Når jeg er sliten og føler at livet går meg i mot liker jeg å bake. I blant leker jeg meg med andres oppskrifter, men oftest liker jeg å lage mine egne. Jeg var så heldig å få en hel pose med fine norske epler av en venninne her forleden. Det var nettopp disse fruktene som ga meg ideen til oppskriften jeg skal dele med dere i dag. Saftige og luftige små “porsjonskaker” står på menyen.
Dette trenger du:
4 egg
3 dl sukker
120 gr smør (smeltes)
4 dl mel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
½ ts vaniljesukker
Klype salt
1, 5 dl hasselnøtter (spar litt til å strø over toppen av baksten)
4 mellomstore epler
Denne oppskriften er nok til omtrent 10 mini paiformer i papir.
Slik gjør du:
- Sett ovnen til 175 grader.
- Ha sukker og egg i en kjøkkenmaskin og lag eggedosis.
- Smelt smøret og hell dette sakte i eggedosisen mens maskinen kjører.
- Sikt inn alle de tørre ingrediensene litt av gangen.
- Hakk hasselnøttene. Sett av en liten mengde til å strø over baksten før den settes i ovnen. Tilsett de hakkede nøttene i blandingen.
- Skrell eplene og kutt disse i biter. Ha eplene i røren.
- Fyll formene ¾ fulle.
- Stek nederst i ovnen i ca. 15 min.
- Server gjerne med et dryss av melis og om ønskelig med krem eller iskrem.
Klikk her for å lese forrige innlegg!
Short translation: Some gluten free baking!
#glutenfri #glutenfritt #kake #baking #bakst #oppskrift #glutenfrioppskrift #cøliaki #nam #hjemmelaget #matlagning #baking #nøtter #epler #norskeepler #hasselnøtter #minipaiformer #forkle #lykt #telys
Så spennende! Ser kjempe godt ut
De ser kjempegode ut. Lurt med porsjons-kaker. Da blir det mye enklere å forsyne seg, nam, nam
Trine Eidsvold Larsen: Takk! De var veldig gode.
Victoria Larsen: Tusen takk! Skulle ønske jeg kunne sende noen kaker til alle som legger igjen en koselig kommentar <3
Det ser veldig godt ut, og det må lukte himmelsk.
Mona
Mona Fjeld: De ble veldig gode og saftige. Dette kan jo ofte være vanskelig å få til med glutenfri bakst.