Pin curls

Categories Min vintage garderobe


Etter ønske fra en leser kommer det en post om pin curls og hvordan jeg lager mine. Teknikken bør tilpasset til ulike typer hår. Siden fremgangsmåten er litt vanskelig å forklare blir dette en ganske bildetung post, men jeg håper dette er forståelig. Begynn helst med nyvasket og fuktig hår. For å unngå for mye krus i håret når man børster ut krøllene anbefaler jeg at håret er omtrent 70 % tørt før du begynner å krølle. Hvis håret ditt ikke holder godt på krøllen kan det være lurt å påføre et produkt som gir krøllene lengre holdbarhet.


Børst forsiktig gjennom håret for å fjerne knuter og for å få et bedre utgangspunkt for de neste stegene. Velg så hvilken side du ønsker å ha skillen din. Bruk så en kam eller fingrene til å dele opp håret i seksjoner. Jeg pleier å arbeide ut i fra fire seksjoner: en på toppen av hodet, en på hver side av hodet og to bak. Sett disse opp med spenner eller bruk en strikk for å holde denne delen adskilt fra det området du holder på med.


Begynn å krølle der du føler det er mest naturlig. Det er smart å starte nederst slik jeg har gjort på bildet over. Størrelsen på krøllene er egentlig opp til deg. Ut i fra bildene kan dere se hvilken størrelse jeg pleier å gå for. Hvor mye hår og hvor stramt du ruller opp håret vil spille inn på ditt endelige resultat. Man bør egentlig bare prøve seg frem.


Hvordan rulle en pin curl

Ta en hårlokk fra en seksjon. Form enden av lokken til en loop. Rull denne mot hodebunnen. Fest inntil hodet med to spenner i et kryss. Seksjonen på toppen av hodet krøller jeg oftest litt annerledes enn resten. Denne typen krøll heter upright pincurl. Fordelen med disse er at de skaper mye volum ved kronen. Hvis du har kortere hår kan du oppnå en sveis som kan minne om Marilyn Monroes lokker. Ta en hårlokk og rull den ned på hodet. Fremfor å legge rullen ned mot hodebunnen lar man denne blir stående opp slik som navnet tilsier. Stikk spenner ned i rullens base for å ankre den.


De vanlige krøllene skal ligge i rader. Jeg pleier vanligvis å ha to rader som går rundt hele hodet. Ønsker man disse klassiske bølgene bør man endre retningen på krøllene fra hver rad. Mot klokken og med klokken. Slik oppnår man en slags S-formet bølge. Alt dette kan virke veldig vanskelig, men som alt annet gjelder det prøve seg frem og øve. Jeg har gjort dette i flere år og kan krølle håret hvor som helst og når som helst. Øvelse gjør faktisk mester!


Opplever du at håret ditt tørker underveis kan du enkelt påføre litt fuktighet ved å holde en hånd under kranen og deretter stryke den over håret.


Når du har fått krøllet alt opp anbefaler jeg å knyte et sjal/tørkle rundt hodet. Slik unngår man at spennene faller ut og at håret blir krusete. Jeg pleier å sove med dette på hodet over natten, men man kan også gå med tørkle på dagen hvis man skal ha fine krøller til en spesiell anledning.


Før man tar ut spennene må håret være helt tørt. Hvis det fremdeles er fuktighet igjen kan man bruke en hårføner. Når håret er helt tørt og kjølt ned kan man ta ut spennene.


Krøllene man har nå likner på korketrekkere. Dra fingrene gjennom håret for å løse opp krøllene. Børst så forsiktig gjennom og form med hendene. På dette tidspunktet kan man velge hva slags stil man ønsker.


Ønsker man en glatt 40-talls frisyre kan man børste håret rundt og under håndleddet slik at håret krøller seg under.


40-talls


Drar man fingrene gjennom håret får man en mykere frisyre som kan minne om populære frisyrer på 50-tallet. Denne stilen krever mer volum, så hvis man ønsker det kan man tupere litt. Det som er morsomt med pin curls er at man får muligheten til å forme håret slik man ønsker. Krøllene holder også ganske godt i de fleste hårtyper. Når man er fornøyd med håret kan man spraye med en god hårspray.


Noen som ble fristet til å prøve?

Short translation: A tutorial post on how I prepare and set up my pin curls!

#pincurls #vintage #pinup #curls #howto #stepbystep #hår #retro #stegforsteg #krøller #face #hair #brunette #40s #1940sstyle #1950sstyle #pageboy #style

4 kommentarer

4 thoughts on “Pin curls

  1. Henriette Celin: Det blir sikkert ekstra fint med ditt lange hår. Resultatet blir nok litt mer som Veronica Lake sine lokker hvis du prøver denne teknikken. Er du usikker på hvem hun er kan du jo bare søke henne opp. Ha en fin dag videre <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *