Ut i fra overskriften til dette innlegget skjønner dere kanskje at denne kaken er noe for seg selv. En utfordring med glutenfri bakst er at den ofte blir litt tørr, men denne oppskriften vil gi en kake som både er fri for gluten samt saftig og god.
Ting du trenger:
2 dl sukker
2 egg
150 gr smør
160 gr revet gulrot
3 ½ dl mel
1 ts bakepulver
1 ½ ts kanel
1 ts vaniljesukker
Glasur:
55 gr kremost (naturell)
1 ss smør
½ ts vaniljesukker
Litt sitronsaft
Dekorasjon:
Tynne skrell av gulrot
Slik gjør du:
Lag eggedosis av sukker og egg. Smelt smøret og la det kjøle seg ned. Vend så inn gulrot og smør. Mål opp riktig mengde mel og tilsett bakepulver, vaniljesukker, og kanel i melblandingen. Sikt og vend dette gradvis inn i eggmiksen.
Hell blandingen over i en smurt rund form. Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader i 40 min. Avkjøl kaken før formen fjernes.
Man kan også bruke denne oppskriften til å lage saftige muffins. Da trenger de kun å være i ovnen i 10-15 minutter.
Kombiner alle ingrediensene til glasuren. Fordel blandingen utover kaken. Bruk en potetskreller til å lage tynne stimler av gulrot. Kok disse i 2- 3 min slik at de blir lettere å forme. Rull stimlene for å gjenskap formen til en rose. Bruk resten til å kutte små blader. Hvis man ønsker det kan man også dekorere kakens side med revet gulrot.
Her ser dere det ferdige resultatet. Noen som er fristet til å prøve?
Short translation: Carrot cake is one of my favourites, and this recipe tastes and looks delicious! A treat that’s perfect as either a dessert or an evening snack!
#glutenfri #gulrot #kremost #verdensbestekake #hjemmelaget #nam #gulrotkake #roser #baking #homemade #muffin #kitchenaid #carrotcake
Mer enn fristet, jeg MÅ prøve denne! hehe.
Favoritt kaken min jo, hihi. Og den så helt nydelig ut ;3
veldig fine detaljer du lagde også 😀
WIll try this soon 😀
Henriette Celin: Ha ha gjør gjerne det 🙂 Takk!
Ryan: Great! I can translate the recipe for you if you want 🙂