Glutenfri sitron og valmuekake!

Categories Dessert og mat

Et problem som ofte går igjen når det gjelder glutenfri bakst er at det er en stor fare for at resultatet kan bli litt tørt, men dette er nærmest umulig med oppskriften jeg skal dele med dere her. Sitron og valmuekake er både saftig og smakfull. Håper noen av dere for muligheten til å lage den!

Ingredienser:
200 gr usaltet smør + litt til å smøre formen
3 ¼ dl mel + litt til formen
2 ¼ dl sukker
3 egg
1 ts bakepulver
¼ ts salt
4 ss valmuefrø
2 ss revet sitronskall
¼ dl fløte
85 gr riacottaost

Sukkerlake:
Saften fra 1 sitron
1 dl vann
½ dl sukker

Skru opp ovnen til 175 grader. Visp sammen smør og sukker til det er hvitt og porøst. Fortsett å røre i blandingen og ha i ett egg av gangen. Finn frem en egen bolle hvor du kombinerer salt, mel og bakepulver. Tilsett denne blandingen litt og litt i blandingen med eggene. Vend forsiktig til alt er godt blandet. Vend så inn litt revet sitronskall og valmuefrøene.

Ha i ricotta ost og fløte, vend blandingen et par ganger til.

Finn frem en avlang brødform. Smør et tynt lag med smør i hele formen og strø så over litt mel. Ha den ferdige blandingen i formen. Stek kaken i ca 45 minutter, dette kan variere litt for hver type ovn. Mens baksten er i ovnen lager man en tynn sukkerlake som skal helles over den ferdige kaken. Jeg fordoblet oppskriften her slik at jeg kunne lage noen i muffinsform også.


Kok opp vann og tilsett sukker og saft fra sitron i en liten kjele. La det koke på middels varme til sukkeret er smeltet. Blandingen kan helles over kaken med det samme den kommer ut av ovnen. La baksten kjøles helt ned før du begynner å skjære den.

Håper det smaker!! Oppskrift jeg har brukt er inspirert av denne: http://www.mytaste.se/click/index/2301607/?site=ankanplankan.wordpress.com

 Short Translation: Lemon cake with poppy seeds! This delicious cake with it’s sweet taste and fresh hint of lemon is perfect for any occasion. It can be made in a bread pan or as muffins should you prefer that.

#sitronogvalmuekake #sitron #valmuefrø #glutenfri #saftigkake #muffins #sweetandsour #kake #kitchenaid #vintage #roseblader #ikeaglass #baking #comfortfood #cake #homemade #nam

 

19 kommentarer

19 thoughts on “Glutenfri sitron og valmuekake!

  1. Kakene ser veldig gode ut. Hva heter melet du har brukt? Kan tenke meg å prøve denne oppskriften,
    Mona

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *