Dette er en oppskrift jeg har fått av en gammel kollega av mine foreldre. Har du vanskeligheter med å få til glutenfri bakst bør du teste denne.
Dette trenger du:
300 gr grovt glutenfritt mel
300 gr fint glutenfritt mel
2 dl solsikkefrø
2 dl linfrø
2 ss fiberhusk
1 pakke tørrgjær
1 L melk (varmes)
50 gr margarin (smeltes)
Slik gjør du:
Varm melken til den føles lunken mot huden og smelt smøret. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og miks godt. Til denne oppskriften brukte jeg to brødformer som jeg har kjøpt på en gjenbruksbutikk. Ved å bruke disse fikk jeg en del deig igjen som jeg brukte til å lage et par rundstykker. Lurt triks hvis det samme skjer med deg!
Ha litt smør eller olje i formene før du har i deigen. Sett formene (med deig i) til heving i ca. 20 minutter før du setter de nederst i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.
Håper det smaker!
Short translation: Testing out a new recipe for gluten free bread.
#glutenfri #glutenfritt #grovbrød #brød #glutenfrittbrød #sunt #oppskrift #glutenfrioppskrift #cøliaki #diy #nam #hjemmelaget #matlagning #baking #frø #linfrø #solsikkefrø #fiberhusk
Åh, det så godt ut!
lisebrevik: Det er veldig godt og saftig. Noe som er ganske vanskelig å få til med glutenfri bakst 🙂
Dette ser perfekt ut!
Trine Eidsvold Larsen: Takk!
veldigt kjekt å sjå at du er fornøgd med min sjølvkomponerte brød oppskrift.Det er moro å eksprimentere.Lykke til vidare
Det ser veldig godt ut. Sunt med mye frø. Nam, nam.
Mona
synnøve lødemel schie: Tusen takk!
Mona Fjeld: Takk! Veldig sunt og godt!
DE SÅ KJEMPEGODE UT!:D
Anne Britt Ekerhovd: Alt ble veldig godt. Kan virkelig anbefale denne oppskriften videre 🙂
Dette så ordentlig godt ut, det skal prøves!
Johanna: Det må du gjerne gjøre 🙂
Da har jeg testet oppskrifter men som rundstykker. Veldig spent
Håper det ble vellykket 😀
Hei. Har lyst å prøve oppskriften, men lurer på om noen har prøvd å bytte ut melk med vann?
Hei Elisabeth. Jeg har selv ikke prøvd dette, men er sikkert en mulighet 🙂
Hvilken glutenfri melblanding grov og fin brukte du?
Bruker du ikke salt i deigen?
Hvor flytende skal deigen være? Har ikke mye erfaring med glutenfri bakst 🙂
Nå er dette innlegget fra 2017, men vanligvis kan gjerne deigen være nokså klissete. Synes den gjerne da blir bedre 🙂
I denne oppskriften, er det brukt melblandinger eller rene melsorter. I tilfelle hvilke.
Hvilken størrelse på former. Fint med svar, så slipper jeg å lure.
Dette er en innlegg fra 2017, men tenker mest sannsynlig at det er melblandingene til Semper
Raspet en rå gulrot og tilsatte den i deigen. Brødet ble veldig godt. Takk!
Takk for tips. Det kan jeg tenke meg