Rispapirruller fylt med frukt og dyppet i sjokolade

Categories Dessert og mat

Håper dere alle hadde en fin Valentinsdagen i går! <3

De fleste av dere har sikkert smakt vårruller i en eller annen form, men visste dere at denne typen mat også kan bli omgjort til dessert? Oppskriften her viser dere hvordan dere kan lage glutenfrie rispapirruller fylt med deilig frukt og dyppet i sjokolade. En perfekt dessert som de fleste nok vil like! En annen fin ting med denne desserten er at den kan tilpasses ved å bytte ut og lage nye kombinasjoner av fyllet. Denne gangen gikk jeg for jordbær, mango og epler som viste seg å være en perfekt kombinasjon. Rispapiret kan kjøpes hos de fleste leverandører av asiatiske matvarer, samt i et par norske butikker.

Start med å kutte opp frukten i ganske små biter. Dette er for at de skal få plass inne i rullen. For å myke opp rispapiret skal det ligge i vann i et par minutter. Ikke la det ligge for lenge da papiret blir klissete og vanskelig å arbeide med. Ta forsiktig rispapiret opp av vannet og legg det på et tørt underlag. Forsøk og «glatte ut» overflaten slik at den blir fin og jevn. Fyll så opp med frukt som vist på bildet. Brett inn kantene og rull sammen rullen.  

Som dipp til disse kan man både ha smeltet sjokolade og karamellsaus. Håper oppskriften faller i smak!!

  • Ser ikke disse gode ut?
     
  • Noen som fikk lyst til å prøve/smake?


 

Short translation:How to make fresh fruit spring rolls at home! So gooood!

#frukt #dessert #rispapir #rispapirrull #sunn #fargerik #sjokolade #spisepinner #asiatisk #karamell #eple #jordbær #mango #diy #nam #elsk #hjemmelaget #sunndessert #matlagning #mat

13 kommentarer

13 thoughts on “Rispapirruller fylt med frukt og dyppet i sjokolade

  1. Iselin Renée: Det er det 😉 Ikke den verste desserten man kan spise heller med tanke på sukkerinnhold, fett osv.

  2. Fantastisk ide. Jeg har kun forsøgt med fyld af kylling eller rejer og diverse grønt. Super ide, det må afprøves.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *