Fortsettelse av en reise nordover

Categories Hverdag og fest

Her kommer del to av vår tur nordover. Hvis du ikke fikk med deg det første innlegget kan du trykke her!

Fra Rotsund går ferjen over til en gammel handelsplass som blir kalt Havnnes. På kart og skilt varierer skrivemåten noe. Enkelte plasser går stedet under navnet Hamnnes. Med sine fredede hus og rundt 50 innbyggere utgjør denne plassen en liten perle i det ruvende landskapet. Her produseres det tørrfisk slik det har vært gjort langt tilbake i tid. I tillegg til denne produksjonen har stedet en liten butikk som kan minne om et gammeldags landhandleri. Dette og produksjonen av tørrfisk gjør Havnnes til Norges nordligste bevarte handelssted som fremdeles er i drift.

Som så mange steder oppe i Nord henger også her tørrfisken på de tradisjonelle stativene. Disse mener jeg blir kalt fiskehjell. Si gjerne i fra hvis dette er feil betegnelse.

I etasjen over landhandleriet var det satt opp en fotoutstilling. Disse lokalene var flott kuratert og tilpasset de store bildene. Utstillingen viste fotografier tatt av Annie Giæver som døde i 1956. Hennes bilder i sort-hvitt gir et innblikk i hvordan hverdagen utartet seg for vanlige folk i området. Annie skal ha vært en driftig dame forut for sin tid. Blant de utstilte bildene finnes det som skal være Norges første fotografi i farger.

Her er det klare vannet helt på enden av kaia i Havnnes. Ser dere godt etter kan dere kanskje oppdage de små fiskene som svømmer rundt.

Etter besøket i Havnnes kjørte vi videre inn på øya. Lunsjen ble spist med flott utsikt over Lyngsalpene. Dette området er vernet og kan minne om alpene sør i Europa.

Etter et koselig opphold i Storslett og omegn var det tid for å reise tilbake til Tromsø. Her skulle vi ha et par overnattinger på Ishavshotellet. Under frokosten hadde man fin utsikt til den kjente Ishavskatedralene på den andre siden av fjorden.

Besøk på forsvarsmuseet i Tromsø.

Det var først i Tromsø at det fine været måtte vike plass for skyer og regn. Heldigvis for oss var det for det meste oppholdsvær. Samme dag som vi kom rakk vi en liten tur innom Polarmuseet. Dette lå faktisk bare et par hundre meter fra hotellet vårt. Senere i oppholdet besøkte vi Polaria. Sistnevnte er en kombinasjon av et museum og akvarium med spesielt fokus på fisker, planter og dyr fra Arktis.

Vår siste opplevelse i Tromsø by var en tur i Botanisk hage. Offisielt går parken under det prangende navnet: Tromsø arktisk-alpine botaniske hage. Med sin beliggenhet på nesten 70 grader nord skal dette være verdens nordligste botaniske hage. Som så mange severdigheter i Tromsø hører også botanisk hage under byens universitet. På grunn av lave temperaturer og lite sol er blomstringstiden svært kort, men når vi var det var hagen både grønn og frodig. Jeg tok selvsagt altfor mange bilder!

Hvilke bilder fra disse to innleggene er dine favoritter? Har du selv besøkt Tromsø eller Storslett?

Short translation: This is the second part of our trip to Storslett and Tromsø in the northern parts of Norway. Here I’ll mostly tell you about our stay in Tromsø city where we went to a lot of different museums and shops. My favourite place might have been the botanical garden which is ranked as the world’s northernmost botanical garden. The climate here is rather cold and dark, but the midnight sun compensate somewhat for the lack of sunlight for the remaining year.

#tromsø #storslett #nordnorge #reisaelva #mollisfossen #havnnes #lyngsalpene #polaria #polarmuseet #museum #norge #natur #reise #opplevelse #tromsøarktiskalpinebotaniskehage #botaniskhage #blomster #vekster #hav #skog #elvebåt #travel #experiences #norway #nature #sea #forest #river #botanicalgarden #flowers #vintage #retro

2 kommentarer

2 thoughts on “Fortsettelse av en reise nordover

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *