten skal jeg vise dere hvor jeg gjør meg i stand om morgenen! Jeg har alltid hatt et ønske om å eie et ordentlig sminkebord. Etter mye letning både i møbelkjeder og i bruktbutikker uten resultat følte jeg for å gi opp. Heldigvis fikk min mor en god ide! Hun hadde nemlig arvet et bord fra en grandtante på Majorstuen en tid tilbake. Kunne dette være noe jeg kunne bruke? Originalt var bordet malt sort, men det ble forsøkt pusset ned på 80-tallet da alt skulle være trehvitt. På grunn av bordets intrikate utskjæringer ble dette gitt opp av den forrige eieren. Før jeg overtok møbelet hadde det stått i boden i nesten 20 år og ble først gjenoppdaget da vi flyttet fra mitt barndomshjem. Bordet trengte desperat litt kjærlighet. Jeg endte med å beise det med en farget beis som het kirsebær hvis jeg ikke husker helt feil. Dette ga bordet en mørk og varm farge. Det var behov for flere lag for å oppnå ønskede farge. Over beisen påførte jeg klarlakk i to omganger.


Speilet er kjøpt nytt, men vi fikk avslag i prisen på grunn av noen skader under overflaten. Dette gjør at speilet ser eldre ut og det er jo ikke meg i mot. Krakken som jeg bruker fikk jeg fra min bestemor. Jeg trakk om puten i et stoff som jeg synes sto mer til helheten. Oppå bordet har jeg et utvalg av forskjellige ting. Noe nytt og noe gammelt. Settet på bildet under bestående av børste og speil har jeg arvet etter min oldemor.


Hva synes dere om mitt lille hjørne? Har dere et tilsvarende sted dere gjør dere i stand til å møte dagen?

 

Short translation: Here’s a quick post about my little make-up corner. I’ve refurbished the little table you see in the pictures, all to give it a more fitting and personal look. It’s the place where the magic happens and I put on my make-up and fix my hair. 

 

#sminkebord #speil #pastell #vintage #diy #blonder #parfyme #sminke #blomster #vanity #makeup #lace #flower

Filmer og tv-serier kan være en god kilde til inspirasjon. I denne posten skal jeg vise hvordan man kan gjenskape eller trekke ut elementer fra karakterene i dine favorittserier. Nedenfor har jeg valgt ut tre av mine favoritter for øyeblikket. Disse gjenspeiler min interesse for historie og stiler fra tidligere perioder, men kan selvsagt også benyttes mot nyere serier/stiler. Gjør inspirasjonen til din egen!

 

Agent Carter
I denne serien blir vi kjent med Peggy Carter, en hardt arbeidende kvinne i en verden og på en arbeidsplass dominert av menn. Gjennom serien må hun sjonglere en karriere som hemmelig agent med rollen som en singel kvinne på slutten av 40-tallet. Carter-karakteren er også med i Captain America-filmene. Serien ble sendt fra januar 2015.

Her kan du lese mer om serien: http://www.imdb.com/title/tt3475734/

På bildene nedenfor har jeg tatt inspirasjon fra seriens hovedperson. Leppestiften jeg har på er faktisk den samme som skuespilleren brukte i serien. Med 40-talls formet hår og en stram bluse har man looken.

Small Island
Handlingen i denne serien utspiller seg hovedsakelig på 40-tallet (noen som ser en rød tråd her?), men denne ganger over en lengre tidsramme. Gjennom 2 episoder blir vi kjent med seriens hovedpersoner: Hortense, Queenie, Gilbert og Bernard. Hovedfokuset er rettet mot immigranter fra Jamaica under og etter den siste verdenskrigen. Alle har de vokst opp med et fantastisk bilde av det vakre “moderlandet” som vil ta imot dem med åpne armer, men det skal vise seg at forhåpningene ikke helt står til realiteten. Serien er basert på en bok med samme navn av Andrea Levy. Denne kan jeg også anbefale!

Her kan du lese mer om serien: http://www.imdb.com/title/tt1315058/?ref_=fn_al_tt_1

Her har jeg hentet inspirasjon fra karakteren Hortense. I serien blir hun i begynnelsen fremstilt som en litt prippen og kald person, men hendelsene hun opplever gjennom serien endrer dette. Hortense er nesten alltid iført lyse hanske, men selvsagt av forskjellig design. Kanskje dette er et trekk som gjenspeiler karakteristikken som jeg tidligere har beskrevet.

Boardwalk Empire
Denne serie tar oss tilbake til forbudstiden i USA på 20-tallet, nærmere bestemt Atlantic City, New Jersey. Dette historiske dramaet er godt krydret med korrupte politikere, ulovlig spritproduksjon, mafiaen og voldelige maktkamper. Over 5 sesonger blir vi kjent med flere karakterer som er basert på virkelige mennesker som selv flørtet med tvilsomme foretninger.

Her kan du lese mer om serien: http://www.imdb.com/title/tt0979432/?ref_=nv_sr_1

Denne gangen tok jeg ikke inspirasjon fra en spesifikk person, men snarere hele tiåret. Jeg valgte en kjole med omtrent riktig lengde og sko med en lav hel. Serien ble faktisk nominert/vant flere priser i ulike kategorier knyttet til tidsriktig kostymer og sminke så det er mye inspirasjon og hente.

Hva er din favorittserie? Har du noen ganger forsøkt å gjenskape en stil derfra?

Short translation: In this post I’m showing a few examples of how I take inspiration from various TV-shows and movies set around the 1920s to 1950s, and how I try to copycat the style of fashion you find in these flicks.

#agentcarter #boardwalkempire #smallisland #besamecosmetics #leppestift #rød #hansker #krøller #stil #vintage #klassisk #blonder

Et hvert kunstprosjekt er for meg en ny milestein i min lille “karriere” som kunstner. Det endelige resultatet er en premiere, en ny begynnelse og en ny kilde til forbedring. Uavhengig av materiale, stil og tid det tar viser det ferdige prosjektet en liten reise. Nedenfor har jeg valgt ut noen tidligere prosjekter som jeg har lyst til å vise dere.

De to maleriene er akryl på lerret. Dette er den malingstypen jeg fortrekker og har arbeidet mest med. Det første maleriet malte jeg som en oppgave når jeg gikk på høyskolen i Oslo og Akershus. Vi fikk som prosjekt å male et portrett med utgangspunkt i Ittens fargekontraster.

Et element som forsterker min interesse for vintage er følelsen av at alle gjenstander bærer med seg en historie. At noe sitter igjen fra den originale eieren. Jeg brukte dette som et utgangspunkt for denne portrett – oppgaven. Maleriets motiv forestiller en scene fra et forlatt hus og en ensom sko. Historien bak kan man bare tenke seg. Et portrett trenger jo ikke nødvendigvis være et ansikt eller hva?

Maleri nummer to er en nyere oppgave gjennomført på UIA. Prosjektet denne gang handlet om fasinasjon. Det er mye som fasinerer meg, men jeg valgte her å arbeide med menneskets evig søken etter ny kunnskap. Som et symbol på dette brukte jeg månen. Fossen symboliserer spredning av viten.

Hvilket av maleriene liker dere best?

Translation: Here is a post where I show some of my older works of art. The first one represents an alternative portrait and the second one is based on elements that fascinate me.

 

#portrait #myart #kajaskunst #painting #colour #creative #acrylic #art #artsblog #kunst #moon #uia #minlilleportefølje

Vi har vel alle et bilde av Marie Antoinette: den unge prinsessen mest kjent for sin fantastiske garderobe, sin livlige personlighet og det velkjente utsagnet “let them eat cake!” Hun var definitivt ikke populær blant alle, men det er jo ikke noe nytt i kjendisverdenen. Mandag denne uken hadde vært hennes bursdag.

I vår egen tid er hun en gjenkjennelig historisk figur, men hun står også som et uforglemmelig moteikon. Stadig ser jeg eksempler på hvordan stor motehus og designere fremdeles henter inspirasjon fra det franske hoffet i denne perioden.

Denne mandagen lot jeg meg også inspirere i klesveien. Jeg er absolutt ingen ekspert på denne perioden, men etter å ha tittet på noen originale malerier så jeg hvordan lyse pastellaktige farger ofte ble brukt i antrekkene, også hos dronningen. Hovedsakelig en kald blå farge, denne ble derfor min inspirasjon til dagens antrekk.

Skjørtet jeg har på meg er fra 70-tallet og jakken kjøpte jeg ny for et par år siden.

For å skape en helhet valgte jeg å sette opp håret. Jeg brukte en variant av håroppsatsen som jeg tidligere har lagt ut. Jeg lot noen små krøller falle ned da dette var noe de ofte gjorde på 1700- tallet og satte noen hvite blomster i frisyren.

Håroppsats steg for steg: http://kajakulbraaten.blogg.no/1445636076_en_liten_hr_hemmeligh.html

Dagen ble avsluttet med å se filmen om Marie Antoinette fra 2006.

Hva synes dere om antrekket? Har dere sett filmen?

 

 Translation: Outfit inspired by Marie Antoinette

 

#marieantoinette #mote #håroppsats #inspiration #letthemeatcake #blomster #blue

Her kommer innlegg nummer to om mitt Halloween kostyme. Nedenfor har jeg valgt ut noen bilder for å illustrere hvordan jeg satte sammen dette enkle og tilnærmet autentiske antrekket.Det første jeg gjorde var å lete opp bilder av Snøhvit ved ønskebrønnen slik at jeg kunne forsøke å gjenskape stilen. De to grunnplaggene er selvfølgelig vintage. Det brune skjørtet er kjøpt på UFF i Oslo og blusen er kjøpt på nett.

Se forrige innlegg her: http://kajakulbraaten.blogg.no/1446288775_vintage_halloween.html

For at disse to plaggene sammen skulle gjenspeile stilen jeg var ute etter måtte jeg legge til noen elementer. Jeg sydde blant annet fire stofflapper på skjørtet i omtrent samme posisjon og farger som Snøhvit har i filmen. Her brukte jeg kun stoffrester fra tidligere prosjekter. Jeg sydde også på en liten sløyfe på blusen. Så krøllet jeg opp håret for å få riktig lengde og satte deretter i en blå sløyfe.

Hva synes dere?

Translation: How I put together this year`s Halloween costume!

#halloween #makeup #fairytale #costume #trickortreat #doll #snowwhite #vintage #oktober #snøhvit #kostyme #disney #besamelipstick