DIY magiske nøtteskallbokser

Categories DIY


Har du planer om å gi bort smykker til noen? Kanskje til og med et frieri? Her kommer en liten og søt DIY som passer perfekt til slike anledninger!

Det du trenger:
Store valnøtter
Bakepapir
Smørkniv
Filt i valgfri farge
Silkebånd eller likende

For lettere å få opp nøttene uten å skade skallet kan de stekes lett i ovnen. Plasser nøttene på et stekebrett. Jeg anbefaler å legge ved noen ekstra nøtter da noen kan være vanskelig å åpne. Plasser brettet i ovnen og stek nøttene på 100 grader i ca. 10 minutter. La nøttene kjøle seg litt ned før du starter å arbeide med dem. Plasser enden av smørkniven i sprekken på nøtten og vri lett. Det skal vanligvis ikke mye kraft til før nøttene åpner seg. Man kan gjerne hjelpe litt til med fingrene.


Når man har fått de to delene av nøtten fra hverandre kan man fjerne innholdet. Dette kan man legge på glass å bruke siden. Jeg går med tanker om å prøve å lage glutenfritt valnøttbrød. For å få best mulig plass inne i nøtten valgte jeg å fjerne det tynne laget som ligger rundt kanten. Her brukte jeg igjen smørkniven som redskap. Når alt innholdet er fjernet kan man finne frem filten og klippe til et lite avrundet stykke slik at det passer i nøtten. Denne kan bidra til å beskytte smykket i tillegg til at man får muligheten til å fremheve anhenget ved å plassere selve lenken under stykke av filt.


Her er et eksempel med de små bøkene som jeg har laget tidligere som en del av et annet prosjekt. Her kan du lese mer om det: Del 1 + Del 2

!


Plasser smykket inni nøtten og «lukk» igjen med den andre delen. Knyt et bånd rundt de to delene slik at de ikke faller fra hverandre. Her er det greit å få litt hjelp av ekstra hender. Man kan også smelte litt voks eller liknende for å forsikre seg at delene holder seg sammen. Avslutt gjerne båndet med en liten sløyfe for et ekstra søtt resultat. Hva synes dere om ideen?

Short translation: Want to give someone a special gift? Why not give them something inside a nut? This is a fun little project I’ve worked on, where I took a bunch of walnuts, placed them on a cookie sheet and baked them at 200 degrees for 10 minutes, opened them up, cleaned them and used them as little gift boxes. Add a cute little ribbon and you got yourself something special you can put that beautiful piece of jewellery inside!

#valnøtt #nøtt #diy #stegforsteg #magisk #gave #silkebånd #fairy #felt #walnut #gift #cute #ribbon #special #amazing #nofilter #awesome #loveit #colourful #sweet #green #little #design #adorable #create #handmadegifts

6 kommentarer

6 thoughts on “DIY magiske nøtteskallbokser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *