Flytende karamellsaus

Categories Dessert og mat

Her kommer en oppskrift på flytende og salt karamellsaus. Den kan brukes på is eller i kaker som smakstilsetning. Denne gangen laget jeg sausen med den intensjonen å bruke den i muffins. Oppskriften på disse kommer på bloggen senere, så følg med! Til denne oppskriften anbefaler jeg å ha et sukkertermometer da man må være ganske presis med temperaturen underveis. Sleiven på bildet under har jeg kjøpt på Clas Ohlson.

Ingredienser:
2.5 dl sukker
5 ss usaltet smør
En klype salt
0,5 dl kremfløte

Slik gjør du:
Hell sukker i en kjele og smelt på middels varme. Rør hele tiden. Etter hvert vil sukkeret bli klumpete før det smelter til en lys brun farge. Fortsett å røre til alle klumpene er borte. Ha så i smøret og la det smelte, mens du rører det inn. Det er lurt å ha en ganske høy kjele for å unngå at det spruter for mye. Plasser så et termometer i blandingen og rør til temperaturen når 175 grader. Ta så kjelen av varmen og tilsett salt og fløte. Rør godt!

 

La sausen kjøles ned før du heller den på et glass eller boks. Blandingen kan holde seg i ca. to måneder i kjøleskapet i en lufttett beholder. Den kan selvsagt også fryses. Dette er en god ide til en julegave for den som har alt!  Håper det smaker!

 

Oppskriften inspirert av/ English version: http://deliciouslyyum.com/

#dessert #nam #karamellsaus #karamell #oppskrift #caramel #salt  #caramelsauce #yum #glutenfree #sweet #easy

5 kommentarer

5 thoughts on “Flytende karamellsaus

  1. Eira w.: Ser hvor du kommer fra! Håper du følger med på bloggen. Kommer flere oppskrifter med tilknytning til karamell! Ha en fin kveld! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *