Salt karamell cupcakes

Categories Dessert og mat

Luftige vanilje muffins fylt med karamell og dekorert med smørkrem. Bare tittelen kan gi vann i munnen. Kombinasjonen mellom søtt og salt gir som vanlig et meget velsmakende resultat. Jeg har gledet meg så til å dele denne oppskriften med dere. Hvis dere er på utkikk etter den perfekte cupcake kombinasjonen tror jeg dette er svaret! Denne oppskriften omhandler egentlig tre forskjellige elementer med hver sin oppskrift: Flytende karamell, muffins og smørkrem. For den utålmodige kan man selvsagt velge en raskere løsning, for eksempel ikke bake fra bunnen av og/eller kjøpe ferdig flytende karamell. Man kan selvsagt også lage karamell blandingen på forhånd.

Oppskriften på karamellsausen finne du her:http://kajakulbraaten.blogg.no/1445329853_flytende_karamell_sau.html

 

Glutenfri muffins oppskrift
Oppskriften gir ca. 10 muffins

– 3,5 dl glutenfritt mel (Jeg brukte 3 dl Toro glutenfri fin kakemiks og 0.5 dl. Jyttemel)
– En halv ts bakepulver
– En klype salt
– 6 ss usaltet smør ved romtemperatur
– 1 dl brunt sukker
– 0,5 dl lyst sukker
– 2 store egg
– En halv vaniljestang
– 1 dl melk

Smørkrem
– 100 gram smør
– 300 gram melis
– 3 ss fløte

– Havsalt og karamellsaus som dekoraksjon

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. Sett denne bollen til siden for nå. Med en kjøkkenmaskin miks sammen brunt sukker, lyst sukker og smør, tilsett så ett egg av gangen. Del vaniljestangen i to og bruk en kniv til å skrape ut frøene i den ene halvdelen. Tilsett dette i blandingen.

Ha så i melblandingen fra tidligere og melk annenhver gang. Ikke overmiks blandingen, men sørg for at alle klumper er borte. Plasser 10 muffinsformer på et brett og fordel røren i disse. Sett så baksten i ovnen i 20 minutter.

Når de er ferdig stekt, la kakene kjøles helt ned på en rist. Ha så karamellsausen i en pose med en rund sprøytetipp og fyll muffinsene med denne. Når muffinsene er “mettet” kjenner du et lite trykk. Da kan du fjerne posen og begynne på neste kake. Sette de fylte muffinsene til siden.

Neste steg er å forberede smørkremen. Begynn med å ta ut smøret fra kjøleskapet og la det ligge i romtemperatur. Pisk så smør og melis til det gir en jevn blanding. Tilsett så fløte litt etter litt. Pisk smørkremen til den blir luftig og lys.

For å dekorere muffinsene finn frem en kremsprøyte og sett på en stjernetipp. Fyll posen med smørkrem og sprøyt topper på muffinsene. Drypp litt karamellsaus over og sett muffinsene i kjøleskapet til de er klare for servering.

Før servering strø litt havsalt over.

Håper det smaker!

 

Translation: I baked some delicious salted caramel cupcakes, and just had to make a post about them. They are a great and sweet treat for any occasion. My recipe is gluten free, but is based on the recipe found on the site linked to below.

Oppskriften inspirert av: http://deliciouslyyum.com/

#saltedcaramelcupcake #yummy #cupcake #salt #sweet #buttercream #nam #muffin #hjemmelaget #karamell #glutenfri

8 kommentarer

8 thoughts on “Salt karamell cupcakes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *