Glutenfri mini scones

Categories Dessert og mat

Lager 12 – 15 avhengig av størrelsen på glasset som blir brukt

Hva du trenger:

6 dl glutenfritt mel (jeg liker å blande ulike typer som rismel og jyttemel)
2 ts sukker
En klype salt
3 ts bakepulver
100 gr smør
1 egg
1,5 dl melk

Slik gjør du:

  • Tilsett alle de tørre ingrediensene i en bolle. Det kan være lurt å ikke ha i alt melet med en gang. Konsistensen på deigen kan variere noe ut i fra hvilken meltype du benytter deg av.
     


 

  • Smuldre smøret i bollen med den tørre blandingen.
  • Ha så i melk og egg.
  • Bland dette godt sammen.
     


 

  • Hvis deigen på dette tidspunktet er klissete kan du tilsette litt mer mel.
  • Når deigen kjennes fin kan du strø litt mel på benken. Kna deigen godt.
     


 

  • Del deigen i biter og press disse flate med hendene eller en kjevle.
  • Plasser et glass over og press dette ned slik at den overflødige deigen blir separert fra deigsirkelen inne i glasset (se bildet under).


 

  • Løft glasset og plasser deigsirkelen på et brett dekket med bakepapir.
     


 

  • Fortsett til all deigen er brukt opp.
  • Stek scones-ene på 225 grader i ca. 10-12 minutter.
     


 

Server helst nystekte med smør og syltetøy på. Baksten kan også fryses slik at du alltid vil få et tilnærmet nystekt resultat. Håper det smaker!

Short translation: Gluten free scones!

#scones #glutenfri #friforgluten #oppskrift #frokost #bakst #nystekt #smør #syltetøy #engelsk #hjemmelaget #nam #godt #kos

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *