Her kommer endelig bildene fra Italia! Dette synet møtte oss da vi etter en nokså lang flytur + en kort biltur i leiebil var fremme ved leiligheten som skulle være vårt hjem for den kommende uken.


“Insalata caprese” på bildet ovenfor er en enkel italiensk salat som består av fersk mozzarella, tomater og basilikum. Veldig god og selvfølgelig naturlig fri for gluten. Nam nam!


Den italienske øya vi besøkte er nok mest kjent for sine hvite strender og krystallklart vann. Det resulterer selvsagt i mange fine bilder og motiver.


Den store stråhatten som jeg har designet selv måtte selvsagt med. Her er blogg posten om hvordan jeg dekorerte den for dere som er interessert.


Som den lille kreative sjelen jeg er blir det alltid tid for leting etter gratis materialer i naturen. Denne gangen kom jeg hjem med masse små og fine skjell i forskjellige former.


Nedenfor leiligheten vår var det noen morsomme små hytter som var tilknyttet et hotell ved stranden. Alle disse husene var ganske små og helt runde i formen.


Noe som de har nok av i sydlige strøk er blomster og andre fargerike vekster. Ble mange bilder av slike i alle mulige farger. Synes forresten at denne båten var fantastisk morsom!


Nabolaget.


Dette er en strand med navn “Spiaggia Bianca”, som på norsk oversettes til “den hvite stranden.” Lett å se hvorfor den har fått nettopp dette navnet.


En butikk med flere hatter enn jeg noen gang har sett! Helt fra tak til gulv var det stabler med forskjellige typer hodeplagg både for kvinner og menn.


En koselig liten kafe/butikk vi gikk forbi.


Det ble mest sol og bading på oss denne uken, men vi var også innom et arkeologisk museum hvor de blant annet hadde rester etter store årer som hørte til skipet dere ser på bildet. Disse eksemplarene var visst de eldste som noen gang er funnet i så god stand.

Hvor har dere vært på ferie?

Short translation: Pictures from our trip to Italy!

#ferie #italia #syden #sol #bade #sandstrand #solnedgang #blomster #mat #natur #sommer #summer #italy #sea #holiday #good #green #sunset #foodporn #sunshine #flowers #love #style


Mens jeg ordner feriebildene som jeg skal vise dere i de kommende ukene kan dere kose dere med denne posten så lenge. Dette innlegget kommer som en oppfølger til en tidligere post hvor jeg fortalte om mine planer om å gi vår terrasse en liten makeover. I den sistnevnte posten skrev jeg kort om hvor jeg finner inspirasjon og hvordan jeg hadde som mål å skape en koselig atmosfære i vårt uterom. Ved å lage flere gjenstander (diy) på egenhånd kunne jeg spare en del penger også. I denne posten vil jeg dele med dere hvor langt jeg har kommet til nå. Slike store prosjekter er selvsagt noe man bør gjøre over lengre tid da bare det å skaffe alt man trenger til de ulike prosjektene kan ta litt tid. Kanskje kommer det noen oppdateringer om terrassens status i fremtiden.


Med tanke på valg av farge ville jeg holde terrassen ganske ren. Jeg ser for meg hvordan god mat og venner kan bli som fargeklatter mot en mer enkel bakgrunn. Ved å holde seg til dempede og rene farger på selve basen blir de tilbehørene man velger å pynte med som planter og puter mer iøynefallende. Det blir også enklere å bytte ut fargeskalaen og temaet hvis man skulle ønske det ved en senere anledning. Fargene jeg har valgt å fokusere på nå er hovedsakelig toner i blått, grått og hvitt som dere ser.


Under hvert bilde med tilknytning til et tidligere innlegg (diy) har jeg lagt ved linken til denne. Dette gjør det forhåpentligvis enklere for dere å finne postene igjen.


DIY lyslenke + stativ


DIY ampel i macramé


DIY girlander med vimpler


Planting fra tidligere i år

Hvis det er noe dere lurer på eller noen ønsker knyttet til denne bloggen er det bare å legge igjen en kommentar. Håper dette innlegget ga dere litt inspirasjon for å begynne på små eller store prosjekter dere selv har i tankene.

Short translation: I’ve made some good progress in “upgrading” my terrace with a new set of furniture! The result can be seen in the before and after photos. I’ve tried to keep the colour scheme clean and simple, with light grey, blue and white tones. This is just a little in-between post while I finish up my vacation pictures!

 

#forandringfryder #ny #terrasse #planter #hagemøbler #rotting #plastteppe #diy #prosjekt #førogetter #sommer #stegforsteg #makeover #summer #fun #sunshine #decorating #crafts #outside


Etter ønske fra en leser kommer det en post om pin curls og hvordan jeg lager mine. Teknikken bør tilpasset til ulike typer hår. Siden fremgangsmåten er litt vanskelig å forklare blir dette en ganske bildetung post, men jeg håper dette er forståelig. Begynn helst med nyvasket og fuktig hår. For å unngå for mye krus i håret når man børster ut krøllene anbefaler jeg at håret er omtrent 70 % tørt før du begynner å krølle. Hvis håret ditt ikke holder godt på krøllen kan det være lurt å påføre et produkt som gir krøllene lengre holdbarhet.


Børst forsiktig gjennom håret for å fjerne knuter og for å få et bedre utgangspunkt for de neste stegene. Velg så hvilken side du ønsker å ha skillen din. Bruk så en kam eller fingrene til å dele opp håret i seksjoner. Jeg pleier å arbeide ut i fra fire seksjoner: en på toppen av hodet, en på hver side av hodet og to bak. Sett disse opp med spenner eller bruk en strikk for å holde denne delen adskilt fra det området du holder på med.


Begynn å krølle der du føler det er mest naturlig. Det er smart å starte nederst slik jeg har gjort på bildet over. Størrelsen på krøllene er egentlig opp til deg. Ut i fra bildene kan dere se hvilken størrelse jeg pleier å gå for. Hvor mye hår og hvor stramt du ruller opp håret vil spille inn på ditt endelige resultat. Man bør egentlig bare prøve seg frem.


Hvordan rulle en pin curl

Ta en hårlokk fra en seksjon. Form enden av lokken til en loop. Rull denne mot hodebunnen. Fest inntil hodet med to spenner i et kryss. Seksjonen på toppen av hodet krøller jeg oftest litt annerledes enn resten. Denne typen krøll heter upright pincurl. Fordelen med disse er at de skaper mye volum ved kronen. Hvis du har kortere hår kan du oppnå en sveis som kan minne om Marilyn Monroes lokker. Ta en hårlokk og rull den ned på hodet. Fremfor å legge rullen ned mot hodebunnen lar man denne blir stående opp slik som navnet tilsier. Stikk spenner ned i rullens base for å ankre den.


De vanlige krøllene skal ligge i rader. Jeg pleier vanligvis å ha to rader som går rundt hele hodet. Ønsker man disse klassiske bølgene bør man endre retningen på krøllene fra hver rad. Mot klokken og med klokken. Slik oppnår man en slags S-formet bølge. Alt dette kan virke veldig vanskelig, men som alt annet gjelder det prøve seg frem og øve. Jeg har gjort dette i flere år og kan krølle håret hvor som helst og når som helst. Øvelse gjør faktisk mester!


Opplever du at håret ditt tørker underveis kan du enkelt påføre litt fuktighet ved å holde en hånd under kranen og deretter stryke den over håret.


Når du har fått krøllet alt opp anbefaler jeg å knyte et sjal/tørkle rundt hodet. Slik unngår man at spennene faller ut og at håret blir krusete. Jeg pleier å sove med dette på hodet over natten, men man kan også gå med tørkle på dagen hvis man skal ha fine krøller til en spesiell anledning.


Før man tar ut spennene må håret være helt tørt. Hvis det fremdeles er fuktighet igjen kan man bruke en hårføner. Når håret er helt tørt og kjølt ned kan man ta ut spennene.


Krøllene man har nå likner på korketrekkere. Dra fingrene gjennom håret for å løse opp krøllene. Børst så forsiktig gjennom og form med hendene. På dette tidspunktet kan man velge hva slags stil man ønsker.


Ønsker man en glatt 40-talls frisyre kan man børste håret rundt og under håndleddet slik at håret krøller seg under.


40-talls


Drar man fingrene gjennom håret får man en mykere frisyre som kan minne om populære frisyrer på 50-tallet. Denne stilen krever mer volum, så hvis man ønsker det kan man tupere litt. Det som er morsomt med pin curls er at man får muligheten til å forme håret slik man ønsker. Krøllene holder også ganske godt i de fleste hårtyper. Når man er fornøyd med håret kan man spraye med en god hårspray.


Noen som ble fristet til å prøve?

Short translation: A tutorial post on how I prepare and set up my pin curls!

#pincurls #vintage #pinup #curls #howto #stepbystep #hår #retro #stegforsteg #krøller #face #hair #brunette #40s #1940sstyle #1950sstyle #pageboy #style


Det er absolutt ingen hemmelighet at moter går igjen. Nesten hver sommer kommer klær og tilbehør inspirert av hippiebevegelsen på 60- og 70-tallet. Som både mote- og historieinteressert er det spennende å se hvordan fortidens trender nærmest lurer seg inn i nåtidens klær og motebilde. Kjolen jeg har på meg i denne bildeserien ble nok produsert for et par tiår siden, men designmessig kunne den ha passet inn et sted i mellom viktoriatiden (1837-1901) og edvardiansk tid (1901-1910). Med det riktige tilbehøret kan man selv style ting slik at de faller i den perioden man ønsker. Nettopp fordi moter går igjen kan man faktisk sette sammen et antrekk med plagg fra 80-tallet og skape en look som likner mer på moten fra 40-tallet.


Hatten jeg har her er nyprodusert, men laget på en tradisjonell måte. Dekorasjonen har jeg stått for selv. Hvis dere vil se hvordan det gikk for seg kan dere lese her!

Blomster i filt – DIY
Dekorering av hatt DIY!


Dukke fra 40-tallet med klær fra 70-tallet.


Hva synes dere?

Short translation: I tried to recreate the look of old photos from the early 20th century. The dress I’m wearing is not really from the 1900s, but it sure looks like it with the right accessories! That’s just one of the many beautiful things about fashion. Trends keeps coming back, so it’s easy to take something from one decade and make it look like it’s from another.

#vintage #krøller #blonder #viktoriatiden #perler #hansker #1900 #old #beauty #white #face #style #outfit #fashion #lace #blackandwhite #gloves

Nå går snart turen ned mot sydligere strøk. Vi skal til en italiensk øya hvor vi skal leie en leilighet i et hus rett ovenfor stranden. Vi krysser fingrene for fint vær og mye sol i de dagene vi er der. Her er mine planer for hva jeg skal ha med:


For å få en oversikt over de ulike antrekkene jeg skal ha med pleier jeg å lage små skisser.


Jeg er en av de som absolutt hater å pakke. Jeg er svært organisert og jobber alltid systematisk med det jeg gjør, men når det kommer til det å fylle kofferten med det man trenger føler jeg at alt bare blir tull. Jeg er alltid redd for å glemme noe, selv om det som oftest ikke er noe problem. Hvis man først skulle være så uheldig å glemmer noe er det jo oftest de små tingene som tannkrem ol. Disse kan man jo lett kjøpe nye av for en billig penge. For å dempe pakkeangsten noe har jeg laget dette lille skjemaet med ruter slik at jeg kan krysse ut tingene underveis. Skjemaet passer både til kvinner og menn. Sliter du med pakking selv, er det bare å printe ut ditt eget skjema. Min lille feriegave til dere <3


Har dere noen pakketips å dele?

Short translation: It’s almost time to head south. South to the beautiful beaches of Sardinia, Italy. I’ve planned for weeks what I shall pack with me, simply because I hate to pack and I always feel like I’ve forgotten something. So I’ve made a little personal check list so that I’ll be sure to have everything. I’m sharing it with you guys, too! So here’s a couple of pictures of what I’m planning on bringing with me!

#ferie #reise #pakke #koffert #vintage #italia #sommer #syden #hatter #sandaler #blonder #travel #travelpreparations #holiday #hat #lace #checklist #italy #vacation #summer


Hva skal du gjøre i sommerferien?

Jeg skal henge hjemme på terrassen og promenere rundt i byen, reise opp til Oslo for å besøke familien, ta en liten tur til Italia og forhåpentligvis tilbringe tid på hyttene våre.

Skal du reise langt?

Første tiden skal jeg bare være hjemme, så blir Oslo etterfulgt av Italia og hytteturer. Jeg håper selvsagt også at det kan bli mye moro i tiden her hjemme. Man må jo faktisk ikke reise langt for å få en følelse av sommer og ferie.


Har du noen små mål for ferien?

I tiden jeg er hjemme håper jeg å få gjort det litt mer koselig på terrassen. Dette har jeg skrevet en liten bloggpost om tidligere. Jeg har alltid små kunstprosjekter og ting knyttet til bloggen som jeg kan holde på med. Jeg håper også at jeg klarer å få tid til å lese flere bøker.

Hva ser du mest frem i mot?

Det må være reisen til Italia. Turen går til et sted som kjent for sine hvite strender og azurblått hav. Så dere kan vente dere masse fine bilder fra turen! Annet jeg ser frem til er å bade i både salt- og ferskvann, gå i skogen, ligge i solen og spise masse god mat.


Hva tror du kan gå galt med ferieplanene?

Forhåpentligvis går alt på skinner, men jeg blir ofte litt ensom når ferien blir for lang og ensformig. Det er om å gjøre å alltid finne på masse gøy man kan gjøre!

Hva kommer du til å kjøpe før reisene i ferien?

Jeg har en liten liste over ting jeg bør skaffe før ferien til Italia. Nye solbriller, de fleste jeg har er jo vintage og jeg er ikke helt sikker på hvor god beskyttelse de faktisk gir, jeg er også på utkikk etter en ny bikini med høyt liv. Solkrem og nye sandaler står også på listen.


Kommer du til å bli brun?
Forhåpentligvis får jeg litt farge. Det er ganske lenge siden jeg har vært sydover nå, så skal være litt forsiktig med den sterke solen.

Hva skal til for å gjøre ferien ekstra bra?
Været har jo ganske mye å si, spesielt i periodene jeg er i Norge. Foreløpig har det nesten ikke vært annet enn regn dessverre.


Hva kommer du til å ha på deg?
Dette kommer nok til å variere litt fra sted til sted. Forhåpentlig masse fine vintagekjoler pluss blomster i håret, små bluser og shorts med høyt liv.

Hvordan kommer du til å huske din ferie når den er over?
Lang, varm, koselig og full av solskinn? Det er håpet i alle fall!
 

Hvilke planer har dere for ferien?

 

Short translation: A short post where I answer questions about how I will enjoy the summer, and make memories!

#ferie #sommer #planer #italia #hytte #sommerlisten #minner #summer #memories #cabin #italy #planning


Det er ikke alltid at ting går som planlagt. Da får man en ekstra utfordring å løse slik at man likevel får det koselig. Under planleggingen av denne lille sammenkomsten så jeg for meg høye temperaturer og strålende solskinn. Vanligvis så har man jo sommerfester ute i hagen eller i vårt tilfelle på terrassen, men da dagen kom var det kaldt og styrtende regnvær. Derfor fant vi ut at vi rett og slett fikk flytte festen innendørs. Vi tok all pynten og pyntet stuen, fremfor terrassen. Resultatet ble kjempefint og vi koste oss like mye som om vi hadde vært ute. Her er bildene fra middagen!


Girlanderen i bakgrunnen har jeg laget selv. Blogg posten om hvordan kan dere lese her!


Tårn av glutenfri sjokoladekjeks. Bilder og oppskrift her!


Hjemmelaget limonade i nyinnkjøpte krus! Nam nam!

Har dere opplevd likende episoder hvor ting ikke blir helt som planlagt?

Short translation: Things doesn’t always go as planned. When I pictured this little summer picnic I was hoping for sun, clear blue sky, nice warm wind and the smell of the ocean. But instead we got rain, rain, and more rain. So, instead of having the picnic outside, we simply moved it inside instead!

#sommer #fest #limonade #pikekyss #rosa #blått #kos #girlander #vimpler #familie #papirpomponger #interiør #fargerikt #glutenfri #lemonade #party #honeycombspaper #color #summer #nice #goodtimes #happy


Tidligere har jeg blitt oppfordret til å prøve andre tiår enn de jeg oftest går for. Denne ideen har jeg sett på som en liten utfordring for meg selv og noe som jeg samtidig kan dele med dere. Derfor tenkte jeg det kunne være morsomt å lage små blogg poster i ny og ne hvor jeg forteller dere litt om ulike tidsperioder og modellerer passende plagg til denne. Jeg har allerede tatt for meg 60-tallet både i hår og sminke. Link til disse innleggene er nedenfor.

60-talls hår
60-talls sminke

Min vanlige sminke (50-talls)


Når man shopper vintage er det umulig å ikke møte på ett plagg eller to fra 70-tallet. Det er masse fint å få tak i for en billig penge. Se spesielt etter lange kjoler fra denne perioden. Disse kler alle slags former og kan brukes til hverdags eller pyntes opp til fest. Det folk flest kanskje forbinder med dette tiåret er hippietiden, langt hår og løse plagg. Dette stemmer, men gir bare et lite bilde av et svært utbredt tiår i motens historie. De store motehusene hentet inspirasjon fra Østen, samt fra tidligere tiår som 20-tallet, 30-tallet, 40-tallet og viktoriatiden. Dette tiåret oste av glamour med sine rysjer, store krager, blonder og eksklusive stoffer. På grunn av hippiestilen fikk man også et innslag av et mer naturlig og avslappet forhold til klær og mote. Man skulle la håret vokse uansett om man var kvinne eller mann og alt var lov når det gjaldt skjørtelengder. Designere tok igjen opp håndarbeidsteknikker som strikking, makramé og brodering. Naturmaterialer som skjell og skinn var svært populært.


Stikkord for 70-tallet:

-Midtskill og volum i håret

-Platåsko

-Slengbukser

-Olastoff

-Lange kjoler

-Brede bremmer på hattene

-Fargerike mønstre

-Disco

-Rysjer

-Store krager


Kjolen jeg har på meg på bildene kan passe fint inn i dette tiåret. Det kan godt være at den faktisk er fra rundt denne tiden originalt. Som jeg skrev tidligere var bruk av naturmaterialer virkelig i vinden på 70-tallet. Av denne grunn valgte jeg å bruke mine sandaler med trehæl til dette antrekket. Legg også merke til den lille broderte blomsten som er festet på kjolens midje.


Enten man hadde kort eller langt hår så skulle man helst ha midtskill og masse volum ved kronen. Sminken skulle være naturlig og man skulle helst ha en gyllen hudtone.


Synes dere jeg kan gå for 70-talls stil også?

Short translation: I’ve previously received suggestions to try and dress in other decades than just the 40s and 50s. I’ve already done the 60s, so this time the 70s sounded like a good decade to try next. This time period is known for long hair, maxi dresses, bright colours and natural materials such as leather and shells.

#ferie #70tallet #sommer #krøller #brunette #turkis #beauty #face #style #outfit #retro #1970s #70s #70sstyle #sunglasses #fashion #sun #holiday #look


Noe som jeg synes er veldig viktig er å ta godt vare på de tingene man eier. Dette er kanskje en ganske gammeldags tanke i vår tid og i tillegg noe som man lett kan glemme midt i alle trendene og gleden over nye produkter. Jeg håper derfor at denne posten kan gi en liten påminnelse og samtidig være til inspirasjon. Denne gangen tenkte jeg å ta for meg sko og vedlikehold av disse. Det skal faktisk ikke så mye til før et par sko kan holde noen år ekstra. Det er en jungel av produkter der ute som lover de utroligste ting, men ofte kan man benytte seg av saker man allerede har i skapene hjemme. Jeg tenkte å bruke denne posten til å dele noen tips om vedlikehold og vise hvordan man kan gi sine sko en liten makeover.

Noe jeg virkelig ikke liker er sko med hvite detaljer som ikke lengre er hvite. Dette kan være alt fra joggesko til tøysko. Skoene på bildet over er et alminnelig par tøysko i marineblått med hvite detaljer. For å få disse klare til sommeren har jeg kun brukt produkter jeg hadde hjemme. Jeg begynte med å finne frem neglelakkfjerner og et par bomullsdotter. Dette fungerer utmerket til å fjerne misfargingen på gummidetaljene i hvitt. Påfør litt neglelakkfjerner på bomullen og gni dette over områdene. Prøv å unngå å få væsken over på stoffet. Nedenfor ser dere før og etter bildene.


Nå er disse skoene ganske nye, men har man lisser som en gang har vært hvite finnes det måter å få de til å se litt penere ut. Er lissene ekstra fæle kan man legge de i en bøtte hvor man på forhånd har laget en blanding av vann med litt klor i. Dette må man være ekstra forsiktig med. La lissene ligge i løsningen natten over. Ta de så ut og skyll de godt i rent vann, for så å henge de til tørk. Hvis lissene kun er litt misfarget kan man ta de av og forsøke å vaske de med alminnelige vaskemidler. Dette kan hjelpe med å fjerne noe av skitten.


Når det gjelder den lille forvandlingen jeg hintet til i overskriften har jeg valgt meg ut et par sko som jeg har hatt ganske lenge. Jeg fikk ideen om å gjøre noe så enkelt som å skifte lisser for å gi skoene et nytt utseende. For å få et mykere og mer feminint uttrykk har jeg valgt å bruke et blått silkebånd. Man kan selvsagt også kjøpe lisser i andre farger, men jeg tenkte det kunne være morsomt å bruke noe jeg allerede hadde for hånden.

Det finnes faktisk utrolige mange måter å tre inn lissene på sko, men jeg gikk for en mer tradisjonell versjon. Jeg synes det endelige resultatet ble ganske så søtt. En morsom idé ville ha vært å skifte lisser etter anledning og antrekk.


Håper disse små triksene ga dere litt inspirasjon! Har dere noe likende å dele?

Short translation: A post about how to take care and maintain your shoes so they’ll look great and last a few years longer than they usually would. I love my shoes, and I think it’s important to know a few tricks that can help them look good for as long as possible

#sko #vedlikehold #skiftelisser #skolisser #diy #triks #tips #silkebånd #neglelakkfjerner