Hjemmesydd kjole og blomster i håret // Homemade dress and flowers in my hair

Categories DIY, Min vintage garderobe

GOD LØRDAG!

De siste ukenes solfylte dager og høye temperaturer inspirerte meg til en oppdatering av sommergarderobe. Jeg tok derfor et dypdykk ned i kassen med små og (litt) større stoffrester. Oppi denne esken er det et sammensurium av stoffer jeg har arvet og kjøpt på brukt- og stoffbutikker. Til prosjektet valgte jeg meg ut et vårlig og grønt stoff. Dette skulle i løpet av noen dager bli forvandlet til en ny sommerkjole. Som vanlig hentet jeg inspirasjon fra fortiden. Jeg baserte mitt design på 40-tallets “pinaforte” – eller forklekjoler. Lenger ned i innlegget kan dere se mine inspirasjonskilder.

The sunny days and high temperatures of the past few weeks have inspired me to update my summer wardrobe. I started by diving into my box of fabrics, that I’ve collected over the years. For my project I chose a vibrant and green fabric. Over a few days I transformed this into a lovely summer dress. As per usual I drew my inspiration for the past. I mostly based my design on the pinaforte dresses from the 1940s.

Mitt enkle design består hovedsakelig av et langt rektangel med hull til hodet og to trapesformede deler til skjørtet. Som lukkemekanisme brukte jeg trykknapper og remser med stoff (knyttet til sløyfer på hver side).

My simple design mainly consist of a long rectangle and two pieces for the skirt. As a closing mechanism I used sew on metal snaps and strips of fabric (the bows). 

Blusen under min hjemmesydde kjole har jeg hatt en god stund. Originalt ble denne kjøpt da jeg skulle kle meg ut som Snøhvit. Dette var til en Halloweenfest med jentene i klassen, i 2015.

The blouse I’m wearing underneath was purchased when I was dressing up as Snow White for Halloween. 

Link – Vintage Halloween

Bildene er hentet fra: 1234 – 56 7 8.

Det er badestranden Katten som utgjør den vakre bakgrunnen på disse bildene. På en av mine gåturer oppdaget jeg hvordan flere av trærne allerede sto i full blomst.

The photos in this post were taken at a beach close to where I live.

For å virkelig få en vårlig følelse ønsket jeg å lage meg en blomsterkrans. Selve basen er grener av epleblomster og Hegg (tror jeg). For å tilføre litt farge vevde jeg inn løvetann og lyse blomster som minner om sukkertopper.

To complete the look I wanted to make myself a flower crown. The base consisted of branches from apple trees and bird cherry (I think it’s called).  For color, I added dandelion and small pinkish flowers.

Hva synes dere om min nye kjole?

What do you guys think about my new dress?

#minstil #40-tallet #gjenbruk #egetdesign #syselv #håndsøm #søm #pinaforte #grønn #blomster #blomsterkrans #40sfashion #1940 #1940sstyle #sewing #sew #diy #design #summerdress #vintage #retro #secondhand #flower #flowercrown

7 kommentarer

7 thoughts on “Hjemmesydd kjole og blomster i håret // Homemade dress and flowers in my hair

  1. Herlig!! Det er så gøy å sy klær selv. Veldig spennende å bruke stoffer fra andre klær, duker, sengetøy eller gardiner. Jeg har en del på lager som ventet på å bli til noe nytt her jeg også😁
    Kjolen din er flott😃

    1. Tusen takk for hyggelig kommentar. Jeg er veldig for å bruke tekstiler som ingen vil ha. Jeg antar at stoffet til min nye kjole har vært sengetøy en gang i tiden. Du finner sikkert på noe fint å lage. Lykke til <3

  2. Den ble fin. En virkelig fin vår/sommerkjole. Gøy.å kunne bruke gamle stoffer til noe nytt.

  3. Du har gjort det igjen, kjempeflott kjole med topp-moderne hvit innvendig del med skjønn krage. Fortid og nåtid i skjønn forening på direkte vei inn i fremtiden. Stoffet ser ut som det er skikkelig vevd og har en fin vårfarge. Snittet er fast, men kjolen virker utrolig behagelig å ha på. Blomsterkransen er kronen på værket, kan man trygt si, og modellen er av ypperste klasse. Til slutt så lurer jeg bare på hvordan du har tatt bildet fra trekronen og ned? God helg videre!

    1. Takk, snille Bende! Kjolen er faktisk veldig behagelig og stoffet puster godt. Jeg vil nok få mye bruk ut av dette plagget i den kommende sesongen. Hvis det er det siste bildet du tenker på, så er dette andre trær enn det som ble mest brukt under fotograferingen. Disse to trærne står på et høyere parti enn gressplenen. Fotografen (lillebror) sto ovenfor disse trærne igjen. Håper det var forståelig. God helg videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *