Inspirasjon til 17.mai frisyren

Categories Hverdag og fest

Vårens store festlighet nærmer seg med stormskritt. Enten du har bunad eller skal ha på deg yndlingskjolen blir det uansett prikken over i-en med en fin frisyre. Derfor har jeg laget noen små steg for steg til ulike hårfrisyrer som jeg håper kan gi dere litt inspirasjon til den store dagen. De fleste av disse kan selvsagt tilpasses både hårtekstur og lengde.


Frisyre 1: Fletter er noe som er svært populært nå for tiden og som samtidig passer godt til bunader og festdrakter. Denne søte hårfrisyren er enkel, men ser veldig gjennomført ut. Sløyfens farge kan selvsagt byttes ut og matches til det plagget man har på.


Begynn med å skille ut håret foran ørene og frem mot ansiktet. Flett dette håret bakover slik at man får en flette på hver side av hodet. Fest disse to sammen med en tynn strikk og pynt med en sløyfe. Lett som bare det!


Frisyre 2: Neste frisyre likner på en jeg har gjort tidligere. Denne kan dere lese mer om her! Den er faktisk mye enklere enn den ser ut som.


Begynn med en hestehale i den høyden du ønsker. Skill så ut stykker med hår og rull de opp mot hodet. Fest hver rull med to spenner i kryss.


Denne frisyren kan man dekorer med alt mulig. Det kan være ekstra fint hvis man enten får tak i falske eller friske blomster som likner på de man har brodert på bunaden.


Frisyre 3: Basen til den neste frisyren består av tre hestehaler. Denne frisyren blir nok fyldigere hvis man har langt hår.


Start med å flette håret så langt ned som mulig. Fest gjerne enden med en gjennomsiktig strikk. Gjenta dette på alle hestehalene. Begynn så med fletten på toppen. Legg denne rundt basen av hestehalen og fest med spenner der det trengs. Gjenta samme steg med alle flettene.


Frisyre 4: Her har jeg arbeidet med flere typer fletter. Her kan man flette alle de typene man kan i tillegg til å tvinne håret. Fest en flette om gangen midt på bakhodet og skjul endene under de flettene som allerede er festet. Fortsett å bygge dette opp til du er fornøyd.


Frisyre 5: Denne frisyren fokuserer på en spennende tekstur. Ta seksjoner av håret rundt ansiktet og begynn å tvinne disse i retning bort fra ansiktet. Fest disse seksjonene hver for seg med spenner.


Frisyre 6: Nest siste frisyren er både elegant og tidløs. Begynn igjen med å skille ut håret fra øret og frem mot ansiktet. Her er det finest å ha håret skilt til siden. Ønsker man litt ekstra volum kan man tupere disse delene.


Begynn med en seksjon og børst håret opp. Ta så tak i seksjonen og tvist håret inn mot skillen. Fest med to spenner i kryss. Gjenta dette for den andre delen også. Samle det resterende håret i en høy hestehale. Man kan stoppe her, men for en mer formell frisyre valgte jeg å sette opp resten av håret også. Her kan man bruke en hårdoughnut hvis man ønsker det.


Frisyre 7: Den siste frisyren for denne gang er nok min favoritt. Den er inspirert av pinup-tegninger fra 40-tallet. Dette er nok den vanskeligste hårfrisyren i denne posten, men absolutt ikke umulig. Her lønner det seg å begynne med krøllet hår.


Begynn så med å lage en dyp sideskill. Velg den siden du føler deg mest komfortable med. Ta så en seksjon med hår nære skillen og rull den ned mot hodebunnen. Lag så mange ruller du ønsker. Fest disse med spenner i kryss. Ta så resten av håret av seksjonen fra øret og frem mot ansiktet. Tvist dette på samme måte som i forrige frisyre.


Man kan la resten av håret være nede eller sette det opp.


Har dere noen planer for 17.mai?

Short translation: With our favourite national holiday just around the corner, it’s time to start thinking about what you’ll wear and most importantly, what you want to do with your hair. Here is some inspiration to help you put together a complete festive look from head to toe.

#hår #inspirasjon #17mai #stegforsteg #hårpynt #håroppsats #festhår #blomsterihåret #krøller #enkelfrisyre #updo #hairstyle #brunette #hairbyme #curly #creative #formalstyle #classicupdo #flowers #beautiful #style #nice #halfupdo #vintage #retro

7 kommentarer

7 thoughts on “Inspirasjon til 17.mai frisyren

  1. Så mange pene frisyrer! Likte spesielt godt nr. 2. Både med og uten tilbehør til ^^
    Nr. 3 var også ganske fin. Syntes bare den virket litt vrien. Eller så er det jeg som ikke helt forstår hvordan man skal få den til, hehe x)
    Tusen takk for tipsene 😀

  2. Henriette Celin: Tusen takk! Det er kanskje jeg som er litt dårlig på å forklare hvordan man gjør det. Er faktisk mye vanskeligere enn man tror 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *