I dag kommer jeg dessverre med en litt trist nyhet. Vi har akkurat startet introduksjonsprosessen til bacheloroppgaven. I tillegg til dette har vi også vanlige kunstoppgaver og eksamen. Dette har gjort at jeg rett og slett får for mange baller i luften. Bloggen er dessverre den ballen jeg blir nødt til å legge fra meg for å klare å sjonglere alt det andre. Dette blir nok ikke en altfor lang pause, men jeg trenger også litt tid til å finne ny inspirasjon til nye innlegg. Nå som jeg snart har hatt denne bloggen i to år så er det jo ikke så rart at jeg begynner å bli litt tom for ideer. Hvis noen har ideer eller ønsker så legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Jeg ønsker at bloggen min skal være så fin og gjennomført som mulig. Derfor fant jeg ut at jeg ikke ønsket at kvaliteten på innleggene skulle gå ned fordi jeg ikke har nok tid å dedikere. Derfor virker det mer logisk å ta en pause nå slik at jeg kan skifte fokuset mitt og komme tilbake med mer spennende og bedre innlegg til dere. Håper dere er tålmodige og vil følge meg videre. Setter så stor pris på dere faste lesere!


 

Håper dere får en god helg!

Short translation: Taking a little break from blogging!

Hei dere! I dag skal jeg dele et par oppskrifter som forteller hvordan dere kan lage disse supersøte og god milkshakene. Tror virkelig jeg har funnet opp noen oppskrifter som kan falle i smak hos de fleste. I dette blogginnlegget skal jeg dele tre varianter av min egen kreasjon som jeg håper dere vil like. Dette var også en god anledning for meg til å ta i bruk mine retroinspirerte is/milkshake glass som jeg fikk i julegave i fjor. Fremgangsmåten er ganske lik på alle oppskriftene derfor valgte jeg å ikke gå i detalj på hver enkelt. Det eneste man virkelig trenger å gjøre er å tilsette alle ingrediensene i en mikser/blender, helle drikken over i et fint glass og pynte med krem på toppen (valgfritt).

For vår første kandidat handler det nesten utelukkende om sjokolade. Det er det vel ikke mange som kan si nei til! Nedenfor er listen med det du trenger for å lage to glass fylt med denne gode drikken.

Sjokolade milkshake

2 dl melk

4 ss sjokoladesaus

80 gr vaniljeis

15 isbiter

Revet sjokolade, sjokoladesaus og krem til pynt

Neste oppskrift er det jordbær alt handler om. Dette er også mange sin favorittsmak!

Jordbærdrøm

150 gr frosne jordbær

2 ½ dl melk

½ dl kaffefløte

1 ss sukker

1 ts vaniljesukker

Krem til pynt

Siste oppskrift for denne gang!

Kaffe og banan milkshake

2 dl ferdiglaget og avkjølt kaffe

1 fryst banan

1 dl melk

10 isbiter

5 ss vaniljeis

Krem til pynt

For å få det fine mønsteret på innsiden av glasset påførte jeg litt sjokoladesaus før jeg helte i milkshaken.

Krem på toppen!


 

– Ser ikke disse søte/ gode ut?

– Noen som har andre oppskrifter å dele?

 

 

Short translation: For this blog post I have experimented with different flavours of milkshake using my new retro inspired milkshake glasses. I just loved how they turned out and the taste was great too.

#retromilkshakes #milkshakes #retro #vintage #svarthvitt #pastell #kos #nam #hjemmelaget #krem #iskrem #sjokolade #jordbær #sugerør #isbiter #icecream #chocolate #retrodiner #diner #1950s #1950sstyle #sweet #pinup #pincurls #dessert #brett

Håper dere alle hadde en fin Valentinsdagen i går! <3

De fleste av dere har sikkert smakt vårruller i en eller annen form, men visste dere at denne typen mat også kan bli omgjort til dessert? Oppskriften her viser dere hvordan dere kan lage glutenfrie rispapirruller fylt med deilig frukt og dyppet i sjokolade. En perfekt dessert som de fleste nok vil like! En annen fin ting med denne desserten er at den kan tilpasses ved å bytte ut og lage nye kombinasjoner av fyllet. Denne gangen gikk jeg for jordbær, mango og epler som viste seg å være en perfekt kombinasjon. Rispapiret kan kjøpes hos de fleste leverandører av asiatiske matvarer, samt i et par norske butikker.

Start med å kutte opp frukten i ganske små biter. Dette er for at de skal få plass inne i rullen. For å myke opp rispapiret skal det ligge i vann i et par minutter. Ikke la det ligge for lenge da papiret blir klissete og vanskelig å arbeide med. Ta forsiktig rispapiret opp av vannet og legg det på et tørt underlag. Forsøk og «glatte ut» overflaten slik at den blir fin og jevn. Fyll så opp med frukt som vist på bildet. Brett inn kantene og rull sammen rullen.  

Som dipp til disse kan man både ha smeltet sjokolade og karamellsaus. Håper oppskriften faller i smak!!

  • Ser ikke disse gode ut?
     
  • Noen som fikk lyst til å prøve/smake?


 

Short translation:How to make fresh fruit spring rolls at home! So gooood!

#frukt #dessert #rispapir #rispapirrull #sunn #fargerik #sjokolade #spisepinner #asiatisk #karamell #eple #jordbær #mango #diy #nam #elsk #hjemmelaget #sunndessert #matlagning #mat

Disse bildene viser hvordan en vanlig lørdag kan utspille seg for meg. Selvsagt er ingen helger like, så dette blir nesten som min ideelle slutt på uken. Her får dere et lite innblikk.

I det siste har jeg virkelig begynt å sette pris på en god lørdagsfrokost. Det har vært pannekaker som har stått høyest på ønskelisten de siste ukene. Her servert med nypresset kaffe og hjemmelaget sitronlimonade.

Telys og fersk frukt hører også med.

Helgen er den tiden jeg som oftest setter av til å skrive nye innlegg her på bloggen. Dette inkluderer ofte også en liten photoshoot av et nytt antrekk eller bilder til en ny oppskrift.

Drakten jeg har på meg her har jeg allerede skrevet et innlegg om. Legger en link ved i denne posten for dere som gikk glipp av den: Vintage skatt: Drakt fra Tomren fabrikker

Lørdag er min faste vanne-dag for alle plantene mine. Det tror jeg nok de setter veldig pris på.

Kunstprosjekter får alltid en plass i min helg enten det er skoleoppgaver eller «private» prosjekter. Dette er skissen til et maleri som jeg aldri blir ferdig med.

Når det nærmer seg kveld og middagstid liker jeg å tenne masse lys. Spesielt på årstider som denne når det er så mørkt ute. Det går også med mye lys i hverdagen.

 

– Hvordan ser deres perfekte lørdag ut?

 

 

Short translation: My Perfect Saturday!

#pannekaker #limonade #hjemmelaget #glutenfri #frokost #enheldag #helg #lørdag #vintage #secondhand #retro #pinup #stil #rødelepper #ootd #blogger #smil #vintageblogger #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #smile #style #truevintage #truevintageootd #friends_of_faces_and_style #vintagestyle #vintagegirl #blackandwhite #blogg #vintagehår #vintagesminke #saturday #weekend


Lavendel kommer fra det latinske ordet “lavare” som betyr å vaske. Gjennom tidene har lavendel vært hyppig i bruk til forskjellige formål. Et eksempel på dette var at man strødde lavendel på gulvene blant annet for å beskytte mot pest og andre sykdommer. Buketter med lavendel hadde samme formål. Et annet bruksområde var for å holde ulike insekter unna og kvinner festet blomstene på hattene sine for å forebygge kvalme og svimmelhet.

I dette innlegget skal jeg dele fremgangsmåten på noen fine tøyposer fylt med tørket velduftende lavendel. Disse kan man henge i skap og legge i skuffer for å impregnere klærne dine med en deilig duft, men også for å unngå at for eksempel insekter som møll lager stygge hull i klærne dine. Posene lukter også 1000 ganger bedre enn møllkuler.

Dette er nok en av de korteste og enkleste fremgangsmåtene her på bloggen. Man starter med å sy poser eller kjøpe ferdiglagde. Man kan også velge om man ønsker å bruke innkjøpt eller egen avlet lavendel. For å få nok brukte jeg i dette tilfellet en blanding mellom de to.

Fyll posene halvfulle og knyt igjen med en fin silkesløyfe. Når duften blir svakere kan man dryppe et par dråper med lavendelolje over de tørkede blomstene. Heng eller plasser posen blant klærne dine for en frisk og god duft i klesskapet. Et godt tips er å legge en pose i kofferten når man er ute og reiser. På denne måten holder klærne seg velduftende under hele turen.

  • Hva synes dere om posene?
     
  • Noen som har erfaring med duftposer?
     


 

Short translation: How to Make Lavender Sachets. Try crafting these simple sachets and filling them with dried lavender.

#duftposer #diy #lavendel #prosjekt #tøyposer #duft #godlukt #sløyfe #søt #fremgangsmåte #stegforsteg #gøy #sachets #driedlavender #lavender #stepbystep #craft #vintage

Et spørsmål som jeg har fått ganske mange ganger nå er hvordan jeg hele tiden klarer å opprettholde bloggingen, samt hvordan jeg holder innholdet variert og spennende. Jeg tenkte derfor at jeg kunne bruke denne anledningen til å lage et lite innlegg hvor jeg forsøker å svare på noen av spørsmålene jeg har fått og samtidig deler et par erfaringsbaserte tips. Disse metodene fungerer for meg, men hvis dere selv har noen triks og tips som dere ikke klarer dere uten så del de gjerne i kommentarfeltet.
 

1. Ha en egen blogg-bok:

Et av mine «hemmelige» triks er god planlegging. Dette høres kanskje ut som en selvfølge, men det er virkelig til stor hjelp. Jeg har en egen fin liten bok som jeg bare bruker til å skrive ned mine ideer til innlegg. Jeg vil definitivt anbefale alle som vil begynne å blogge eller dere som allerede blogger, men føler dere trenger litt struktur til å skaffe en slik bok. Husk å ha den lett tilgjengelig hele tiden. Inspirasjon kan komme når du minst venter det. Ha boken på nattbordet, i vesken osv. Slik at den er tilgjengelig når og hvis det skulle dukke opp en god idé.  For dere som foretrekker det kan man også ha et notat på mobilen, men det er noe helt spesielt å ha en faktisk bok som du kan ta og føle på.

2. Forsøk å ha et variert innhold:

Dette vil selvsagt være svært forskjellig fra blogg til blogg, men for å holde på lesernes interesse og for din egen del er det mer spennende å prøve litt nye saker, fremfor kun å holde seg til en ting eller et tema. Likevel er det fint å ha et par hovedtemaer slik at man som ny leser lett kan sette seg inn i hva du liker å skrive om og dele.

3. Diskuter ideer til innlegg med venner og kjente:

Mye godt har kommet ut av samtaler mellom mennesker. Dette inkluderer definitivt ideer til blogg-innlegg for min del. Det er så viktig å teste ut ideene, samt få tilbakemelding fra andre på ting du arbeider med. Dette tror jeg gjelder uansett interesse og felt.  Det handler ikke om å få andres godkjennelse på ting, men å fange muligheten til å forbedre dine egne ideer på områder som du selv kanskje ikke hadde tenkt på.

4. Søke nye kilder for inspirasjon:

Alle går igjennom perioder hvor inspirasjonen både kan være på et høyt og et lavt nivå. Et godt tips er å holde øynene åpne for nye inspirasjonskilder. Lag deg gjerne en profil på pinterest, søk opp andre bloggere som du liker, les magasiner, se videoer på Youtube og likende. Som blogger har man selvsagt også den muligheten å kunne spørre sine egne lesere. De fleste av oss har et forbilde eller en eller flere personer som vi ser opp til. Hent gjerne inspirasjon fra denne personen, men gjør det så til ditt eget. Inspirasjon til innlegg er ikke noe som kan tvinges frem, så ikke bruk opp all din energi på å prøve.

Håper disse tipsene kan være til hjelp for noen av dere der ute. Dette er i alle fall ting som har hjulpet meg til å opprettholde to blogg-poster i uken i over et år nå. Som jeg skrev tidligere i innlegget vil jeg gjerne høre deres tips og råd. Håper dere får en fin helg videre! <3
 

 

Short translation:In this blogpost I’ll be sharing some tips and tricks on finding inspiration and keeping a schedule as a blogger.

#blogginnlegg #innlegg #tips #goderåd #bloggerråd #bloggplanlegging #notatbok #planlegging #vintage #secondhand #retro #pinup #stil #rødelepper #blogger #vintageblogger #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #style # #vintagestyle #vintagegirl

Dette innlegget kommer ikke til å være så langt, men jeg hadde så lyst til å dele et par bilder jeg tok etter min nye hårklipp. Disse fotografiene er tatt etter jeg har sovet med «pincurls- ene» mine og stylet håret. Det er alltid like spennende å se hvordan håret oppfører seg etter en ny klipp. Jeg synes resultatet ble ganske så stilig.

– Hva synes dere om hårsveisen?

– Noen som ønsker en “steg for steg” til sminke-looken her?

Short translation:New haircut and cute curls! What do you guys think?

#vintage #secondhand #retro #pinup #stil #rødelepper #ootd #blogger #smil #vintageblogger #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #smile #style #truevintage #truevintageootd #friends_of_faces_and_style #vintagestyle #vintagegirl #blackandwhite #blogg #vintagehår #vintagegirl #vintagesminke