Når det gjelder bruk av penger og shopping generelt er jeg ganske beskjeden og forsiktig, men i sommer hadde jeg en skikkelig shoppingrunde! Kjøpte hele tre ting dere! Ha ha! Hvor sprøtt er ikke det?! Resultatet av min lille «utskeielse» ser dere på bildene nedenfor. Hva synes dere om antrekket?

Kjole, hanser og veske – Nyinnkjøpt på UFF underground

30-talls hatt – Kjøpt fra USA gjennom Ebay

Sko – Hatt de lenge

Belte – Fått fra mormor


Short translation: Result of my “crazy” shopping trip to a second hand store in Oslo this summer. Ended up with three different items you guys! Well, at least I?m no shopaholic.

#vintage #secondhand #retro #stil #pinup #krøller #hatt #rødelepper #ootd #blogger #uffunderground #vintageblogger #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #smile #style #vintagestyle #friends_of_faces_and_style #truevintage #truevintageootd

Det går virkelig for lang tid mellom hver gang jeg deler et kunstprosjekt her på bloggen. Derfor tenkte jeg at det virkelig var på tide. Over et tidsspenn på to kvelder ++ har jeg tegnet et lite portrett av mitt favorittpar knyttet til en tv-serie. Jeg har for vane å ta bilder av mine arbeider underveis i prosessen så jeg tenkte kanskje at noen synes det ville være interessant å se hvordan jeg går frem. Dette er kun mobilbilder, men jeg synes kvaliteten er bra nok for å vise steg for steg. Hvis noen ønsker innlegg med tips om portrett tegning eller liknende, legg gjerne igjen en kommentar. Så skal jeg se hva jeg får til.

Siden karakterene jeg har tegnet er så sterkt knyttet til et spesifikt program tenkte jeg det kunne være gøy å gi dere litt morsomme fakta knyttet til serien underveis i posten.


Skuespillerne Lucille Ball og Desi Arnaz er nok mest kjent for den amerikanske tv-serien «I love Lucy». Dette var en komedie i sort-hvitt som gikk fra oktober 1951 til mai 1957.  Handlingen utspiller seg for det meste i en leilighet i New York. Vi blir kjent med Lucy og hennes syngende musiker-ektemann Ricky.


Lucy er en naiv husmor med store drømmer om en gang å bli en stjerne. Hennes store ønske gjør at hun ofte får både seg selv og sin mann inn komiske situasjoner og problemer.  Det tragikomiske er at talentet virkelig ikke står til størrelsen på drømmene, noe som igjen leder til morsomme episoder.


Da dette programmet først gikk på tv oppnådde det en slik popularitet at man kunne se en nedgang i både strøm- og vannforbruk når showet ble vist. Enkelte butikker stengte også tidligere enn vanlig.


Denne serien var revolusjonerende på flere måter når den kom og har hatt en enorm innflytelse for både tv- og filmindustrien.


Selv om showet ble avsluttet i 1957, har det fremdeles alltid gått i reprise på ulike kanaler. Dette resulterer i at omtrent 40 millioner amerikanere ser «I love Lucy»- episoder hvert år.


Lucille Ball var en svært sterk og ambisiøs dame. Hun ble den første kvinnelige lederen av et stort tv-studio i 1962.


For at Lucille skulle ta rollen i serien krevet hun blant annet at hennes virkelige ektemann også skulle ha samme rolle i tv-programmet. Dermed oppsto det mange problemer mellom paret og studioet. Desi kom originalt fra Cuba. Han var altså utenlandsk og dette mente studio ville bli for unaturlig og nytt for amerikanske seere. Et slikt mikset ekteskap var ikke akkurat hverdagskost. Det at Lucille og Desi hadde vært gift i over et tiår spilte ingen rolle.


«I love Lucy» ble etter hvert så populært at man kunne kjøpe sengetøy, romdekor, servise og likende saker som var kopier av de som ble brukt på settet.


«I love Lucy» var det første tv-programmet som ble filmet foran et ekte publikum.


Lucille Ball var det første ansiktet som prydet det amerikanske bladet tv-guide. Hun er også den kjendisen som har vært flest ganger på forsiden, totalt 39 ganger.


Showet ble oftest filmet uten stopp. Det var sjeldent nødvendig å filme ting på nytt.  


Her ser dere den ferdige tegningen! Det jeg mangler nå er en ramme og et sted å henge den opp. Hva synes dere?

Short translation:Today I’ll be showing you the process behind my latest drawing! Hope you’ll like it!   

#tegning #kunst #kunstner #a4 #portrett #blyant #ark #ilovelucy #lucilleball #desiarnaz #drawing #art #artist #blackandwhite #creative #illustration #myart #pencil #paper #portrait #portraits #favoritetvcouples #1950s #blogger


Ravioli er en type pasta som består av fyll som er lagt i mellom to tynne lag av pastadeig. Hva fyllet består av pleier tradisjonelt sett å variere noe. Lager man ravioli selv er det ganske enkelt å komme frem til en god kombinasjon av smaker og ingredienser. Den mest vanlige geometriske formen for denne typen pastaputer er firkantet, men man kan også forme den i andre former hvis man måtte ønske det. Ravioli eller tortellini er enkelt å finne i butikken hvis man tåler hvetemel. Ønsker man derimot en glutenfri variant blir det med en gang litt vanskeligere.


Ca. fem porsjoner

Hva man trenger:

Fyll
1 stk mozarella ost
1 stang med vårløk
½ løk
ca. 10 skiver kokt skinke
1 liten kartong matfløte
Salt og pepper
Valgfrie krydder

Pastadeig
2 ½ ss fiber husk
1 dl vann
6 dl glutenfritt mel (grovt eller fint)
2 mellomstore egg
1 ts salt
ca. 5 ss vann (kan variere litt etter typen mel som blir brukt)

Jeg anbefaler også at man både har en kjøkken- og en pastamaskin for å spare tid der man kan.


Slik gjør man:

Fyll
Hakk opp alle ingrediensene i små biter. Husk at de skal få plass inne i pastaputene. Stek skinken, løken og vårløken hver for seg. Tilsett så osten og matfløten. La dette koke slik at konsistensen blir tykk. Krydre etter smak.


Pastadeig
Begynn med å måle opp riktig mengde med fiberhusk og tilsett dette i bollen på kjøkkenmaskinen. Hell så vannet over pulveret, la maskinen gå til ingrediensene er kombinert. Jeg anbefaler å la fiberhuskmixen stå en liten stund slik at den tykner til. Tilsett ett egg av gangen og miks mellom hver gang. Ha så i salt og mel. Bland alle ingrediensene lett før du tilsetter vannet gradvis. Elt deigen godt for hånd eller i maskin etterpå.


Bruk pastamaskinen og arbeid en stund med deigen (send den gjennom gjentatte ganger til den føles mer elastisk.) Jeg har funnet ut at dette lønner seg for å få et bra resultat. Tilsett mer vann eller mel hvis det trengs. Rull ut pastaplater og legg de på et brett eller en ren kjøkkenbenk (med bakepapir.) Størrelsen på hver ravioli pute kan man egentlig velge selv. Mine ble omtrent 5×5 cm fylt med en ts av fyllet.

Begynn med å «tegne» opp størrelsen på putene for så å plassere fyllet i midten av hver firkant. Skjær så ut like store firkanter av en annen plate. Bruk fingeren til å smøre litt vann rundt en av firkantene. Dette fungerer som lim. Plasser så platene oppå hverandre. Bruk fingrene, en gaffel eller liknende for å forsegle raviolien. Jeg brukte en bakerulle med riller for å skape en dekorativ effekt og for å forsikre meg om at putene satt godt sammen.


Før pastaen skal kokes er det smart å la den tørke godt. Slik unngår man at platene går fra hverandre underveis. Fyll en kjele med vann og tilsett litt salt. La vannet koke og tilsett så putene. Tiden vil variere etter størrelse og mengden med fyll, men beregn ca. 3 minutters koketid. Når putene er ferdige pleier de ofte å flyte opp til overflaten.


Jeg forsøkte også å lage andre typer pasta. Her henger de ulike slagene til tørk.


Når det gjelder saus valgte jeg kun å steke raviolien i olje og litt krydder. Fyllet står for det meste av smaken så det er egentlig ikke nødvendig å tilsette mer smak gjennom saus.


Her er det ferdige resultatet! En utrolig god og ikke altfor vanskelig rett å lage.

Short translation: Homemade gluten free ravioli

#glutenfritt #glutenfripasta #pasta #hjemmelaget #ravioli #pastaputer #olje #fiber #grovt #gjørdetselv #fyll #godt #middag #middagsforslag #mat #glutenfree #homemade #pasta


Den siste dagen av vår ferie var nok den mest spektakulære. I løpet av en dag var vi innom flere av severdighetene som stadig trekker turister til Norge. Bildet ovenfor aner jeg faktisk ikke hvor jeg tok, men jeg synes det ble et veldig fint motiv. Muligens ny bakgrunn for pcen der!


Dette bildet var faktisk fra en campingplass. Nok et eksempel på hvordan bloggeren i baksetet hadde en innvirkning på sjåføren.


Dagens første landemerke var Trollstigen. Dette er den velkjente veistrekningen som nærmest klamrer seg til fjellsiden. Veien består av flere krappe hårnålsvinger og bruer som tar både busser og biler opp til omkring 850 meter over havet.


Man føler seg ganske liten når man står der oppe og ser ned.


Da vi kom på toppen bygget jeg en liten varde som en minne om turen.


Også en mulig kandidat for ny pc bakgrunn!


Neste stopp var et sted kalt Gudbrandsjuvet. Dette er et morsomt utsiktspunkt i Valldal omkranset av bratte fjellvegger. Nedenfor utsiktspunktet kan man titte rett ned i et dypt og brett juv hvor elven Valldøla presser seg igjennom. Virvlene og bevegelsene i vannet er lettere å se i filmen min nedenfor.


Etter enda et par timer i bil var vi fremme i Hellesylt, et lite tettsted i Stranda kommune som for øyeblikket ikke har mer enn ca. 254 innbyggere. Fra Hellesylt skulle vi ta en ferje som går inn fjorden til Geiranger. Før vi gikk om bord hadde vi litt tid til å se oss omkring. Vi var blant annet innom Devolds butikkutsalg hvor jeg fikk en tidlig julegave i form av en strikket genser. Devold skal visst være verdens eldste tekstilmerke rettet mot utendørsbekledning. Dette er jo spennende for den historieinteresserte. Både Nansen og Amundsen skal ha hatt Devolds ullklær med seg på sine ekspedisjoner.


Båtturen gjennom Geirangerfjorden tok litt over en time. I blant fikk man høre historier og sagn om områdene man kjørte forbi over høyttaleranlegget. Fossen dere ser på bildet er kalt “Friaren”. Til denne fossen er det knyttet et sagn som forteller om en frier som stadig var på frierferd til “De syv søstre” som også et fossefall som ligger på andre siden av fjorden. Frieren ble stadig avslått og sagnet forteller videre at han ble deprimert og slo seg på flasken. Ser man ekstra godt etter kan det bare partiet i midten av fossen faktisk minne om en flaske.


Geiranger!


Kjører man videre opp fra Geiranger kommer man til Flydalsjuvet utsiktspunkt. Her kan man speide ut over Geiranger og fjorden. Vi var ekstra heldig med været og fikk noen fine bilder her.


Etter mer bilkjøring kom vi opp på enda et utsiktspunkt med det koselige navnet Dalsnibba. Dette er faktisk Europas høyeste fjordutsikt fra en bilvei med hele 1500 moh. Herfra kunne man se helt ned til Geiranger og fjorden, samt snødekte fjelltopper.


Som en fin avslutning på turen spiste vi middag sammen med regnbuen.

Short translation: A trip through Norway, day 3!

#hellesylt #geiranger #ferje #varde #trollstigen #fjell #fjord #norge #turist #norgesferie #norgestur #turistiegetland #mittnorge #hav #reise #visitnorway #beautifuldestinations #mountainview #adventure #nature #natureperfection #norway


Dag 1!

På den andre dagen av vår ferie våknet vi til regntunge skyer over Trondheim. Postens første bilde er fra spisesalen på hotellet der vi bodde. Bygget var tidligere et bakeri som en gang i tiden leverte brød til over 12.000 mennesker i området. Rommene på hotellet var opprinnelig boliger for bakeriets ansatte.


Etter frokost sjekket vi ut av hotellet. Før vi reiste videre fikk vi anledning til å bli litt mer kjent med byen. Første stopp var en brukt/antikk butikk som jeg allerede hadde gått forbi dagen før. Butikken var kjempestor og hadde mye morsomt å se på, men det ble ingen innkjøpt denne gangen på grunn av stive priser.


Neste stopp var Nidarosdomen. Dette er jo et bygg de fleste nordmenn kjenner igjen. Enten de har sett det på et foto eller på tv, men det å se dette byggverket i virkeligheten var noe helt annet. Hele området rundt domen var også svært stemningsfullt og gjennomført. Det var flere boder hvor man kunne kjøpe alt fra tre sverd til smykker. Det eneste jeg synes var litt trist var det at man ikke fikk lov til å ta bilder på innsiden av bygget.


Reisens første ferjetur!


Dagens andre severdighet var et stopp langs Atlanterhavsveien. Helt bak i bilde kan dere så vidt se en av de mange broene som til sammen danner denne kjente veistrekningen.


Etter mange timer i bil var vi fremme ved hotellet i Molde. Fra hotellet har man utsikt utover hele Romsdalsfjorden. Da vi våknet kunne vi titte ned på en stim av små fisker som lekte seg i vannoverflaten. Øyeblikk som dette forsøkte jeg å fange på film. Denne kommer i neste og siste post om turen.

Short translation: A trip through Norway, day 2!

##norge #trondheim #by #turist #norgesferie #norgestur #turistiegetland #reise #molde #hotellseilet #nidarosdomen #mittnorge #hav #fjord #visitnorway #beautifuldestinations #mountainview #adventure #nature #natureperfection


Nå skal jeg ta dere med på en liten tur gjennom vårt eget langstrakte land. Siden reisen gikk over flere dager har jeg valgt å dele opp turen i flere poster, nærmere bestemt tre. I den siste posten legger jeg også ut en kort film med klipp jeg har filmet underveis.


Første etappe begynte med fly fra Gardermoen opp til Trondheim. Her fikk vi to halve dager og en natt før turen gikk videre. På denne korte tiden fikk vi gjort mye og opplevd flere av de store turistattraksjonene området har å by på. Trondheim er som dere sikkert vet en by med en lang historie, så det var nærmest en selvfølge at vi måtte innom steder som Kristianstens festning og Nidarosdomen.


Trondheim er omgitt av både fjord og elv på forskjellige sider. Dette gjør det enkelt å glemme at man befinner seg i Norges tredje største by.


Utsikten utover byen fra Tyholttårnet.


Den første middagen på turen besto av bakt potet med bratwurst og syltet løk. Kjempegodt!


Tyholttårnet med sin bevegelige restaurant. Dette var en utrolig morsom opplevelse som jeg definitivt kan anbefale. Bare du ikke er redd for høyder!


Kristiansten festning. Som de fleste norske festninger er også denne bygget i forskjellige etapper og i forskjellige stiler. Valget av beliggenhet var den gangen kun strategisk, men gir oss i dag en kjempefin utsikt utover byen. Festningen ligger omtrent 15 minutters gange (i oppoverbakke) fra sentrum.


Håper dere ser frem til de neste postene!

Short translation:A trip through Norway, day 1!

#norge #trondheim #by #turist #norgesferie #norgestur #kristianstenfestning #tyholttårnet #reise


Det er vel få nordmenn som vil gå så langt som å påstå at vi har hatt en flott sommer, men uansett må man jo forsøke å gjøre det beste ut av fine dagene vi har. Derfor planla jeg en liten tur ut til Hovedøya her om dagen. Hovedøya er en fredelig øy som ligger innerst i Oslofjorden hvor det både er kulturminner, bademuligheter og fine turstier. Noe for en hver smak med andre ord! For å komme ut dit er man nødt til å ta en liten ferjetur, man kan bruke samme billett som man bruker for resten av Oslo.


På øya ligger det ruiner etter et cistercienser kloster. Omgivelsene rundt de gamle murene gjør det lett å glemme at man befinner seg i sentrum av Norges hovedstad.


Kjolen jeg har på meg er nyinnkjøpt og vintage. Da jeg så kjolen på stativet var jeg litt skeptisk på grunn av alle fargene, men da jeg prøvde den på likte jeg den bedre. Det skader ikke med litt mer farger i hverdagen! Den ble også ekstra fin med mormors gamle strikkbelte rundt livet.


Med på turen hadde vi en picnickurv fylt med hjemmelagde godsaker. I flaskene hadde jeg laget limonade med sitronskiver og frosne druer i for å holde drikken temperert.


Frisk og hjemmelaget sommersalat med fersken, rødløk, stekte pinjekjerner, ruccola og mozzarella.


Glutenfri kjeks og lefseruller.

Short translation: The Oslo Fjord harbours a handful of beautiful island that easily can be reached by ferry from the city. It takes only five minutes to get to Hovedøya as it is the island closest to Oslo. It is known for its diverse nature, old military canons and ruins of a Cistercian monastery from 1147: Perfect place for a picnic!

#oslo #sommer #hovedøya #ferie #idyll #picnic #limonade #sol #glutenfri #blomster #vintage #secondhand #retro #white #summer #nice #goodtimes #happy #sun #style #brunette #sunshine #pinup #1950s #1950sstyle #vintagestyle #vintageblogger


Her kommer enda et antrekk fra vår ferie i Italia. Når jeg er ute og reiser pleier jeg som oftest å la de fleste av mine vintagefavoritter være igjen hjemme. Man har jo ingen garanti for at man får igjen sin koffert etter turen. Dermed fikk jeg muligheten til å ta nyere klær og kombinere disse slik at jeg likevel fikk en retro stil.

Forrige ferieinnlegg:
Italia, hatter og sand mellom tærne!
Blomster i håret og lang kjole!


Alt jeg har på meg på disse bildene er nyprodusert, men det er tydelig hvordan det er hentet inspirasjon fra fortidens moter. En fordel med å bruke reproduksjoner er blant annet at det er enklere å få tak i og det at man ikke trenger å være sååå forsiktig med plaggene. Dette er også et lite tips til dere som kanskje er interessert i å innføre litt gammeldags glamour inn i deres egen garderobe. Det finnes mange fine merker som nettopp spesialiserer seg på det å designe plagg med en tidløs og retro tvist.

Short translation: Retro inspired outfit!

#italia #sommer #blå #krøller #pinup #måne #shorts #retro #vintage #ferie #face #hair #holiday #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #nofilter #vintagestyle #curls #makeup #look


Et av feriens mange sommerlige antrekk. Helt fra jeg var liten har vi dratt til sydligere strøk om sommeren. Jeg har mange minner om hvordan jeg alltid puttet blomster i håret både på meg selv og min mor. Et ekte ferieminne! Derfor fikk jeg ideen om å gjenskape dette også på denne turen. For dere som ikke fikk med dere forrige post om turen til Italia kan dere trykke på linken her!


Denne kjolen er virkelig en av mine favoritter for sommerhalvåret. Det kan aldri bli feil med en lang kjole på sommeren. Hvis det blir kjøligere om kvelden kan man bare ta på en stilig skinn- eller olajakke. I tillegg kan den pyntes både opp og ned.

Short translation: In today’s post I’m going to show you my favourite maxi dress. You can never really go wrong with a longer dress for this season. It can be worn to the beach, during the hotter days or you can cover up with a stylish jacket if it gets chilly outside.

#vintage #blomster #rosa #hvitt #blonder #krøller #maxikjole #sommer #italia #model #white #face #green #brunette #pink #fresh #style #light #outfit #flowers #italy