Hvordan jeg planlegger blogg-innlegg!

Categories Hverdag og fest

Et spørsmål som jeg har fått ganske mange ganger nå er hvordan jeg hele tiden klarer å opprettholde bloggingen, samt hvordan jeg holder innholdet variert og spennende. Jeg tenkte derfor at jeg kunne bruke denne anledningen til å lage et lite innlegg hvor jeg forsøker å svare på noen av spørsmålene jeg har fått og samtidig deler et par erfaringsbaserte tips. Disse metodene fungerer for meg, men hvis dere selv har noen triks og tips som dere ikke klarer dere uten så del de gjerne i kommentarfeltet.
 

1. Ha en egen blogg-bok:

Et av mine «hemmelige» triks er god planlegging. Dette høres kanskje ut som en selvfølge, men det er virkelig til stor hjelp. Jeg har en egen fin liten bok som jeg bare bruker til å skrive ned mine ideer til innlegg. Jeg vil definitivt anbefale alle som vil begynne å blogge eller dere som allerede blogger, men føler dere trenger litt struktur til å skaffe en slik bok. Husk å ha den lett tilgjengelig hele tiden. Inspirasjon kan komme når du minst venter det. Ha boken på nattbordet, i vesken osv. Slik at den er tilgjengelig når og hvis det skulle dukke opp en god idé.  For dere som foretrekker det kan man også ha et notat på mobilen, men det er noe helt spesielt å ha en faktisk bok som du kan ta og føle på.

2. Forsøk å ha et variert innhold:

Dette vil selvsagt være svært forskjellig fra blogg til blogg, men for å holde på lesernes interesse og for din egen del er det mer spennende å prøve litt nye saker, fremfor kun å holde seg til en ting eller et tema. Likevel er det fint å ha et par hovedtemaer slik at man som ny leser lett kan sette seg inn i hva du liker å skrive om og dele.

3. Diskuter ideer til innlegg med venner og kjente:

Mye godt har kommet ut av samtaler mellom mennesker. Dette inkluderer definitivt ideer til blogg-innlegg for min del. Det er så viktig å teste ut ideene, samt få tilbakemelding fra andre på ting du arbeider med. Dette tror jeg gjelder uansett interesse og felt.  Det handler ikke om å få andres godkjennelse på ting, men å fange muligheten til å forbedre dine egne ideer på områder som du selv kanskje ikke hadde tenkt på.

4. Søke nye kilder for inspirasjon:

Alle går igjennom perioder hvor inspirasjonen både kan være på et høyt og et lavt nivå. Et godt tips er å holde øynene åpne for nye inspirasjonskilder. Lag deg gjerne en profil på pinterest, søk opp andre bloggere som du liker, les magasiner, se videoer på Youtube og likende. Som blogger har man selvsagt også den muligheten å kunne spørre sine egne lesere. De fleste av oss har et forbilde eller en eller flere personer som vi ser opp til. Hent gjerne inspirasjon fra denne personen, men gjør det så til ditt eget. Inspirasjon til innlegg er ikke noe som kan tvinges frem, så ikke bruk opp all din energi på å prøve.

Håper disse tipsene kan være til hjelp for noen av dere der ute. Dette er i alle fall ting som har hjulpet meg til å opprettholde to blogg-poster i uken i over et år nå. Som jeg skrev tidligere i innlegget vil jeg gjerne høre deres tips og råd. Håper dere får en fin helg videre! <3
 

 

Short translation:In this blogpost I’ll be sharing some tips and tricks on finding inspiration and keeping a schedule as a blogger.

#blogginnlegg #innlegg #tips #goderåd #bloggerråd #bloggplanlegging #notatbok #planlegging #vintage #secondhand #retro #pinup #stil #rødelepper #blogger #vintageblogger #pincurls #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #style # #vintagestyle #vintagegirl

8 kommentarer

8 thoughts on “Hvordan jeg planlegger blogg-innlegg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *