Den store utfordringen!

Categories Min vintage garderobe

Innenfor vintage-samfunnet på Instagram har det gått rundt en såkalt mote-utfordring. Denne innebar at man skulle legge ut et bilde hver dag i en måned hvor man samtidig skulle svare på ulike spørsmål eller fortelle litt om seg selv. Siden jeg var fullt opptatt med bachelor og andre oppgaver på dette tidspunktet fikk jeg ikke anledning til å gjennomføre denne utfordringen. Derfor tenkte jeg heller å  ta inspirasjon fra de ulike punktene og bruke disse til et innlegg eller to her på bloggen. Ved å gjøre dette kan jeg gå mer i dybden på hvert punkt. Flere av disse kategoriene fungerer også fint som en måte vi kan bli litt bedre kjent på. Utfordringen gikk jo egentlig over en hel måned så her har jeg valgt ut seks tilfeldige “overskrifter” som jeg skal fortelle litt om. La oss begynne!

1. Intro

Hei! Jeg heter Kaja og elsker alt som har å gjøre med å skape ting. Som liten elsket jeg å kle meg ut noe som jeg tror jeg aldri helt har vokst fra. Jeg arbeider mot en master i kunst og håndverk ved universitetet i Agder og ble ferdig med bacheloren nå før sommeren. Jeg startet for alvor å kjøpe vintage på slutten av ungdomsskolen, men det var ikke før videregående at jeg virkelig startet å endre klesstil. Mye av de klærne og gjenstandene jeg har i min samling har jeg fått fra venner, bekjente og familie.

My name is Kaja, and I love everything related to arts and crafts. I’m now working towards a Master’s degree in art at the university. I began dressing in vintage when I was at the end of my middle school years.

3. Favorite era

Jeg elsker mange forskjellige epoker, men jeg tror det feminine og glamorøse ved 1940-tallet blir vinneren. Nå tenker jeg ikke på krig og rasjonering, men den elegante og kanskje noe overdrevne stilen som Hollywood stjernene hadde på den tiden. Jeg har faktisk allerede skrevet et eget innlegg om denne facinasjonen som dere kan lese her: 40-talls mote

While I love many different time periods, the 1940s will always be a clear winner. Especially the elegance and glamour of the Hollywood starlets.

4. Fixer uppers

Dette er nok en ganske stor hemmelighet blant de som driver med vintage enten de selger eller bruker plaggene selv. Av naturlige grunner er eldre plagg ganske sårbare både på grunn av alderen og tidligere bruk. Sømmene som holder plagget sammen er nok det som går først. Siden dette er tilfellet med de fleste plagg har mange vintage entusiaster en haug eller kurv med klær og tilbehør som trenger litt kjærlighet gjennom bruk av nål og tråd. Jeg fikser stadig på ting fra min samling.

Most vintage clothing are worn out due to age and use. The seams holding them together are usually the first thing to go, so I’m constantly fixing my collection with needle and thread.

6. Favourite colour

Jeg er svært glad i alle toner av fargen blå, men jeg kler nok klare og sterke farger bedre. Rød er et eksempel på en fargen jeg liker svært godt, men sjelden går i. Selvsagt med unntak av min røde leppestift og neglelakk.

I’ve always loved all shades of blue, but bright colours probably suit me the best. Red is another colour I love, but rarely wear, the exception being my red lipstick and nailpolish!

9. Blouse style

Jeg har faktisk overraskende få bluser siden jeg som oftest har på meg kjoler eller drakter. Jeg liker nok best delikate bluser med blonder som passer med det jeg allerede har i garderoben. Blusen som dere ser på bildet er nok en av mine favoritter av de få jeg faktisk eier.

I don’t really have that many blouses, since I mostly wear dresses. However, my favourites are delicate ones with lace that go well with what I already have in my wardrobe. The blouse pictured is probably my favourite among the few I own.

10. Shoes style

Min absolutte favoritt når det kommer til sko er de som på engelsk blir kalt: Brogues and Oxfords. Dette er skinnsko med eller uten hæl ofte dekorert med et fint mønster på overflaten. De jeg har er nyproduserte, men har likevel riktig stil som passer til mine antrekk.

My favourite kind of shoes are Brogues and Oxfords.

Dette er bare et utvalg av de kategoriene som hører til utfordringen. Legger ved et bilde av de forskjellige slik at dere kan ta en titt. Er det noen dere har lyst at jeg skal skrive om, legg gjerne igjen en liten kommentar. Gjør det samme hvis dere er nysgjerrige på andre ting om min stil og om meg. Håper dere får en strålende dag!

http://tinyangrycrafter.blogspot.no/2017/05/the-vintage-fashion-challenge.html

Short translation: The vintage fashion challenge is a hashtag made in connection with a challenge that many members of the “vintage-community” on Instagram dedicated a whole month to. Sadly I didn’t get the chance to participate due to finishing my degree and other assignments at university. Since I couldn’t do the real challenge I thought I rather take inspiration from the different categories and use them to make some blog posts. If there is a particular one you would like me to write about, please leave a comment down below. Hope you all have a lovely day!

#utfordring #antrekk #retro #norge #stil #vintage #gjenbruk #historie #secondhand #krøller #rødelepper #rødleppestift #meg #vintagestyle #pinup #blogger #vintageblogger #brunette #40s #50s #1940sstyle #1950sstyle #makeup #pincurls #smile #style #truevintage #thevintagefashionchallenge

3 kommentarer

3 thoughts on “Den store utfordringen!

  1. Utrolig nydelige bilder. Veldig spennende å lese om. Synes du er kjempe tøff som tørr å ha din egen stil og bare kjøre på med det. Tror vi trenger flere slike mennesker! Vil gjerne at du skal lage et innlegg med flere av disse kategoriene som du kaller det 🙂 🙂 🙂

  2. Sara: Takk! Så koselig å høre 🙂 Det å ha den stilen jeg har føles veldig riktig for meg. Blir bare en bonus hvis jeg kan inspirere andre til å ha sin egen stil og skille seg ut. Skal se hva jeg får til 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *