Happy Halloween!

Dette er det første av to innlegg hvor jeg skal vise frem mitt kostyme for i år. Jeg har valgt å gå for den mer hverdagslige versjonen av Snøhvit fra scenen med ønskebrønnen. Selve kostyme har jeg satt sammen av vintage plagg. Disse vil selvsagt bli en del av min garderobe også etter Halloween. I neste innlegg skal jeg gå mer i dybden om hva jeg brukte og hvordan jeg satte sammen kostyme.

Hva er deres kostymevalg for i år?

#halloween #makeup #fairytale #costume #trickortreat #doll #snowwhite #vintage #oktober #snøhvit #kostyme #disney

 

I dag tenkte jeg å dele en liten hemmelighet med dere, nemlig håroppsatsen som dere ser på bildene nedenfor og hvordan du enkelt kan gjenskape denne hjemme. Med litt øvelse vil dette gå som en lek, det er lettere enn det ser ut. Frisyren kan lages helt uten elektriske hjelpemidler og gir i tillegg en bonus som jeg avslører nederst i posten. Før vi går i gang vil jeg bare nevne at jeg ikke har noen erfaring innen frisørfaget og velger mine metoder deretter.

Her er et tidligere innlegg hvor man kan se en variant av denne frisyren: http://kajakulbraaten.blogg.no/1445288891_hstens_kamuflasje_oot.html

 

På bildet nedenfor ser du det du trenger. Det er selvsagt også en fordel å ha en kam og en god hårbørste.

Det første du gjør er å skille ut håret fra øret og frem mot ansiktet på begge sider.

Lag så en hestehale. Du kan selv bestemme hvor høyt eller lavt “basen” til oppsatsen skal være. Dette vil selvsagt innvirke på det endelige resultatet.

Skill ut litt hår fra hestehalen. Jo mer hår du velger å ta, jo større blir hver enkelte rull. Selv forestrekker jeg å ha små og mange. Antall ruller vil selvsagt variere etter hårets lengde og tekstur.

Form håret ved å rulle det opp langs hårets lengde til du når basen av hestehalen. Dette kan være litt vanskelig til å begynne med, men når du først har mestret denne teknikken trenger du ikke engang å bruke speil. Hvis man har helt rett hår kan det lønne seg å bruke en krølltang for å gi en slags “start rull”/utgangspunkt.

Bruk så spenner for å feste det opprullede håret til hodet. Fortsett til alt håret er oppe. Jeg anbefaler å bruke minst 2 spenner i hver rull, en fra hver side. Plasseringen av rullene er ofte tilfeldig da jeg sjelden følger et mønster.

Her kan du velge om du vil la denne lokken henge eller sette den opp.

 

Når du er fornøyd med oppsatsen sprayer du godt med hårspray. Hvis du ender opp med noen små hårtuster som ikke vil være med i frisyren kan du enten la de være eller feste de med ekstra spenner. Det siste steget er selvsagt valgfritt, men nedenfor ser du et eksempel på hvordan man kan utsmykke oppsatsen. Dette er også et lite knep som kan skjule eventuelle “feil”.

 

Den lille bonusen som jeg nevnte i innledningen ser du på bildet ovenfor. Når man fjerner spennene sitter man igjen med fine spiralformede krøller. Altså en frisyre som er skapt helt uten varme og som kan fungere for seg selv. Takk til dere som kommenterte med ønsker om at jeg skulle gjenskape håroppsatsen!

Håper dette kan være til hjelp for noen av dere som har viktige selskapeligheter på kalenderen eller noen som ønsker å pynte seg litt ekstra i hverdagen.Tag meg gjerne hvis du prøver deg på denne frisyren: @kajakulbraaten

Hva synes dere? Har noen gode tips eller hår- hemmeligheter å dele?

#hårpynt #håroppsats #brudefrisyre #festhår #blomsterihåret #krøller #enkelfrisyre #weddinghair #updo #hairstyle #brunette #hairbyme #curly #creative #formalstyle #classicupdo #flowers #beautiful #pearls

For hver dag som går blir det mørkere og mørkere ute. Fargene på trærne blir stadig mer fremtredende. Med inspirasjon i disse kjennetegnene har jeg arbeidet med et lite prosjekt som trekker høstens varme farger inn i hjemmet. Dette er et enkelt prosjekt som ikke forutsetter noen store kunstneriske evner eller en tykk lommebok.

Det du trenger:
– Forskjellige glass (f. eks. gamle syltetøyglass)
– Telys
– Et utvalg fargede blader, selvplukkede eller falske
– Decoupagelakk Mod Podge blank (kan skaffes i hobbybutikker)
– Pensel eller svamp
– Om ønskelig: Grov tråd (f.eks. hamp)


Hvis glassene tidligere har vært brukt til et annet formål er det viktig å vaske de godt. Det er ikke så nøye å fjerne hele etiketten da denne skal dekkes over uansett, men det er likevel en fordel å fjerne mest mulig.


Neste steg er å pensle decoupagelakken der du ønsker å plassere bladene. Dette kan være på hele glasset eller kun enkelte steder. La lakken tørke litt før du plasser bladene på glasset. Legg ikke bladene for tett da dette kan hindre lyset å skinne igjennom.


Pensle så over bladene med lakken.


Det er også mulig med flere ulike design. Vær kreativ!


Når du er fornøyd med utseende dekker du bladene med et nytt lag lakk. Bli ikke bekymret over fargen, decoupagelakken tørker blank. Det siste steget er å knyte en tråd/ et tau rundt toppen av glasset gjerne med en liten sløyfe. Dette gir et lite preg av rustikk.


Sett i telys.

Der har du de! Høstfine lanterner som passer perfekt på bordet, som et lite prosjekt til deg selv eller noen du er glad i. Tag meg på sosiale medier hvis dere forsøker å lage deres egne. Vil gjerne se hvordan dere gjør det! @kajakulbraaten

 Translation: Autumn lanterns DIY 

 

#panduro #telys #lykt #lanterne #høst #blader #diy #nature #upcycle #fall #leaves #lantern #craft #autumn #candlelight #glass

 

Nå som høsten virkelig har kommet for fullt er det på tide å finne inspirasjon i denne nye årstiden. Sommerkjoler og sandaler må pakkes bort for denne gang og gi plass til strikkeplagg og støvletter. Jeg kunne godt skrevet som så mange andre at høsten er min favoritt årstid, men den trenden faller ikke helt i smak hos meg. Likevel må man jo forsøke å gjøre det beste ut av det, sant?

Det jeg liker med høsten er at fargeskalaen forandres. Dette er noe jeg har latt meg inspirer av i klesveien. Bildene nedenfor er tatt på en tur i Baneheia. I mitt valg av antrekk tok jeg utgangspunkt i nettopp høstens farger. Det jeg har på meg i bildeserien er en kombinasjon av gammelt og nytt (se informasjon nedenfor).

 

 

Tro det eller ei er denne frisyren ganske enkel å få til. Hvis noen ønsker det kan jeg godt beskrive stegene med bilder til i et annet innlegg. Jeg valgte å feste noen falske dekorasjonsblader i håret for gi antrekket noe ekstra.

 

Selv om jeg nesten alltid er iført høye hæler, gikk jeg ikke med disse i skogen. Synes bare at fargene passet så fint til resten.

Skjørt: Uff i Oslo
Topp: Monki
Sko: Arvet fra min mormor
Blader: Kjøpt på Nille

#ootd #høst #vintage #skog #løv #høstfarger #stemning #norge #natur
#classic #vintageclothing #50s #vintageblogger #autumn #wood #fall #leaves #october #style #shoes

 

Disse kjeksene har blitt en klassiker i mitt bake-repertoar. Jeg har flere ganger blitt bedt om å ta med en boks til både sammenkomster og bursdager. Derfor tenkte jeg det kunne være morsomt å dele oppskriften her. Den blir alltid en suksess!

 

– 120 gr smør
– 1 egg
– 1 ts vaniljesukker
– 60 gr brunt sukker
– 120 gr hvitt sukker
– 300 gr glutenfritt mel (Jeg brukte Semper fin mix)
– 1/5 ts salt
– 1/5 ts bakepulver
– 250 gr sjokolade (Om ønsket en kombinasjon av hvit og mørk)

 

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk sammen begge slagene av sukker med smør, tilsett deretter egget. Mål opp riktig mengde vaniljesukker, bakepulver og mel. Sikt dette i smørblandingen for å unngå klumper. Del eller hakk sjokoladen i små biter. Tilsett bitene i deigen sammen med salt. Dekk et stekebrett med bakepapir og bruk to spiseskjer til å fordele deigen på brettet. Stek i ovnen i 8-10 min. Strø gjerne litt ekstra salt over baksten før servering.

 


Obligatorisk deling på sosiale medier

Håper de faller i smak!

 

#glutenfritt #bake #kjeks #sjokolade #kos #nom #hjemmelaget

 

Med høst og vinter fremfor oss er det noe vi dessverre ikke kan unngå, jeg tenker spesielt på snø og søle. For å unngå å få dette inn i huset har jeg arbeidet med et lite prosjekt som jeg skal dele her.

Ideen bak dette sko – brettet er at væske og skitt skal renne mellom steinene fremfor utover gulvet. Steinene kan lett tas ut og skylles ved behov. Prosjektets resultat har vist seg å være både effektivt og dekorativt. Fremgangsmåten er ganske selvforklarende derfor har jeg valgt å ta steg for steg bilder fremfor å skrive ned alt.

Det man trenger:
– Et brett (både plast og andre materialer kan brukes, så lenge det er tett og har en kant)
– Pose med steiner eller selvplukkede

 

 

Til dette prosjektet laget jeg to eksemplarer. Det nærmeste brettet er et blomsterbrett som kan kjøpes på Plantasjen ol. Det andre er av plast.

 

 

 

 

 

Slik ble resultatet stående ved inngangsdøren!

Håper dette inspirerer noen til å gjennomføre prosjektet selv. Hvis dere gjør det vil jeg gjerne se hvordan deres brett ble seendes ut. Bruk hashtag #kajasdiy for å dele inspirasjonen videre.

 

Translation: DIY project, rock boot trays, #kajasdiy

 

 

Med det samme det kommer et kaldere drag i luften blir min interesse for dypere farger sterkere. På en måte passer det bedre med den følelsen høsten gir. Iført min mormors gamle skjørt og favorittvesken fra sommerens reise til Stockholm gikk turen ut i nabolaget.


 #vintage #outfitoftheday #høst

Hva liker dere best med høsten?

Translation: A day out and my vintage outfit

Trykk på den ønskede kategorien du vil lese mer om:

DIY

KUNST

OPPSKRIFTER

VINTAGE

Født og oppvokst som en skikkelig Oslo- jente. Som en fulltids vintage entusiast er fortidens gjenstander og moter noe som fasinerer og opptar meg, dette vil også gjenspeiles i denne bloggen. Mine favorittperioder er hovedsakelig 40 og 50- tallet, men jeg eier også gjenstander fra andre perioder. Som enhver god husmor fra denne epoken elsker jeg også å bake og lage mat.

På grunn av mine spesielle interesser har jeg aldri helt funnet meg til rette hos mine jevnaldrende. Fremfor å reise ut en fredagskveld i korte skjørt velger jeg heller å ta på meg silkenattkjolen og sette meg foran peisen med en god bok og en kopp varm te. Føler meg i blant som en eldre dame fanget i en ung kropp.

Med min unike stil liker jeg å utfordre det generelle synet folk har med tanke på vintage og gjenbruk. Jeg liker å basere garderoben min på det som er historisk riktige og uvanelig, men samtidig tidløst. Jeg går sjelden utenfor døren uten røde lepper og høyhælte sko. Selvsagt kun iført kjoler eller skjørt. Det er ikke ofte man finner en ung jente som med glede vandrer timevis i høye sko mellom hyller med støvete skatter.

God lesning! Kaja