Lager 12 – 15 avhengig av størrelsen på glasset som blir brukt
Hva du trenger:
6 dl glutenfritt mel (jeg liker å blande ulike typer som rismel og jyttemel)
2 ts sukker
En klype salt
3 ts bakepulver
100 gr smør
1 egg
1,5 dl melk
Slik gjør du:
- Tilsett alle de tørre ingrediensene i en bolle. Det kan være lurt å ikke ha i alt melet med en gang. Konsistensen på deigen kan variere noe ut i fra hvilken meltype du benytter deg av.
- Smuldre smøret i bollen med den tørre blandingen.
- Ha så i melk og egg.
- Bland dette godt sammen.
- Hvis deigen på dette tidspunktet er klissete kan du tilsette litt mer mel.
- Når deigen kjennes fin kan du strø litt mel på benken. Kna deigen godt.
- Del deigen i biter og press disse flate med hendene eller en kjevle.
- Plasser et glass over og press dette ned slik at den overflødige deigen blir separert fra deigsirkelen inne i glasset (se bildet under).
- Løft glasset og plasser deigsirkelen på et brett dekket med bakepapir.
- Fortsett til all deigen er brukt opp.
- Stek scones-ene på 225 grader i ca. 10-12 minutter.
Server helst nystekte med smør og syltetøy på. Baksten kan også fryses slik at du alltid vil få et tilnærmet nystekt resultat. Håper det smaker!
Short translation: Gluten free scones!
#scones #glutenfri #friforgluten #oppskrift #frokost #bakst #nystekt #smør #syltetøy #engelsk #hjemmelaget #nam #godt #kos
0 kommentarer