Torsdag forrige uke var det duket for vår andre mastertorsdag. Dette er en kveld som er satt av for å gi oss muligheten til å vise hva vi driver med på studiet. Teknisk sett var dette også min første mulighet til å presentere min kunst utenfor skolen. Vi leier et lokale i nede i sentrum som kanskje gjør det enklere for andre som ikke tilhører Uia å komme på besøk. På de to første bildene i dette innlegget ser dere hvordan jeg forberedte meg til utstillingen. Vi bestemme oss for å kunne vise litt eldre arbeider også for å fylle det store lokale vi har. Det vanskeligste denne gangen var å bestemme hva jeg faktisk skulle ha på utstillingen. Jeg spurte flere venner om deres mening og vi kom sammen frem til en del arbeider som kunne passe.

Her ser dere et lite utvalg.

Jeg valgte ut den delen av rommet som jeg synes passet best. Deretter la jeg alle arbeidene mine utover gulvet for å få en oversikt. Så grupperte jeg de arbeidene som passet best sammen. Dette ble gjort både med tanke på teknikk og farger.

De opphengte arbeidene ble lyssatt med lys i forskjellige farger.

Tidlig i arrangementet hadde vi lagt inn en performance av to masterstudenter som går året over oss.

Tilbake til min utstilling: Dette er et av de nyere arbeidene mine. Jeg har kombinert gamle bilder med fotografier tatt gjennom teleskop. Disse forestiller både fjerne galakser og stjernebilder. De fine og gamle rammene har jeg funnet på ulike bruktbutikker. Ett par har jeg også fått i gave av forskjellige venninner.

Fargene i disse arbeidene passet så fint sammen!

Alltid litt flaut å bli tatt bilde av, mens flere ser på.

Tegninger i blyant og maleri av månen. Denne gruppen er en kombinasjon av både nye og gamle kunstprosjekter.

Vi hadde også organisert tapas for de besøkende. Senere på kvelden ble det musikk og dansing. Hva synes dere om de utstilte arbeidene mine?

Short translation: In this post I’m sharing some photos from an event my class and I put on. This was actually the first time I exhibited my art outside of university. The site of the event is quite big. Because of this we had to combine older and newer works to fill the space. The photos I have presented in the old frames are my most recent project.  I’ve combined old photos with pictures taken of space and galaxies. After we presented our artworks there were tapas, music and dancing.

#kunst #kunstutstilling #utstilling #masterikunstfag #kunstoghåndverk #uia #universitetetiagder #kristiansand #gamleagderteater #art #artexhibition #exhibition #kunstner #blyant #ark #drawing #artist #blackandwhite #creative #illustration #myart #pencil #paper #blogger #masterthesis

I dette korte innlegget tenkte jeg å dele noen linker med dere. Jeg har plukket ut noen av mine mest besøkte innlegg her på bloggen. Det var veldig spennende å finne ut hva dere liker best. Jeg vet jo selv omtrent hvor mye energi og tid jeg har lagt ned i hver post. Hvis du har gått glipp av noen av disse innleggene kan du lese de igjen ved å klikke på overskriften under bildene. Innleggene er forresten i tilfeldig rekkefølge. God lesning!

Året i bilder.

Diy girlander med vimpler.

Bli med inn i garderoben min + spørsmål!

Sette sammen kostymer av det du allerede har.

Et lite opprør mot sosiale medier: En kjole, tre antrekk.

Diy ampel i macrame.

Sommerens antikk og vintage funn.

Julepynt fra skogen.

Plant ananas hjemme.

DIY lavendel duftposer.

Vårrengjøring og en liten kjøkken-makeover.

 

Short translation: In this short blog post I wanted to share some links to my most popular blogpost. Enjoy!

#diy #gjørdetselv #populæreinnlegg #innlegg #bloggposter #antrekk #retro #norge #stil #vintage #gjenbruk #historie #secondhand #krøller #rødelepper #rødleppestift #meg #vintagestyle #pinup #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #pincurls #smile #style #truevintage

Jeg har fått flere spørsmål i det siste knyttet til hvordan det går med masteren min. Nå er vi jo på et veldig tidlig stadium, men jeg tenkte jeg kunne dele mine tanker så langt. Helt fra begynnelsen visste jeg at jeg måtte velge noe jeg brenner for. Noe som jeg synes er spesielt interessant eller spennende. Siden vintage og gamle gjenstander spiller en så stor rolle i livet mitt ble dette et naturlig valg. På det nåværende tidspunktet tenker jeg å velge ut noe viktige objekter fra min samling og la disse inngå i det ferdige verket på en eller annen måte.

Vi har foreløpig hatt et par workshop-er hvor vi har arbeidet med å utforme ideene vi har til noe mer visuelt. Dette ser dere resultatet av i dette innlegget. Inspirert av en skisse jeg tegnet i en forelesning valgte jeg ut gjenstander og tegnet disse i tilnærmet riktig skala. Til hver gjenstand skrev jeg ned et par ord om hvorfor disse er viktige for meg, hvem jeg fikk de av osv. I tillegg til alt dette laget jeg også en kort film for å vise at dette faktisk er objekter som jeg bruker på en hverdagslig basis.

Neste steg er jeg fremdeles litt usikker på. Jeg må velge hvilken kunstnerisk teknikk jeg ønsker å benytte meg av og hvordan dette kan gjennomføres. I tillegg til den praktiske delen er det også en teoretisk del som skal besvares. Her handler det mer om metoden og utforskningen som gjøres ved siden av og gjennom det praktiske. Foreløpig føles masteroppgaven som noe veldig stort og skummelt som jeg hele tiden kommer nærmere. Før jeg virkelig skal sette igang med dette prosjektet er det flere oppgaver og koselig arrangementer å se frem til…. heldigvis.

Short translation: In this blog post I’m sharing some thoughts connected to my master thesis. At this point we’re at the early stages, but I’ve already started working, thinking and sketching in preparation for it.

#kunst #kunstner #blyant #ark #drawing #art #artist #blackandwhite #creative #illustration #myart #pencil #paper #blogger #artist #masterthesis #fremgang #prosess #progress #process #shortmovie #movie #film

Her kommer et lite innlegg hvor jeg endelig kan få dele min nye kjole med dere. Denne skjønnheten kjøpte jeg i butikken Evergreen secondhand i Gøteborg. På merkelappen står det Lenette i sirlig løkkeskrift etterfulgt av Göteborg. Jeg har forsøkt å søke litt på dette merket, men svært lite kom opp dessverre. Synes likevel det er gøy at det faktisk står Gøteborg på noe jeg kjøpte nettopp der.

Kjolen er et eget kunstverk i seg selv. Siden den er sydd sammen av masse forskjellige deler får man en flott form når man har den på. Faktisk er kjolen nesten like fantastisk på innsiden som den er på utsiden. Dette er gjerne et tegn på god kvalitet både hos eldre, men også nye plagg. Fargen er som dere kan se forskjellige toner av blått. Stoffet får en flott glans når man beveger på det. Kjolens knapper er dekket av samme type stoff som resten av kjolen. Dette er en fin liten detalj synes jeg.

Liker dere kjolen?

Short translation: My new dress from Gothenburg.

#smile #smil #perler #gøteborg #gothenburg #göteborg #gjenbruk #kjole #antrekk #retro #sverige #sweden #vintage #secondhand #antikk #krøller #vinter #vår #blomster #vintagestyle #ootd #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #pincurls #truevintage #evergreensecondhand

Hei folkens! Håper dere har det bra! I dag skal jeg dele bilder, film og opplevelser med dere fra forrige helg. Da var det nemlig duket for dobbel bursdagshelg for meg og mamma.  Vi har nemlig bursdag rett etter hverandre. I den anledning hadde vi planlagt en koselig tur til Gøteborg og hotell Eggers. For den oppmerksomme leser vil du sikkert huske at vi tok en tur til samme sted i romjulen. Her kan dere lese om den turen: Gøteborg på en og en halv dag!
 

Mamma, pappa og jeg tok igjen inn på hotell Eggers som ligger like ved sentralstasjonen. Som jeg skrev i forrige innlegg er dette et hotell med en lang historie. Det vi liker så godt med nettopp dette hotellet er at de har beholdt den klassiske stilen. Her finner man blant annet gullforgylte speil, krystallkroner og vakre tapeter. Føler at jeg på et vis passer fint inn her.

Denne gangen hadde vi flere planlagte ting enn ved forrige tur, men vi fikk likevel tid til å besøke ulike vintage- og antikkbutikker. Brosjen som dere ser ovenfor kjøpte jeg på Fåfängan Antikt. Dette er en liten, men sjarmerende butikk i Haga. Damen som arbeidet bak disken synes brosjen passet fint til meg og min røde leppestift.

På dag to i Gøteborg var vi på Afternoon tea på Eggers. Dette var en del av min bursdagsgave, selv om den fant sted på mammas dag. Det var ikke noe problem med glutenfritt (både med tanke på snitter og kaker).

Den nærmeste tallerkenen var min!

Flere vakre detaljer fra Eggers!

Den siste dagen vi hadde i byen tok vi en tur innom Palmehuset som ligger i Trädgårdsföreningens parkanlegg. Selve parken er nok finest på sommeren, men vårt mål var et enormt drivhus som er åpent året rundt. Palmehuset i hvitt og glass fremstår som et eget lite kunstverk midt i parken. Drivhuset med sine nesten 1000 kvadratmeter ble bygget i 1878. Når man åpner døren kommer det et blaff av varme og spennende lukter. Inne i palmehuset er det forskjellige avdelinger hvor man finner alt fra palmer, kaffeplanter og vekster fra Middelhavet.

På veien inn i Palmehuset fikk jeg meg en liten venn som sang så pent.

Avdelingen med planter fra Middelhavet.

Bildene med rosa blomster er fra “kameliahuset” som sto i full blomst. En ganske stor kontrast fra snø og is på utsiden.


 

De to siste bildene for denne gang er tatt i “vattenhuset”. Her var det til og med fisk. Disse kan dere så på filmen jeg har satt sammen fra turen. Håper dere får en flott helg eller uke videre!

Short translation: Photos and a short movie from my birthday trip to Gothenburg, Sweden.

#bursdag #birthday #tur #travel #gøteborg #gothenburg #göteborg #fåfänganantik #gjenbruk #kjole #antrekk #retro #sverige #sweden #vintage #secondhand #trädgårdsföreningen #palmhuset #hoteleggers #afternoontea #antikk #krøller #rødelepper #vinter #vår #blomster #vintagestyle #ootd #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #pincurls #truevintage