Juletrehogst på hytta!

Categories Hverdag og fest

Noe som har blitt en viktig del av våre juletradisjoner er felling av vårt eget juletre. Vi har et eget opplegg og lager en koselig tur av det hele. Vi kjører til hytta som ligger ca en time utenfor Oslo. Vår lille røde stue er omgitt av tykk skog like ved et lite tjern. På sommeren ror vi over fra parkeringsplassen, men det er også mulig å gå på en sti langs vannet. Vanligvis legger vi opp robåten før vinteren kommer så denne turen ble vi derfor nødt til å ta beina fatt og gå rundt. I år der temperaturen har holdt seg godt under frysepunktet fryser tjernet til slik at man kan gå over, men på grunn av den milde temperaturen vi har hatt i det siste var det kun litt is rundt kanten av vannet.


Skogen rundt tjernet er en skikkelig norsk trollskog. Selv om det ligger et godt antall mer moderne hytter spredt rundt vannet har det meste av skogen fått beholde sin naturlige form. Man har funnet spor etter bosetninger rundt tjernet som stammer så langt tilbake som til den siste istid. Det er sånn ca 6000 år siden og det bidrar jo til at man setter ting i perspektiv.


Jeg tok noen bilder på veien til hytta. På grunn av tidspunktet på dagen ble de enda mer mystiske enn planlagt.


Selv om det var dårlig med snø var det mye pene farger å fange med kameraet.


En ensom og skjev utedo på stien til hytta. Den mest effektive låsemekanismen her i skogen er visst nok en liten gren.


De røde sløyfene er på plass.


På hytta har vi verken strøm eller innlagt vann, men det er nettopp slike ting som skaper den unike opplevelsen. Her er det mer enn nok med stearinlys og vann som vi henter i en naturlig kilde i skogen ovenfor hytta. Verdens beste vann!


Etter litt studering av mulighetene falt valget på treet som dere ser på bildet ovenfor. Vi har i tillegg sett på små trær som kan være potensielle juletrær noen år frem i tid. Det er morsomt å se hvor mye det vokser fra år til år. Nå er det bare å krysse fingrene for at treet vi endte opp med passer under taket.


Her står jeg klar for tre felling hvor vi brukte både sag og øks.


Så gjensto det bare å bære treet tilbake rundt vannet til bilen. Heldigvis hadde jeg noen sterke karer med som tok seg av den jobben. Jeg fikk oppdraget som fotograf på tilbakeveien.

Håper dette innlegget sprer litt juleglede for de som kanskje mangler det. Jeg føler som så mange andre at mangelen på snø ikke akkurat hjelper for å øke stemningen, men i dag skal treet settes opp og pyntes. Den prosessen sparer jeg til et senere innlegg. Håper dere har en god førjulstid!

 

Translation: Here’s a post about how we acquired our Christmas tree. Spreading some Christmas joy!!

#jul #tre #hytta #advent #stemming #juletrehogst #juletradisjon #tur #skog #norge #christmastree #nature #christmas #december #green #christmastime #candle #happy #holidays #vintagestyle

4 kommentarer

4 thoughts on “Juletrehogst på hytta!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *