Hjemmelaget glutenfri ravioli!

Categories Dessert og mat


Ravioli er en type pasta som består av fyll som er lagt i mellom to tynne lag av pastadeig. Hva fyllet består av pleier tradisjonelt sett å variere noe. Lager man ravioli selv er det ganske enkelt å komme frem til en god kombinasjon av smaker og ingredienser. Den mest vanlige geometriske formen for denne typen pastaputer er firkantet, men man kan også forme den i andre former hvis man måtte ønske det. Ravioli eller tortellini er enkelt å finne i butikken hvis man tåler hvetemel. Ønsker man derimot en glutenfri variant blir det med en gang litt vanskeligere.


Ca. fem porsjoner

Hva man trenger:

Fyll
1 stk mozarella ost
1 stang med vårløk
½ løk
ca. 10 skiver kokt skinke
1 liten kartong matfløte
Salt og pepper
Valgfrie krydder

Pastadeig
2 ½ ss fiber husk
1 dl vann
6 dl glutenfritt mel (grovt eller fint)
2 mellomstore egg
1 ts salt
ca. 5 ss vann (kan variere litt etter typen mel som blir brukt)

Jeg anbefaler også at man både har en kjøkken- og en pastamaskin for å spare tid der man kan.


Slik gjør man:

Fyll
Hakk opp alle ingrediensene i små biter. Husk at de skal få plass inne i pastaputene. Stek skinken, løken og vårløken hver for seg. Tilsett så osten og matfløten. La dette koke slik at konsistensen blir tykk. Krydre etter smak.


Pastadeig
Begynn med å måle opp riktig mengde med fiberhusk og tilsett dette i bollen på kjøkkenmaskinen. Hell så vannet over pulveret, la maskinen gå til ingrediensene er kombinert. Jeg anbefaler å la fiberhuskmixen stå en liten stund slik at den tykner til. Tilsett ett egg av gangen og miks mellom hver gang. Ha så i salt og mel. Bland alle ingrediensene lett før du tilsetter vannet gradvis. Elt deigen godt for hånd eller i maskin etterpå.


Bruk pastamaskinen og arbeid en stund med deigen (send den gjennom gjentatte ganger til den føles mer elastisk.) Jeg har funnet ut at dette lønner seg for å få et bra resultat. Tilsett mer vann eller mel hvis det trengs. Rull ut pastaplater og legg de på et brett eller en ren kjøkkenbenk (med bakepapir.) Størrelsen på hver ravioli pute kan man egentlig velge selv. Mine ble omtrent 5×5 cm fylt med en ts av fyllet.

Begynn med å «tegne» opp størrelsen på putene for så å plassere fyllet i midten av hver firkant. Skjær så ut like store firkanter av en annen plate. Bruk fingeren til å smøre litt vann rundt en av firkantene. Dette fungerer som lim. Plasser så platene oppå hverandre. Bruk fingrene, en gaffel eller liknende for å forsegle raviolien. Jeg brukte en bakerulle med riller for å skape en dekorativ effekt og for å forsikre meg om at putene satt godt sammen.


Før pastaen skal kokes er det smart å la den tørke godt. Slik unngår man at platene går fra hverandre underveis. Fyll en kjele med vann og tilsett litt salt. La vannet koke og tilsett så putene. Tiden vil variere etter størrelse og mengden med fyll, men beregn ca. 3 minutters koketid. Når putene er ferdige pleier de ofte å flyte opp til overflaten.


Jeg forsøkte også å lage andre typer pasta. Her henger de ulike slagene til tørk.


Når det gjelder saus valgte jeg kun å steke raviolien i olje og litt krydder. Fyllet står for det meste av smaken så det er egentlig ikke nødvendig å tilsette mer smak gjennom saus.


Her er det ferdige resultatet! En utrolig god og ikke altfor vanskelig rett å lage.

Short translation: Homemade gluten free ravioli

#glutenfritt #glutenfripasta #pasta #hjemmelaget #ravioli #pastaputer #olje #fiber #grovt #gjørdetselv #fyll #godt #middag #middagsforslag #mat #glutenfree #homemade #pasta

6 kommentarer

6 thoughts on “Hjemmelaget glutenfri ravioli!

  1. lisarorvik: Tusen takk! Er nok ikke så vanskelig som det ser ut, men det er veldig tidkrevende greier. Fin trening for tålmodigheten!

  2. wow så gøy , godt og sunt det så ut! veldig inspirerende. Er denne pastalageren noe som er med på en slik maskin eller er det en del man må kjøpe til? Spennende og fint innlegg <3

  3. sixblingohboy: Takk 🙂 Det er noe man må kjøpe i tillegg. Man kan også bare kjøpe pastamaskin hvor man bruker håndkraft for å få ting til å gå rundt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *