Du har sikkert opplevde dette mange ganger? Du vil dele et bilde på sosiale medier, men føler at du ikke har noen fine klær å ha på. Kanskje du bare må kjøpe noe nytt? Samme situasjon kan oppstå hvis du er invitert til et eller annet arrangement. Kvelden før ser du fortvilet gjennom klesskapet etter noe du ikke har brukt på en stund. Høres dette kjent ut? Jeg må innrømme at jeg selv har følt på dette presset. Dette er jo veldig dumt fordi det er nettopp slike tanker jeg ønsker å motarbeide. Et middel for å hjelpe meg å bryte ned slike ting er blant annet denne bloggen og min konto på Instagram. Jeg har et ønske om å slå igjennom og bevise at man ikke nødvendigvis må være helt A4 og at man ikke konstant trenger å føle at man må kjøpe noe nytt osv. Det er slike verdier jeg selv verdsetter og ønsker å formidle til andre. I denne ånden har jeg laget dette innlegget hvor jeg gir dere tips til hvordan ulik styling kan skape helt forskjellige antrekk. De fleste av oss har jo allerede et godt utvalg av klær og tilbehør, men kanskje vi burde være litt mer kreative og flinke til å kombinere ting på nye måter?

Kjolen som danner “basen” for disse ulike stilene er en vintage-kjole i ull, foret med et silkeaktig stoff. Fargene går fra sort til en oransje tone som likner fargen rust ofte har. Jeg bestemte meg på forhånd at jeg skulle gjøre et forsøk på å sette sammen tre forskjellige antrekk for å kunne illustrere mitt poeng.

I første omgang fant jeg frem sort tilbehør og sko. Vesken og hatten i denne looken er blant mine favoritter i hver sin kategori. Ved å velge svart fikk jeg muligheten til å ta opp denne fargen fra kjolen. Dette passer jo perfekt og er kanskje det første man plukker frem. Det er nok også det tryggeste valget når det kommer til stylingen.

Vesken har jeg tidligere skrevet et innlegg om for dere som ble nysgjerrige (link nedenfor!!)

“Ny” vintage veske!

For antrekk nummer to valgte jeg brunt tilbehør. Her blir rustfargen på kjolen mer fremtredende siden alt fra veske til sko går i ulike bruntoner. Ved å gå bort fra bare svart blir antrekket kanskje litt mer hverdagslig.

Siste kombinasjon ut er kanskje den mest spennende. Her forsøkte jeg meg med marineblått og gråtoner i tilbehøret. Først og fremst av den enkle grunn at jeg verken har belte eller sko i fargen blå. Derfor ble det et grått belte hentet fra en rød 50-tallskjole, grå sko, en blå veske 60-tallet og en blå hatt 40-tallet . En morsom kombinasjon av både farger og tiår synes jeg!

– Hvilket av disse tre antrekkene er deres favoritt?

– Har dere selv følt på dette presset som jeg har beskrevet?

 

Short translation: Having a little rant about feeling pressure to always wear something new when taking and sharing photos on different social media. I guess I’m not the only one feeling this way. Inspired by these thoughts I wanted to show you guys how you can create new looks just by changing the accessories. By doing this I wish to prove that you don’t have to feel pressured to always buy something new and that you can challenge yourself to be creative and combine what you already have in order to create new looks.  Which combination in this post is your favourite?  

#vintage #retro #gjenbruk #tilbehør #ull #garderobe #nyekombinasjoner #secondhand #antrekk #norge #stil #krøller #rødelepper #rødleppestift #meg #kjole #vintagestyle #pinup #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #pincurls #smile #style #truevintage

I dag vil jeg vise dere en av de nye kjolene jeg kjøpte i da jeg sist var i Oslo. Det er svært sjeldent at jeg bruker penger på meg selv, men en gang i blant kjøper jeg et par «nye» kjoler. Denne fargerike saken fant jeg på Uff ved Jernbanetorget. Den er veldig behagelig å ha på og har masse fine detaljer. Denne gangen fikk jeg for blått og sort tilbehør for å matche kjolen.

Sminken og håret ble av en eller annen grunn veldig 60-talls som jo er mer moderne enn det jeg vanligvis kjører. Hvis noen ønsker å vite fremgangsmåten på håret og sminken her så bare legg igjen en kommentar.

Hva synes dere?

 

Short translation: Just popping in to show you one of my new dresses!

#vintage #retro #gjenbruk #tilbehør #bomull #garderobe #nyekombinasjoner #secondhand #antrekk #norge #stil #krøller #rosalepper #leppestift #meg #kjole #vintagestyle #pinup #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #pincurls #smile #style #truevintage

Dette er en oppskrift jeg har fått av en gammel kollega av mine foreldre. Har du vanskeligheter med å få til glutenfri bakst bør du teste denne.

Dette trenger du:

300 gr grovt glutenfritt mel

300 gr fint glutenfritt mel

2 dl solsikkefrø

2 dl linfrø

2 ss fiberhusk

1 pakke tørrgjær

1 L melk (varmes)

50 gr margarin (smeltes)

Slik gjør du:

Varm melken til den føles lunken mot huden og smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og miks godt. Til denne oppskriften brukte jeg to brødformer som jeg har kjøpt på en gjenbruksbutikk. Ved å bruke disse fikk jeg en del deig igjen som jeg brukte til å lage et par rundstykker. Lurt triks hvis det samme skjer med deg!

Ha litt smør eller olje i formene før du har i deigen. Sett formene (med deig i) til heving i ca. 20 minutter før du setter de nederst i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.

Håper det smaker!
 

Short translation: Testing out a new recipe for gluten free bread.

#glutenfri #glutenfritt #grovbrød #brød #glutenfrittbrød #sunt #oppskrift #glutenfrioppskrift #cøliaki #diy #nam #hjemmelaget #matlagning #baking #frø #linfrø #solsikkefrø #fiberhusk