Limonade med bringebær

Categories Dessert og mat

Her kommer en liten post med en enkel oppskrift på hjemmelaget limonade. Denne smaker helt fantastisk og gir håp om sommer mellom alle snøvollene. Det som er fint med denne oppskriften er at man selv kan tilsette hva man måtte ønske som ektra smakstilsetning. Nederst i innlegget har jeg skrevet en liste over forskjellige gode forslag. Denne gangen valgte jeg å lage limonade med bringebær. Kan absolutt anbefales!


Det man trenger:

Grunnoppskrift
7 dl fersk presset sitronsaft
2 dl vann
2 dl sukker

Valgfri smakstilsetning: Bringebær “sirup”
Brett med bringebær
1,5 dl sukker
0.5 dl vann


Slik gjør man:
Begynn med å lage bringebær “sirupen” da den trengs å kjøles litt ned før den tilsettes resten av blandingen. Ha i sukker og vann i en liten kjele og sett den over middels varme. Rør rundt til sukkeret er løst opp, tilsett så brettet med bringebærene. La væsken koke opp til bærene blir møre. Sil blandingen gjennom et dørslag for å fjerne uønskede frø.


Lag så limonaden ved å presse saften ut av sitronene og hell saften i en mugge eller likende. Gjenta fremgangsmåten med sukker og vann også for denne delen av oppskriften. Rør til alt sukkeret er løst opp og tilsett dette i sitronsaften. Når bringebærblandingen er kjølt ned kan den tilsettes sitronblandingen. Kombiner disse slik at fargen blir jevn. La limonaden stå i kjøleskapet i et par timer. Tilsett et par sitronskiver og isbiter rett før servering.


Som en person som verken drikker bruk eller alkohol er limonade en fin erstatning. Det at man har så mange muligheter gjør at smaksopplevelsen blir ny hver gang. Noen som fikk lyst til å prøve?

Ha en fin dag videre!

Short translation: Here I give you my refreshing recipe for a delicious and sweet lemonade. This is a great alternative to those of you who want something a little bit more real than what you buy in the stores. And you can add (almost) whatever you want to add flavour!

#limonade #sitron #bringebær #sommer #oppskrift #isbiter #sugerør #raspberry #lemonade #raspberrylemonade #recipes 
 

9 kommentarer

9 thoughts on “Limonade med bringebær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *