Her kommer et morsomt lite prosjekt som jeg håper dere vil like. Nøytrale og enkle potteholdere som kan passe til de fleste hjem. Dette var originalt et skoleprosjekt, men jeg har i ettertid laget flere versjoner som jeg kan bruke hjemme. Disse er spesielt fine for oss som ikke har vinduskarmer og ønsker å gi plantene våre litt mer sollys. På skissen nedenfor ser dere hva som trengs for å lage disse fine potteholderne. Jeg vil også anbefale å bruke noen små vinkeljern for å forsterke hele konstruksjonen (disse er ikke med på tegningen nedenfor.) Man kan også leke seg med høyder, konstruksjonsmåter og farger. På det siste bildet i dette innlegget ser dere to variasjoner jeg har laget.


Det kan være lurt å finne en potte du ønsker å bruke på forhånd. På denne måten kan du tilpasse holderen til denne. Når du har kuttet opp alle delene, må du lage det nedfelte partiet på midten av de korte plankene. Dette bør du gjøre ganske så nøyaktig siden det er slik deler av kontraksjonen holdes sammen.

Se for deg at vi skal lage to H-formede deler som skal tres i hverandre. Høyden kan som sagt justeres, men det er viktig å teste om holderen blir stabil nok. For å lage nedfelte delen bør du først måle opp og tegne hvor du skal sage. Ved å gjøre dette kan du forsikre deg om at delene vil passe i hverandre. Bruk en meisel eller en kniv for å jevne ut hakket du har laget.

Marker så høyden du ønsker på de lange pinnene med en blyant. Bruk skruer til å feste de korte plankene til de lange. Her er det viktig at skruene er lange nok til å komme igjennom til den horisontale kortere pinnen. Husk også at retningen på hakket på de korte pinnene må peke hver sin vei for at man skal kunne tre de i hverandre etter at de er festet. Dette kommer tydelig frem på bildet under.

Så gjenstår det bare å sette de to H- ene sammen ved hjelp av det nedfelte sporet. Før du gjør dette kan det være lurt å bruke noen små vinkeljern. Jeg opplevde selv at dette fungerte veldig fint når jeg lagde holder nr. 2.

Puss gjerne over med litt sandpapir før du sier deg helt ferdig. Holderne kan selvsagt males eller behandles etterpå. Dette er helt opp til deg!

Her ser dere de to plantene jeg har i mine holdere. Er så fornøyd med hvordan de ble seendes ut! Noen som fikk lyst til å lage sine egne?

Short translation: Diy wood plant stands.

#diy #planter #vekster #potter #tre #håndverk #design #interiør #morsomt #gøy #prosjekt #aktivitet #planteholder #plantstand #gjørdetselv #stegforsteg #grønn #blomster #verktøy #planter #handy #hjemmelaget

Noe av det beste jeg vet når våren og sommeren kommer er at det offisielt blir piknik sesong! Derfor synes jeg at det passet seg med en liten guide slik at vi kan dele litt tips for å kunne skape den perfekte pikniken! Når solen står høyt på himmelen finnes det ikke noe bedre enn å fylle opp kurven med gode saker og komme seg ut. Hva man skal ha i kurven sa du? Her kommer mine beste tips! Det er selvsagt mange steder man kan ha piknik. På stranden, i byen, i skogen osv. Selvsagt er det noen aktiviteter og mattyper som passer bedre på hvert av disse stedene. Det fine er jo at man alltid kan tilpasse seg etter forholdene!

Temapiknik

Dette er kanskje en av de mest spesielle av alle piknikene her på listen. Man kan feire forskjellige begivenheter som bursdag og bryllupsdager eller bestemme seg for et morsomt tema. Dette kan være alt mellom himmel og jord. Hatte-piknik, sydhavstema, vintage ol. Blir man nødt kan pikniken også holdes på terrassen/ balkongen eller inne hvis man er uheldig med været. Dette er jo en virkelig trussel for en god piknik.

Piknik i byen

De fleste små og store byer har ofte parker eller grønne områder som kan passe for en piknik. Man kan jo tilpasse ting man tar med til stedet og avstanden man må gå. Her er det ofte plass til mange venner og kjente om de vil være med eller skulle komme forbi.

Piknik på stranden

Dette er virkelig en favoritt på sommerhalvåret. Hva er bedre enn å bære med badehåndklær, puter og tepper ned til stranden eller tjernet? Man kan til og med bruke vannet som et enormt kjøleskap for å holde drikken kald. Bading står da ofte også på menyen.

Tips til mat og ting man kan ha med:

Dette vil jo selvsagt komme være avhengig av smak og behag + allergi, men dette er hva jeg liker å pakke med.

 • Gode oster
 • Kjeks og bagetter
 • Noe godt å drikke med alkohol eller uten
 • Frukt som jordbær og melon
 • Lett fingermat som chips, nøtter eller pizza
 • Noe ekstra søtt og godt (gjerne hjemmelaget)
 • Man kan også lage pannekaker på forhånd med forskjellig fyll
 • Bestikk, tallerkener og glass bør man selvsagt ha med!
   

I tillegg til musikk, tepper og puter er det mye annet man kan ha med som underholdning. Her er noen forslag:

 • Puslespill og/ eller kort
 • Spill som boccia eller badminton
 • Ta med såpebobler (ja, det er fremdeles morsomt selv om man blir eldre)
 • Ta med en god bok eller løs et kryssord sammen
   

 • Har dere noen andre tips?

Short translation: My guide to the perfect picnic!

#piknik #sommer #natur #park #teppe #godmat #kos #vintage #ferie #by #glutenfrikjeks #limonade #blått #rosa #stemning #tips #triks

Første helgen i juli var det duket for et lite besøk på mitt favorittmuseum. Da jeg var rundt 10 år sendte jeg faktisk et brev dit med spørsmål om jeg kunne få lov til å jobbe der når jeg ble stor. Dette er litt morsomt å tenke på! Siden ruterbilletter ikke lengre er gyldige på Bygdøyfergen ble vi tvunget til å ta bussen både til og fra museet. Dette var litt synd, men vi kom da frem. På norsk folkemuseum kan du oppleve hvordan folk hadde det før i tiden. De har både en utendørsutstilling hvor man kan gå inn i flere av husene, samt mer tradisjonelle utstillinger med spennende gjenstander i montere. Midt i blinken for meg!

For anledningen var jeg iført et “nytt” antrekk som jeg hadde spart til en slik dag. Det er alltid litt morsomt å være på steder slik som museer når jeg har den stilen som jeg har. Tidligere har jeg til og med blitt spurt om hvor de ulike husene ligger på folkemuseet. Heldigvis har jeg vært der mye og vet hvor det meste ligger. Så damen som spurte fikk et ordentlig svar og fant nok frem til det hun ønsket å se. Vi var utrolig heldige med været denne dagen. Jeg var så optimistisk at jeg ikke tok med meg en jakke engang. Det er ganske sjeldent til meg å være, men jeg slapp heldigvis å fryse.

Kjole og bolero: Kollektivet, Grandmas wardrobe
Veske: Etsy
Strikkbelte: Arvet etter mormor
Sko: Moderne
Solbriller: TGR

På bildene poserer jeg foran den lille kolonialen på museet. Her selger de blant annet gammeldags sukkertøy og såpe. Under besøket fikk jeg flere komplementer fra både de som jobbet der og andre besøkende. Det er alltid like gøy! Jeg ser jo ofte ut som jeg passer perfekt inn i utstillingene eller som om jeg eventuelt jobber der slik som episoden jeg tidligere fortalte om. Kjolen og boleroen jeg hadde på er et matchende sett. Stoffet er mykt og deilig og passer perfekt til en varm sommerdag. For å få en litt mer markert midje valgte jeg å sette på meg dette sorte strikkbeltet som jeg har arvet fra min mormor. Det har jeg fått mye bruk ut av siden det virkelig kan tilføre de fleste antrekk det lille ekstra. Den sorte vesken jeg holder på har jeg tidligere skrevet et innlegg om: “Ny” vintage veske! Titt gjerne innom denne hvis dere er nysgjerrige.

Det var ikke bare antrekket som var nytt denne dagen. Etter å ha gått litt rundt i solen ble vi nødt til å kjøpe oss noe å drikke og en iskrem. Det var da jeg kom over denne rabarbrasaften fra Askim frukt- og bærpresseri. Vi eier jo en hytte ikke så langt fra denne fabrikken og kjøper i blant deres eplemost når vi er der, men denne saften laget på rabarbra hadde jeg ikke sett før. Den kan jeg definitivt anbefale for dere som liker smaken av rabarbra. Smakte virkelig som sommerferie på flaske!

En sliten trubadur møtte vi også på!

Da vi følte at vi hadde sett det meste på museet gikk vi videre til Lanternen hvor vi avsluttet dagen med en god lunsj. Denne dagen var helt topp!

 • Har dere vært på folkemuseet før?
 • Har dere spennende planer for helgen?

Short translation: The first Sunday this month was spend visiting my favourite historical museum in Oslo wearing my “new” vintage outfit. At this museum you get to experience and see how people lived in Norway from around 1500 to the present day. The open air- part of the museum is a collection of buildings from serval parts of the country. I would definitely recommend a visit.  

#retro #folkemuseet #norskfolkemuseum #norge #bygdø #oslo #turistiegenby #søndag #søndagstur #stil #rabarbrasaft #askimfruktogbærpresseri #sol #vintage #historie #secondhand #strikkbelte #kos #sommer #sommerdag #krøller #rødelepper #vintagestyle #pinup #ootd #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #pincurls #smile #style #besamecosmetics #truevintage #ootd

1. Blomstrende kvist
2. Julepynt fra skogen
3. Høstkvist

Som dere ser av linkene over har kvisten som henger over mitt spisebord gjennomgått flere forandringer med tanke på stil. Jeg liker å bytte ut dekoren slik at den matcher årstiden eller høytiden vi er i. I blant endrer jeg også pynten av den enkle grunn at jeg føler for en fornyelse i stuen. Selv om det er lyst ute nå er jeg alltid ute etter løsninger som kan skape stemning i mørket. Et tidligere eksempel på denne fasinasjonen er et innlegg om fremgangsmåten på noen høstlykter jeg laget for en stund tilbake. Her er linken for dere som ikke fikk med dere innlegget.

Fremgangsmåten til dekoren her er ganske selvforklarende, men jeg tenkte at jeg kunne fortelle dere litt om mine egne erfaringer og noen av de problemene jeg møtte på. Forhåpentligvis vil dere unngå de samme utfordringene.

Det første problemet jeg sto ovenfor var det å få spredt lysene godt utover kvisten. Min lyslenke er lang, men avstanden mellom lysene er ganske stor. Det måtte faktisk hele fire forsøk til før jeg ble fornøyd. Dette er vel ganske vanskelig å unngå, men da vet dere i alle fall at man vanskelig kan lykkes på første forsøk. Når jeg snurret lenken rundt kvisten valgte jeg ut de sterkeste og tykkeste grenene slik at de skulle klare å holde vekten uten å bøye seg for mye. Jeg måtte likevel lage et nytt feste da kvisten ble ganske tung på den ene siden. Behovet for denne vil være avhengig av fordelingen av grenene på kvisten du velger. Jeg vil også anbefale dere å ha en lyslenke med kontakt. Min går på batterier og det er derfor litt tungvint å skru den av og på.

Slik ser nå kvisten min ut. Er den ikke stilig? Når solen går ned og mørket kommer slår jeg av alt annet lys med unntak av denne. Så er det kveldskos med middag og stearinlys i lyset av den ny dekorerte kvisten.

Short translation: Feel like it’s time to renew the decoration on the branch I have hanging over my dining table. What do you guys think about this variation?

#diy #prosjekt #lys #lyslenke #kvist #lysekrone #stemning #fint #dekor #interiør #gjørdetselv #stemning #kos

Denne kjolen ble årets antrekk for St. Hans-feiringen. Kjolen rekker helt ned til bakken på meg og har et mønster av blomster i grønt og gult som passer perfekt til en slik anledning. Jeg mistenker egentlig at kjolen originalt ble brukt som nattkjole en gang i tiden. Jeg kom tilfeldigvis over den når jeg tittet litt rundt på Uff sin avdeling på arkaden. Hvor jeg har funnet de fleste plaggene jeg eier! Er dere ikke enige i at denne kjolen er altfor fin til bare å sove i?

Kjole: Uff arkaden
Sko: Moderne vans

Hvis dere følger med meg på Instagram kunne dere se hvordan jeg vasket denne kjolen før bruk. Den var ganske så skitten faktisk. Mye av det jeg eier av vintage pleier jeg å håndvaske. Ikke nødvendigvis fordi det er det eneste de tåler, men fordi det på et vis føles terapeutisk og beroligende å gjøre det. Tro det eller ei kan faktisk de fleste vintage- plagg av nyere dags dato vaskes i maskin.

Hvilket antrekk hadde dere på selveste St. Hans-aften?

Short translation: New dress and wildflowers for midsummer. What do you guys think?

#vintage #secondhand #gjenbruk #st.hansaften #st.hans #sommer #eng #markblomster #maxidress #maxikjole #blomster #feiring #kurv #summer #green #wildflowers #flowers #nattkjole #mønster #bow #vintageheaven #arkaden #uffarkaden #70s #1970sstyle #hippy #nature #pretty